reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny ratujcie co na pieprzoną opryszczkę nosz kurde nie miała kiedy wyjść [emoji53]
Ja dawniej miałam bardzo często. Teraz odpukac już rok jak nie więcej mnie omija. Dla mnie NAJLEPSZE na opryszczke są plastry compeed takie okragle przezroczyste plasterki które nakleja się na opryszczke. Były zwykle ale i takie na noc bardziej widoczne ale z dodatkowym składnikiem nawilżającym i one chyba nawet lepsze są. Jak już masz zaawansowane to one zapobiegaja pękaniu, nie boli tak i szybciej się goi i nie roznosi. A jeśli nakleilam jak mnie swedziało i wiedziałam co się świeci to nawet zatrzymały opryszczke. Naprawdę ja już wszystkiego próbowałam ale dla mnie to jest najlepsze a maści jakoś nie dawały rady a nawet miałam wrażenie że wysuszaly i roznosilam po całych ustach ta opryszczke. Ja cały rok mam przy sobie pomadke ochronna czy to w lato czy zimę zawsze się maluje i myślę że dzięki temu nie miewam ostatnio opryszczki.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
również mam skurcze. dał mi nospe i luteine ale odpoczywać i zwolnić nie kazał [emoji23]
Ale przecież swój rozum mam i jak mnie coś boli to i bez jego " nakazu" kładę się i więcej odpoczywam

w57vyx8dubspq12k.png
Pewnie każdy rozum ma... ale jak ktoś pracuję to ciężko położyć sie w pracy i odpoczywac [emoji23][emoji23][emoji23]

5djylbetecfse5n6.png

również mam skurcze. dał mi nospe i luteine ale odpoczywać i zwolnić nie kazał [emoji23]
Ale przecież swój rozum mam i jak mnie coś boli to i bez jego " nakazu" kładę się i więcej odpoczywam

w57vyx8dubspq12k.png
Ja powiem szczerze że po zwiększonej dawce luteiny nie man juz żadnych skurczy ani brzuch mi nie twardnieje. Wczesniej potrafił w nocy mnie ten kamień na brzuchu obudzić a teraz nic.

Co do czapki ja czuję w podbrzuszu. Nie niziutko prawie w pochwie a jakieś 5 cm pod pepkiem. Mała ułożona glowka tylko jeszcze musi się zrotowac;-)

Dzisiaj widziałam sale porodowa na której będę rodzic. Super sprawa. Łóżka takie wielkie ze dwie osoby by się zmieściły, w każdej sali fotel z podnozkiem rozkładanym dla osoby towarzyszącej. Wanna o jakiej w swoim domu marze[emoji16]

Ja tez tylko compeed uzywam☺jak dla mnie najlepsze.A jezeli chodzi o twardnienia brzucha to ja od stycznia sie z tym mecze ,ginekolog mowi,ze taka moja natura,ze brzuszek maly i wszystko bardziej bede odczuwac bla,bla,bla.Dlatego mysle,ze ja tak nie bede tesknic za brzuszkiem i kopniakami , juz chce wycalowac te kopytka i malutkie piastki ❤

Moja ostatnio obróciła sie główka do góry :/ a czkawki nie czuje wiec niemam porównania. Ale chyba jak jest czkawka to klatka piersiowa dziecka ,,chodzi, a nie buzia wiec odczowalna powinna być właśnie klatka w momencie czkawki ;/ chyba ciężko w ten sposób ocenic gdzie główka.

5djylbetecfse5n6.png

Mój wprawdzie juz na zewnątrz, ale czkał buzia[emoji6]

Ja powiem szczerze że po zwiększonej dawce luteiny nie man juz żadnych skurczy ani brzuch mi nie twardnieje. Wczesniej potrafił w nocy mnie ten kamień na brzuchu obudzić a teraz nic.

Co do czapki ja czuję w podbrzuszu. Nie niziutko prawie w pochwie a jakieś 5 cm pod pepkiem. Mała ułożona glowka tylko jeszcze musi się zrotowac;-)

Dzisiaj widziałam sale porodowa na której będę rodzic. Super sprawa. Łóżka takie wielkie ze dwie osoby by się zmieściły, w każdej sali fotel z podnozkiem rozkładanym dla osoby towarzyszącej. Wanna o jakiej w swoim domu marze[emoji16]

ja od 18 tyg. biorę 2x1 luteine 100. Teraz biorę ost. opakowanie i mam odstawić. I mamy się jak najszybciej przygotować do porodu ( w sensie mój organizmi bobo), bo cc będzie ok. 38tyg. czyli za ok. 5 tyg [emoji33][emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
ja od 18 tyg. biorę 2x1 luteine 100. Teraz biorę ost. opakowanie i mam odstawić. I mamy się jak najszybciej przygotować do porodu ( w sensie mój organizmi bobo), bo cc będzie ok. 38tyg. czyli za ok. 5 tyg [emoji33][emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

O rany! 5 tygodni! :D ale ten czas leci! U mnie planowo zostalo 59dni :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry