reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To ja mam ślub brata 17 czerwca a termin na 7 :D jak mały posiedzi w Brzuchu dłużej to zaliczymy je a jak się urodzi to nie mam pojęcia jak to będzie. Jedyna osoba z która zostawilabym tak małe dziecko to moja mama, ale przecież ona będzie na weselu swojego syna.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Ja mam problem, bo nasi przyjaciele, gdzie moj maz jest swiatkiem maja wesele 8 lipca... a ja mam termin na 10 czerwca- mam nadzieje ze Mala nie bedzie siedziala dluzej. Jechac na wesele musimy, zreszta to nasi najlepsi znajomi, panna mloda najprawdopodobniej bedzie chrzestna u naszej Poli, wiec chcialabym isc chociaz na jakis czas, a maz bedzie musial byc na calym. Mamy taki plan ze bedziemy mieli tam wynajety pokoj w hotelu, i tesiowa (bo to pod opolem a ona jest z opola) bedzie siedziala z Pola, a ja bede doskakiwac na karmienie albo w razie czego. Jak myslicie? Uda sie to?:p no i martwi mnie to ze bede wtedy niecale 4 tyg po porodzie-a to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem w jakim stanie jest cialo/orgaznizm kobiety po tak krotkim czasie;P

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zobaczysz jak będziesz się czuła. Skoro to taka dobra przyjaciółka to na pewno zrozumie gdybys była tylko na początku w kościele i chwile w sali. Zresztą może będziesz pełna energii i przeznaczysz całą noc ;)

Ja po cesarce to długo dochodziłam do siebie więc w życiu bym nie wpadła na pomysł takiej imprezy w takim krótkim czasie od porodu - wszystko zależy od samopoczucia, psychiki

7u223e3kwboc3bjp.png

Dacie radę kobietki na weselach:) My mamy teraz zaproszenie na 29 kwietnia ale nie idziemy. No bo ja ani się nie pobawię ,wiem bo nawet krótki spacer mnie meczy.To co , będe siedziała i żarła ;) ? A po drugie chyba w trampkach musiałabym wystartować :) No i wreszcie w kopertę też trzeba włozyć itp.A tak będę to leżeć i odpoczywać ;)
Eeejjj my tez mamy na 29.04 i jedziemy zamierzam nawet potancowac ;) moze nie skakac juz ale co ja oczu zielonych nie zatancze ;) ???
Jakby tego bylo malo - ide w szpilkach ;) mam nadzieje ze wytrzymam w ich chociaz do polnocy. W pracy daje rade to moze i tam nie spuchne chociaz...

p19u9jcg81ehxczt.png

Dobra ja już w domku. Malutka podczas usg spała i zasłaniała się ręką i podobno ma niezłą czuprynkę ;) okruszek mój ma 1250g (dzisiaj mam 30tydz,czyli jestem w 31)i ogólnie wszystko z Nią w porządku,tylko niestety nadal jest do tyłu i brzuszek 2tyg mniejszy. A ta różnica mnie tak martwi,bo ogólnie termin z OM mam na 3.06 a z usg na 15.06- tym terminem z usg się sugeruję bo od początku się potwierdza i przy moich długich i nieregularnych cyklach jest bardziej prawdopodobny -jest również naniesiony na kartę ciąży. A dzisiaj wyszło,że Mała jest do tyłu jeszcze 5dni z tego późniejszego terminu..
Ps. Ułożona już główkowo :D

Ostatnia edycja:
Zobaczysz jak będziesz się czuła. Skoro to taka dobra przyjaciółka to na pewno zrozumie gdybys była tylko na początku w kościele i chwile w sali. Zresztą może będziesz pełna energii i przeznaczysz całą noc ;)

Ja po cesarce to długo dochodziłam do siebie więc w życiu bym nie wpadła na pomysł takiej imprezy w takim krótkim czasie od porodu - wszystko zależy od samopoczucia, psychiki

7u223e3kwboc3bjp.png

Racja, zobaczymy jak bedzie :) wszystko wyjdzie w praniu. najwyzej tak jak mowisz pojde do kosciola i na obiad na sale:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Eeejjj my tez mamy na 29.04 i jedziemy zamierzam nawet potancowac ;) moze nie skakac juz ale co ja oczu zielonych nie zatancze ;) ???
Jakby tego bylo malo - ide w szpilkach ;) mam nadzieje ze wytrzymam w ich chociaz do polnocy. W pracy daje rade to moze i tam nie spuchne chociaz...

p19u9jcg81ehxczt.png

A bo tych z tych bardziej skocznych zajęcy :) W szpilkach jeszcze latasz- brawo Ty :) ?Ja odpuszczam na 100% ;)

Dobra ja już w domku. Malutka podczas usg spała i zasłaniała się ręką i podobno ma niezłą czuprynkę ;) okruszek mój ma 1250g (dzisiaj mam 30tydz,czyli jestem w 31)i ogólnie wszystko z Nią w porządku,tylko niestety nadal jest do tyłu i brzuszek 2tyg mniejszy. A ta różnica mnie tak martwi,bo ogólnie termin z OM mam na 3.06 a z usg na 15.06- tym terminem z usg się sugeruję bo od początku się potwierdza i przy moich długich i nieregularnych cyklach jest bardziej prawdopodobny -jest również naniesiony na kartę ciąży. A dzisiaj wyszło,że Mała jest do tyłu jeszcze 5dni z tego późniejszego terminu..

5 dni to jeszcze nie jest źle, przepływy lekarz sprawdził? Wszystko ok?
U mnie brzuszek wychodził wg najmniejszego pomiaru 5tyg. młodszy niż wiek ciąży, potem 4 i 3 - w zależności od ułożenia także mi powiedzieli, że jeszcze nie stwierdzają IUGR, ale to może być początek i dlatego skierowali do poradni patologii ciąży - jutro mam kontrolę właśnie

7u223e3kwboc3bjp.png

My mamy jedno wesele 20 maja ale na nie raczej napewno nie pójdziemy bo już się ruszam jak słonica [emoji23] później mamy 19 sierpnia i też się właśnie zastanawiamy czy pójść czy nie, zależy od tego jak będziemy reagować na nieprzespane noce i czy Mały będzie ugodowy czy z charakterem po mamusi [emoji13]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Kacprysiowo jeśli chodzi o lekarza to ja bym zmieniła już dawno, skoro to prywatne wizyty, a nie mierzył dziecka. U mnie teraz wyszły te różnice w rozwoju dziecka, gdyby nie usg wcale by tego nie uchwycono, a jesli dodatkowo przepływy byłyby zle to grozi obumarciem dziecka także te usg to na prawdę ważne badanie uważam. Rozumiem, że nie trzeba mieć go co wizytę, ale skoro twój lekarz ani razu nie mierzył to dziwne... może on mierzy, ale ci nie przekazuje? Dziwne :/

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry