reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny, mi też zdarzyło się brać nospe na początku ciąży. Wolałabym nie brać leków, ale jak trzeba to trzeba. Wychodzę z założenia, że jakbym nie brała, to nie utrzymalabym ciąży, bo właśnie na samym początku miałam komplikacje. Sama się nie faszerowałam tylko stosowałam zalecenia lekarzy. Nie ma sensu rozpamietywac każdej tabletki.

U mnie skończony 32 tydzień. Nie spieszy mi się do porodu. Cierpliwie poczekam do terminu. Najważniejsze, żeby mała była gotowa i sama chciała wyjść. Chciałabym uniknąć wywoływania porodu, ale zobaczymy jak wyjdzie.

reklama
Wady wymowy mają dużo różnych źródeł [emoji4] no spa może być jednym z wielu. A może nie dać żadnych efektów ubocznych. Będzie dobrze z Waszymi dzieciaczkami! [emoji1]

Ja bym chciała urodzić tak w 39 tyg i na to się nastawiam, może zadziała :) mam termin na 16.06 więc od 7.06 zaczynam intensywnie spacerować [emoji6]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Ja mam termin na 8.06, ale mam nadzieje ze mlody wyjdzie po 28.05...
Starszy mial termin na 27.05 a wyszedl 12.05. Ja boje sie najbardziej przenoszenia ciaxy, widzialam duzo mam ktore rodzily juz po terminie z zielonymi wodami i siedzialy w szpitalu bo dzieci na antybiotykach.

c55f3e3kq403a9og.png

Chyba wszystkie wiemy, ze nospa działa rozkurczowo na nas, więc na napięcie mięśniowe dziecka tez. Ale nie chodzi o codzienne łykanie. Poza tym łatwiej ćwiczyc napięcie u dziecka ( nie u każdego są powikłania i póki co nie ma badań ze to głownie nospa się przyczynia) niż walczyć o życie wcześniaka z 20 tc. Gdzie powikłań z powodu wczesnego porodu na pewno jest 100 razy więcej. A napięcie mięśniowe to przy nich pikus.
Tez tak uwazam. Czasem lepiej skurcze wyciszyc nospa niz dac im sie rozbujac na dobre i doprowadzic do porodu. Ale nigdy nie slyszalam o tym, ze nospa moze dzialac na szyjke. A moj gin ostatnio tak stwierdzil, wiec nie wiem czy to na podstawie jakichs nowych badan itp czy cos sobie wymyslil po prostu.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale czy ktoś powiedział że on ma problemy z wymową przez nospe? wybacz ale mnie to nieco rozbawiło. Bo gdybyś ty napisała że ma problem z napięciem mięśniowym... no ale wymowa? równie dobrze mogło się okazać że ma przerost więzadełka... albo kilka lekcji u logopedy i po sprawie. Nospa raczej ma tu nie wiele wspólnego

Nikt nie powiedział,że ma problemy przez no-spę,ale brała ją tylko z moim bratem bo miała twardnienia brzucha i tylko On ma takie problemy. Do tego otwartą buzię i wystawia język. Ale wolę takie coś niż żeby mieć problemy z donoszeniem. W sumie to nie są aż tak straszne rzeczy. Niepotrzebnie panikuję. Może na mnie nie trafi. Poza tym nie biorę jej regularnie a ostatnio to już w ogóle. Najwięcej brałam w 2 trymestrze kiedy rósł brzuch i mi się stawiał ,ale zwyklą dawkę a nie tę na receptę.

A ja mam termin na 18.06 ,więc też dość daleko. Ale chcę być gotowa końcem maja, bo podobno mogę urodzić nawet 3 tygodnie wcześniej a sama nastawiam się na raczej 38tc niż 41 ;)
Ale zobaczymy :)

reklama
Monya "Porodówka" ?! ja też zawsze ryczę jak widzę już dzieciaczki ;) a niektóre to takie kruszynki po 2200 a wyglądają jak dzieciaczki 3kilowe

Do góry