reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

ja pod prysznic mam japonki a do chodzenia crocsy a nie takie typowe pluszowe czy materiałowe kapcie , więc i jedne i drugie będzie łatwo umyć :)ponieważ zabieram też skarpetki to wiadomo do samych japonek to tak głupio , a do mokrych po prysznicu crocsów też skarpetek nie założę dlatego biorę dwie pary obuwia .
Wlasnie dzis zastanawialam sie nad skarpetkami czy brac. Mam takie sliczne puszkowe mieciutkie i w domu w takich leze, spie - tak w lato tez czasem ;).
A do szpitala na stopach mozna miec hybryde ;) ?

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Wlasnie dzis zastanawialam sie nad skarpetkami czy brac. Mam takie sliczne puszkowe mieciutkie i w domu w takich leze, spie - tak w lato tez czasem ;).

p19u9jcg81ehxczt.png

Przy porodzie naturalnym nie ma problemu, ale w razie cesarki paznokcie muszą byc naturalne - czyli często szpitale wymagają na zaś by nic na paznokciach nie było

7u223e3kwboc3bjp.png

p19u9jcg81ehxczt.png

Tylko, że na oddziałach poporodowych jest mega gorąco, wiec nie wiadomo czy skarpetki się przydadzą.
W moim szpitalu na stopach można lakier, na rękach nie. Zasinienie sprawdzają na rękach. To wystarczy.

oar8pg4nab30d7zr.png

a odnośnie diety karmiącej to wręcz sa badania mowiace ze przy stosowaniu diety dziecko jest narazone bardziej na wystąpienie alergii:)

Ja biorę i klapki i kapcie- takie z pepco za 9zł ;) jak się rozpłaszczą po praniu to pójdą do kosza i nie będzie szkoda.

U mnie mówiła położna w szkole rodzenia, że można mieć i hybrydę i żel i co się chce. To jakieś stare metody sprawdzania stanu matki i już dawno się od nich odeszło. Powiedziała też , że jeśli ktoś będzie rodził w innym szpitalu to niech zostawi 2 paznokcie u stop nie pomalowane i juz.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja kupiłam z pepco kapcie za 9,99 i japonki też za takie "miliony" ;) biorę obie pary, nie będzie żal wywalić :)
Skarpetek biorę 4 pary :D ale ja nawet w lato śpię w skarpetkach :p :D

reklama
Do góry