reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

ja pod prysznic mam japonki a do chodzenia crocsy a nie takie typowe pluszowe czy materiałowe kapcie , więc i jedne i drugie będzie łatwo umyć :)ponieważ zabieram też skarpetki to wiadomo do samych japonek to tak głupio , a do mokrych po prysznicu crocsów też skarpetek nie założę dlatego biorę dwie pary obuwia .
Wlasnie dzis zastanawialam sie nad skarpetkami czy brac. Mam takie sliczne puszkowe mieciutkie i w domu w takich leze, spie - tak w lato tez czasem ;).
A do szpitala na stopach mozna miec hybryde ;) ?

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Wlasnie dzis zastanawialam sie nad skarpetkami czy brac. Mam takie sliczne puszkowe mieciutkie i w domu w takich leze, spie - tak w lato tez czasem ;).

p19u9jcg81ehxczt.png

Przy porodzie naturalnym nie ma problemu, ale w razie cesarki paznokcie muszą byc naturalne - czyli często szpitale wymagają na zaś by nic na paznokciach nie było

7u223e3kwboc3bjp.png

p19u9jcg81ehxczt.png

Tylko, że na oddziałach poporodowych jest mega gorąco, wiec nie wiadomo czy skarpetki się przydadzą.
W moim szpitalu na stopach można lakier, na rękach nie. Zasinienie sprawdzają na rękach. To wystarczy.

oar8pg4nab30d7zr.png

a odnośnie diety karmiącej to wręcz sa badania mowiace ze przy stosowaniu diety dziecko jest narazone bardziej na wystąpienie alergii:)

Ja biorę i klapki i kapcie- takie z pepco za 9zł ;) jak się rozpłaszczą po praniu to pójdą do kosza i nie będzie szkoda.

U mnie mówiła położna w szkole rodzenia, że można mieć i hybrydę i żel i co się chce. To jakieś stare metody sprawdzania stanu matki i już dawno się od nich odeszło. Powiedziała też , że jeśli ktoś będzie rodził w innym szpitalu to niech zostawi 2 paznokcie u stop nie pomalowane i juz.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja kupiłam z pepco kapcie za 9,99 i japonki też za takie "miliony" ;) biorę obie pary, nie będzie żal wywalić :)
Skarpetek biorę 4 pary :D ale ja nawet w lato śpię w skarpetkach :p :D

reklama
Do góry