reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wy tu o centylach itp a ja jak pojde to znow mi lekarz nic nie powie tylko pobada pobada i wypisze na kartkach [emoji35] nie dosc ze place abonament to chyba znow prywatnie musze isc na usg...

p19u9jcg81ehxczt.png
U mnie też różnie bywa z informacjami od lekarza. Ale o te najważniejsze dla mnie rzeczy zawsze dopytuje, albo upominam się o badanie np. szyjki bo w Norwegii to nie jest standard.
Znowu mój Polski lekarz zawsze dokładnie bada maleństwa na USG, przepływy, budowę narządów, praktycznie każde USG jest tak dokładne jak to prenatalne. Nie podnieca się rączka czy nóżka ale udziela konkretnych informacji na temat rozwoju dziecka i to mi się bardzo podoba.

010ikw7ip2lmrcv3.png

reklama
Wy tu o centylach itp a ja jak pojde to znow mi lekarz nic nie powie tylko pobada pobada i wypisze na kartkach [emoji35] nie dosc ze place abonament to chyba znow prywatnie musze isc na usg...

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja o centylach też nie słuchałam co wizytę ;) lekarz mówił, że maluch waży około tyle i tyle i odpowiada to wiekowi ciąży - dopiero teraz przy problemach wszystko mi wyliczył (moze liczył i wczesniej) i tłumaczył

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja o centylach też nie słuchałam co wizytę ;) lekarz mówił, że maluch waży około tyle i tyle i odpowiada to wiekowi ciąży - dopiero teraz przy problemach wszystko mi wyliczył (moze liczył i wczesniej) i tłumaczył

7u223e3kwboc3bjp.png
Ale ja nie mowie o wizycie co miesiac tylko o usg w 30 tyg :) ostatnio jak bylam na usg to tylko powiedzial ze dziewczynka i nic... mowil co sprawdza ale nie mowil nic wiecej.

p19u9jcg81ehxczt.png

U mnie lekarz przekazuje mi najważniejsze informacje tzn najpierw robiąc wywiad pyta o ruchy dziecka,tłumaczy mi wyniki badań ,pyta jak się czuję czy nie mam obrzęków,żylaków itp. Mierzy ciśnienie,waży,później USG i tłumaczy po kolei czy każdy organ rozwija się prawidłowo,patrzy na płeć dzidzi. Mierzy dzidzię ,czy wszystko mieści się w normie a ja o wagę pytam sama.
Zawsze odpowiada jak o coś zapytam i nigdy nie ma niczego w nosie bądź nie robi sobie z czegoś żartów. Ogólnie wydaje się być bardzo profesjonalnym lekarzem.

Dziewczyny mój znów obrócił się tyłkiem do dołu :( boję się ,że tak zostanie do końca :(

A nie przejmuj sie jeszcze ma czas ,jak chcesz pomoc dziecku sie obrocic to popatrz w necie sa rozne cwiczenia ,polozna pokazywala mi je na ostatniej wizycie.Ostatecznie w 36 tyg ma sprawdzic polozenie ,wiec jest jeszcze czas [emoji106]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

moj teraz chyba lezy poprzecznie, wiec jeszcze chyba fikaja maluchy, bo na usg co jestem to niby głowa w dol. Maja jeszcze czas na ustawienie;)

reklama
Żadnej szczepionki nie będzie. Miałam krwiaka podkosmowkowego, cały pierwszy trymestr krwawilam i plamiłam i też nikt szczepionki mi nie zaproponował. Te przeciwciała wyszły mi już na samym początku i to nie są anty D tylko anty M tak jakby doszło do konfliktu na dalszym fenotypie krwi i tym oni się nie prrzejmuja bo ponoć dziecko co najwyżej będzie mieć żułtaczke fizjologiczną albo i nic. Słyszałam też że po przetoczeniu krwi mogły wytworzyć się te przeciwciała ale czy to oznacza że nie są szkodliwe? Tak na prawdę nie spotkałam żadnego lekarza który byłby zorientowany w temacie. Teraz muszę jechać na dokładniejsze badanie i czekać 10dni na wyniki. Podejrzewam że to te same przeciwciała ale obawy są.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry