reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Asia trzymam kciuki za Was! Dasz sobie radę spokojnie :* dawaj znać!!

Marta może jakieś naczynko pękło i stąd ta krew hmmm ciężko powiedzieć..

Jak sobie pomyślę,że to już tak bliskoo to panika jest :D

Ja nie wiem kiedy spłodziliśmy Małą,bo cykle miałam 38-46 dniowe! A to wszystko mi się tak popierdzieliło po tabletkach..
Ja znam dokladne trzy dni ;) kiedy moglo to sie stac ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

reklama
Asia trzymam kciuki za Was! Dasz sobie radę spokojnie :* dawaj znać!!

Marta może jakieś naczynko pękło i stąd ta krew hmmm ciężko powiedzieć..

Jak sobie pomyślę,że to już tak bliskoo to panika jest :D

Ja nie wiem kiedy spłodziliśmy Małą,bo cykle miałam 38-46 dniowe! A to wszystko mi się tak popierdzieliło po tabletkach..
Nigdy więcej tabletek! U mnie też się cykle rozregulowaly po hormonach :/

Bez monitoringu i tak nie da się dokładnie określić. Bywa inny czas od stosunku do zapłodnienia, inny od zapłodnienia do zagnieżdzenia i dopiero rusza machina. My staraliśmy się rok. Uzywalismy testów owulacyjnych i aplikacji z pomiarem temperatury i nawet w ten sposób nie jest się pewnym na 100 procent co do dnia.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Bez monitoringu i tak nie da się dokładnie określić. Bywa inny czas od stosunku do zapłodnienia, inny od zapłodnienia do zagnieżdzenia i dopiero rusza machina. My staraliśmy się rok. Uzywalismy testów owulacyjnych i aplikacji z pomiarem temperatury i nawet w ten sposób nie jest się pewnym na 100 procent co do dnia.

No dokładnej daty zapłodnienia to masz racje, ale jesli ktoś uprawiał sex jeden raz to wie dobrze, że to był ten dzień, TEN raz ;)

74703e3kkwoaumma.png

Wiecie co wlasnie uslyszalam od pielegniarki na pobraniu krwi ? Usiadlam sobie jak zawsze noga na noge. A ta - niemila bardzo - prosze tak nie siadac ! Na szkole rodzenia Pani nie chodzi ?
A ja oczy... no chodze.
To co nie mowili zeby tak nie siadac ???
No nie mowili.
Dziecko Pani niedotlenia. Dziecku Pani szkodzi !
Eeee.... jutro ide, zapytam az .

w57v9jcgnqknki9s.png

Pierwsze słyszę o jakimś niedotlenieniu przez... nogi [emoji16]Jak masz podatność na żylaki (geny) to podobno niezdrowo o tyle, ale nie ma to noc wspólnego z ciąża[emoji85]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

reklama
Dziewczyny a jak to jest? Bo mi na samym początku ciąży wpisali termin porodu na 9.06 bo mała była ciut mniejsza. Termin z miesiączki wychodzi mi na 3.06 i w 13tc i 20tc mała idealnie wpisywała się w te wymiary ale terminu już nie zmieniali. Teraz w razie jak będę chodzić po terminie to mogą przytrzymać mnie do końca 43tc? Będą się kierować tc czy tp z książeczki?

To chyba zależy od szpitala. Ten w którym rodzę nigdy nie patrzy na to co w karcie ciazy tylko lekarz sam wylicza wg OM. Z jednej str dobrze, ale z drugiej sa rożne sytuacje i mogą sie sporo pomylić.

Wiecie co wlasnie uslyszalam od pielegniarki na pobraniu krwi ? Usiadlam sobie jak zawsze noga na noge. A ta - niemila bardzo - prosze tak nie siadac ! Na szkole rodzenia Pani nie chodzi ?
A ja oczy... no chodze.
To co nie mowili zeby tak nie siadac ???
No nie mowili.
Dziecko Pani niedotlenia. Dziecku Pani szkodzi !
Eeee.... jutro ide, zapytam az .

w57v9jcgnqknki9s.png

Hahaha!!!! Może coś w tym jest, ale pierwsze co mi się skojarzyło to to że dziecku dopływ tlenu zamykasz przez zasłonięcie pipki [emoji12] wiec od dziś chodzimy w spódnicach bez majtek, żeby porządnie dotlenić [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry