reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

mi też nie, a napie.... mnie już zdrowo. brzuch ciągnie w dół, czuje jakby mnie rozrywało i to naprawdę boli, dzwonię do położnej ta delikatną panikę zasiała i kazała natychmiast do doktora. Ja w pt do niego, a tam szyjka 4cm długa praktycznie zamknięta, macica wysoko... wszystko ok nie musi się pani oszczędzać [emoji33][emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

U mnie dokladnie to samo:p dziewczyny pisza, ze lekarz na skurcze luteine/nospe kaze brac a moj mowi ze macica cwiczy "w koncu kiedys trzeba urodzic" :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczęta gdzie czujecie czkawkę malucha? wysoko czy nisko? i jak to się ma do pozycji w której Wasze maluchy są ułożone?
jak mały był głową do dołu, to czułam tylko ja praktycznie w miejscu gdzie go tatuś zaaplikował 8 msc. temu. a teraz jak łepetynke ma na górze to każdy kto rękę przyłoży czuje pod żebrami ;)

w57vyx8dubspq12k.png

no i skleroza zupełna ...... na opryszczkę mam miejscowo stosować cokolwiek ale w dokumentach opryszczka została wpisana i w 37 tygodniu mam zacząć brać heviran bo takie są procedury

Czyli jest nadzieja na to,że maluch ułożył się już główką w dół :) bo czkawkę czuję nisko.

A czy któraś z Was odczuwa kłujący ból przy ruchach dzidzi? Tak jakby ktoś kaktusa wsadził od środka.
Wcześniej takie kłucia były sporadyczne a teraz gdy mały się rusza czuję jakby jakiś nerw mi się rwał czy coś. Nie wiem czy to normalne. Takie kłucia są mniej więcej tam gdzie znajduje się łechtaczka tylko ,że od środka.

Czyli jest nadzieja na to,że maluch ułożył się już główką w dół :) bo czkawkę czuję nisko.

A czy któraś z Was odczuwa kłujący ból przy ruchach dzidzi? Tak jakby ktoś kaktusa wsadził od środka.
Wcześniej takie kłucia były sporadyczne a teraz gdy mały się rusza czuję jakby jakiś nerw mi się rwał czy coś. Nie wiem czy to normalne. Takie kłucia są mniej więcej tam gdzie znajduje się łechtaczka tylko ,że od środka.
U mnie córcia jest główką w dól i tam własnie czuje jak ma czkawkę.Kłucia też czasami miewam +uczucie rozpierania.Z drugiej strony juz blizej niz dalej wiec nigdy nie wiadomo..

mi też nie, a napie.... mnie już zdrowo. brzuch ciągnie w dół, czuje jakby mnie rozrywało i to naprawdę boli, dzwonię do położnej ta delikatną panikę zasiała i kazała natychmiast do doktora. Ja w pt do niego, a tam szyjka 4cm długa praktycznie zamknięta, macica wysoko... wszystko ok nie musi się pani oszczędzać [emoji33][emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png
Mój brzuch twardnieje, robi sie chwilami twardy jak kamień , to nie jest bolesne ale bardzo nieprzyjemne, i dlatego zapewne mój lekarz kazał odpoczywac .

5djylbetecfse5n6.png

Mój brzuch twardnieje, robi sie chwilami twardy jak kamień , to nie jest bolesne ale bardzo nieprzyjemne, i dlatego zapewne mój lekarz kazał odpoczywac .

5djylbetecfse5n6.png
również mam skurcze. dał mi nospe i luteine ale odpoczywać i zwolnić nie kazał [emoji23]
Ale przecież swój rozum mam i jak mnie coś boli to i bez jego " nakazu" kładę się i więcej odpoczywam

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Moja ostatnio obróciła sie główka do góry :/ a czkawki nie czuje wiec niemam porównania. Ale chyba jak jest czkawka to klatka piersiowa dziecka ,,chodzi, a nie buzia wiec odczowalna powinna być właśnie klatka w momencie czkawki ;/ chyba ciężko w ten sposób ocenic gdzie główka.

5djylbetecfse5n6.png

Do góry