reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny, mi też zdarzyło się brać nospe na początku ciąży. Wolałabym nie brać leków, ale jak trzeba to trzeba. Wychodzę z założenia, że jakbym nie brała, to nie utrzymalabym ciąży, bo właśnie na samym początku miałam komplikacje. Sama się nie faszerowałam tylko stosowałam zalecenia lekarzy. Nie ma sensu rozpamietywac każdej tabletki.

U mnie skończony 32 tydzień. Nie spieszy mi się do porodu. Cierpliwie poczekam do terminu. Najważniejsze, żeby mała była gotowa i sama chciała wyjść. Chciałabym uniknąć wywoływania porodu, ale zobaczymy jak wyjdzie.

reklama
Wady wymowy mają dużo różnych źródeł [emoji4] no spa może być jednym z wielu. A może nie dać żadnych efektów ubocznych. Będzie dobrze z Waszymi dzieciaczkami! [emoji1]

Ja bym chciała urodzić tak w 39 tyg i na to się nastawiam, może zadziała :) mam termin na 16.06 więc od 7.06 zaczynam intensywnie spacerować [emoji6]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Ja mam termin na 8.06, ale mam nadzieje ze mlody wyjdzie po 28.05...
Starszy mial termin na 27.05 a wyszedl 12.05. Ja boje sie najbardziej przenoszenia ciaxy, widzialam duzo mam ktore rodzily juz po terminie z zielonymi wodami i siedzialy w szpitalu bo dzieci na antybiotykach.

c55f3e3kq403a9og.png

Chyba wszystkie wiemy, ze nospa działa rozkurczowo na nas, więc na napięcie mięśniowe dziecka tez. Ale nie chodzi o codzienne łykanie. Poza tym łatwiej ćwiczyc napięcie u dziecka ( nie u każdego są powikłania i póki co nie ma badań ze to głownie nospa się przyczynia) niż walczyć o życie wcześniaka z 20 tc. Gdzie powikłań z powodu wczesnego porodu na pewno jest 100 razy więcej. A napięcie mięśniowe to przy nich pikus.
Tez tak uwazam. Czasem lepiej skurcze wyciszyc nospa niz dac im sie rozbujac na dobre i doprowadzic do porodu. Ale nigdy nie slyszalam o tym, ze nospa moze dzialac na szyjke. A moj gin ostatnio tak stwierdzil, wiec nie wiem czy to na podstawie jakichs nowych badan itp czy cos sobie wymyslil po prostu.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale czy ktoś powiedział że on ma problemy z wymową przez nospe? wybacz ale mnie to nieco rozbawiło. Bo gdybyś ty napisała że ma problem z napięciem mięśniowym... no ale wymowa? równie dobrze mogło się okazać że ma przerost więzadełka... albo kilka lekcji u logopedy i po sprawie. Nospa raczej ma tu nie wiele wspólnego

Nikt nie powiedział,że ma problemy przez no-spę,ale brała ją tylko z moim bratem bo miała twardnienia brzucha i tylko On ma takie problemy. Do tego otwartą buzię i wystawia język. Ale wolę takie coś niż żeby mieć problemy z donoszeniem. W sumie to nie są aż tak straszne rzeczy. Niepotrzebnie panikuję. Może na mnie nie trafi. Poza tym nie biorę jej regularnie a ostatnio to już w ogóle. Najwięcej brałam w 2 trymestrze kiedy rósł brzuch i mi się stawiał ,ale zwyklą dawkę a nie tę na receptę.

A ja mam termin na 18.06 ,więc też dość daleko. Ale chcę być gotowa końcem maja, bo podobno mogę urodzić nawet 3 tygodnie wcześniej a sama nastawiam się na raczej 38tc niż 41 ;)
Ale zobaczymy :)

reklama
Monya "Porodówka" ?! ja też zawsze ryczę jak widzę już dzieciaczki ;) a niektóre to takie kruszynki po 2200 a wyglądają jak dzieciaczki 3kilowe

Do góry