reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczęta gdzie czujecie czkawkę malucha? wysoko czy nisko? i jak to się ma do pozycji w której Wasze maluchy są ułożone?

Miałam ostatnio wrażenie, że mija Mała obróciła się, ale niestety dziś była czkawka wyraźnie w górnej części brzucha :(

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

reklama
No bo ja właśnie czkawkę odczuwam raczej nisko,tak jakby przy odbycie bądź przy pachwinie i się zastanawiam jak to się przekłada na pozycję mojego małego bo kopniaków po żebrach czy żołądku nie czuję tylko nisko bardzo,tak samo jak czkawkę. Czy to by znaczyło ,że i główka i nóżki mogą być nisko? Czy to możliwe?

U nas z czkawką jest różnie, bo mały dużo się kręci. Czasem czuje ją nisko z lewej strony a czasem tak się wypycha do przodu, że cały brzuch mi czka[emoji16]

Zauważyłam, że on najbardziej lubi właśnie tą lewą stronę. I tak sobie tam siedzi. Ja nie śpię wgle na lewej stronie pomimo , że takie są zalecenia. Boje się, że go zgniotę [emoji16].
Opryszczka może powodować zapalenie mózgu, dlatego jest bardzo niebezpieczne nie tylko dla niemowląt ale i dla dzieci. Jestem przewrażliwiona na tym punkcie, a moje dziecko mogą całować tylko osoby, u których wiem, że wirus ten nigdy się nie pojawił. Skąd to przeczulenie? Ponieważ mam przypadek w rodzinie gdzie osoba dorosła (5% zachorowań u dorosłych na całym świecie SIC!) zachorowała i nie mam zamiaru świadomie narażać swojego dziecka na neurologiczne powikłania, bo jakiejś babci widzi się całowanie mojego dziecka w usta [emoji35]Temat rzeka, nie zachęcam każdego do takiego podejścia, ale po swoich doświadczeniach wole być przeczulona niż lekkomyślna.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Ja i mój mąż mamy w sobie wirus opryszczki. Czyli moja córka będzie miała zapalenie mózgu ? Bo ja ją całuje i nie planuje przestawać.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja czkawkę czuję jako takie małe pękające bąbelki :) śmieszne uczucie. Albo jakby lepiej porównać jakby serce biło w trochę zwolnionym tempie. Też niedawno zaczęłam czuć. Dopiero wtedy ,gdy zaczęła się przy odbycie a wcześniej mogłam wyczuć tylko wtedy gdy przyłożyłam rękę do brzucha.

Ja śpię na lewym boku bo boję się ,że nie dotlenię małego. Ale zwykle budzę się i tak na plecach bądź tak jak zasnęłam. Wcześniej budziłam się na prawym boku. No ale prawy bok zajął teraz malutki

Mój lekarz kazał duzo odpoczywać i koniec z praca . Mam magnez brać i wytrzymac przynajmniej do 35 tyg. Szyjka też u mnie w porządku naj narazie

5djylbetecfse5n6.png

Nie wiem czy to dlatego ze od poczatku z moja ciaza ok, czy ten lekarz jest jakis malo ostrozny, ale jak sie na cos skarze, to zawsze mowi ze to normalne i tak ma byc:p mi sie nawet oszczedzac nie kazal :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie wiem czy to dlatego ze od poczatku z moja ciaza ok, czy ten lekarz jest jakis malo ostrozny, ale jak sie na cos skarze, to zawsze mowi ze to normalne i tak ma byc:p mi sie nawet oszczedzac nie kazal [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mi też nie, a napie.... mnie już zdrowo. brzuch ciągnie w dół, czuje jakby mnie rozrywało i to naprawdę boli, dzwonię do położnej ta delikatną panikę zasiała i kazała natychmiast do doktora. Ja w pt do niego, a tam szyjka 4cm długa praktycznie zamknięta, macica wysoko... wszystko ok nie musi się pani oszczędzać [emoji33][emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry