U mnie głowka w dole i pecherz tez uciska.Ale mam tak od samiutkiego początku.W nocy tez wstaje bo ból w dole od trzymania.Dziewczyny a jak dziecko silnie uciska na pęcherz to znaczy że jest główką do dołu? Wariacji idzie dostać, nie chodzić, nie jeździć a najlepiej na kibelku siedzieć. Ale dzisiaj odkryłam że jak zepnę mięśnie tam na dole to wytrzymam tylko nie wiem czy to bezpieczne bo i cały brzuch twardnieje ale jak się nie wysikam to Itak będzie spięty... Co o tym myślicie?
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
U
użytkownik 16
Gość
Moja gin mierzy mała sprawdza serce i przepływy itp ale zostawia sobie ten info dla siebie. Ja tylko pytam czy ok itp. Dzisiaj na wizycie mialam usg 3 trymestru i dostałam dokładne info o wszystkich wymiarach i wadze. Ale to raptem 3 raz. Puki nie widzi nic niepokojącego to dla mnie jest w porządku. Co innego jest jak wogle lekarz nie mierzy i nie waży. Moja to robi ale nie podaje mi takich informacji. No chyba ze zapytam.
No więc po wizycie wiem ze moja mała juz glowka w dół tak jak myślałam. Waży 1800! Wiec tez spory kawał baby. Z wymiarów jeat półtorej tygodnia do przodu. Szyjka niestety robi się miękka ale narazie nie skraca się ani nie ma rozwarcia. Moja gin mowi ze napewno urodzę wcześniej ze nie dotrzymam do terminu. Musze więcej leżeć i odpoczywać. Mała pokazała tatusiowi jak ciumka sobie wody płodowe i jak się bawi pepowina. Mąż był zachwycony! Super uczucie. Aaa... i musze zrobić posiew z moczu bo mam jakieś bakterie i ślad białka. Dostałam tez skierowanie na antygen hbs na następną wizyte.
No więc po wizycie wiem ze moja mała juz glowka w dół tak jak myślałam. Waży 1800! Wiec tez spory kawał baby. Z wymiarów jeat półtorej tygodnia do przodu. Szyjka niestety robi się miękka ale narazie nie skraca się ani nie ma rozwarcia. Moja gin mowi ze napewno urodzę wcześniej ze nie dotrzymam do terminu. Musze więcej leżeć i odpoczywać. Mała pokazała tatusiowi jak ciumka sobie wody płodowe i jak się bawi pepowina. Mąż był zachwycony! Super uczucie. Aaa... i musze zrobić posiew z moczu bo mam jakieś bakterie i ślad białka. Dostałam tez skierowanie na antygen hbs na następną wizyte.
cymera
Fanka BB :)
z mojego pęcherza dzidzia zrobiła sobie trampolinę , tylko czasami jest mi ciężko zwłaszcza jak wbije te swoje mini pięty w pęcherz .Dziewczyny a jak dziecko silnie uciska na pęcherz to znaczy że jest główką do dołu? Wariacji idzie dostać, nie chodzić, nie jeździć a najlepiej na kibelku siedzieć. Ale dzisiaj odkryłam że jak zepnę mięśnie tam na dole to wytrzymam tylko nie wiem czy to bezpieczne bo i cały brzuch twardnieje ale jak się nie wysikam to Itak będzie spięty... Co o tym myślicie?
No nic to zobaczymy. Wieżga bardziej u góry, czasem odpycha się czymś od kości miednicowej (nie wiem jak to nazwać). A orubowalyscie zaciskać cały ten dół żeby powstrzymać to parcie na pęcherz? Bo u mnie chyba pomaga. Właśnie wytrzymuje drugą godzinę w aucie w sumie nie mam wyboru. Ciekawe jak wysiądę [emoji23]U mnie głowka w dole i pecherz tez uciska.Ale mam tak od samiutkiego początku.W nocy tez wstaje bo ból w dole od trzymania.
Marciotek88
Mi się wydaje że pomaga ale co z tego wyjdzie to nie wiem czy to w ogóle zdrowe. Zaraz cały brzuch mi eksploduje. W domu na pewno tak nie będę robić.
Ja wtedy mam taki dziwny ból i nie dam rady.Lepiej jednak chyba nie wstrzymywać.Mi się wydaje że pomaga ale co z tego wyjdzie to nie wiem czy to w ogóle zdrowe. Zaraz cały brzuch mi eksploduje. W domu na pewno tak nie będę robić.
Arya88
Ja na to kwietniowe mam juz plandeke zakupioną
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji12][emoji12][emoji12]
Arya88
Niech odpowiada jak mój: " ze dziurawych nie robię"
Na mojego tatę wołali dziurawiec jak czwarta córa mu się urodziła hehe
reklama
an93
Justyna to super,że z Emilką wszystko dobrze. No wagę ma niezłą ,widać dobrze Ją karmisz i fajnie,że była aktywna,bo moja całe usg przespała i mam niedosyt (tyle,że się uśmiechnęła chociaż-pewnie się śmiała,że starzy dali za usg prawie trzy stówki i nic nie zobaczyli [emoji23])