reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witaj :) jak to mówią najważniejsze że zdrowe ;)
Mój tata też chciał chłopaka by był jak on mechanikiem a tu masz 3 córki :D Mi się poszczęściło ,bo mam tak jak marzyłam czyli starszego chłopca a teraz będzie dziewczynka (oby :p)

Nie to,że coś, ale moja znajoma ma synka, a teraz miała być dziewczynka. Dopiero przy porodzie okazało się, że to jednak chłopak ;p Chodził cały na różowo przez pierwsze parę dni

Zawsze tak piszą. Jesteś np w 29 i 3 dni to piszą 29/30 bo teoretycznie to już 30 tydzień.
A USG samo wylicza wagę dziecka na podstawie obwodu główki , obwodu brzucha,długości kości udowej i i wymiaru dwuciemieniowego główi. :)
Tyle ,że ja jestem w 29tc,dokładnie 28skończony i 5 dzień na dziś,więc nie wiem skąd ten 30.

Dobrze ze na koniec dnia choć troche dobrych wiadomosci.1650g w 30tyg. to chyba duzo..?
U mnie w 29 tc 1600-1700. Ciut ponad normę w siatce centylowej na ten tydzień

Od 3 dni jestem znów przeziebiona ale dziś to już na maxa. Nie chce iść do lekarza bo znów mi da leki a ja już ich brałam w ciąży za dużo. Pije stodal, biore wit. C i psikam tamtum verde. Mam też tabletki *spam* na gardło ale nie działają. Jakiś domowy sposób na nieziemski ból gardła ?

w57vyx8dubspq12k.png

Czosnek! czosnek! czosnek! najlepiej mikstura z mleka i czosnku i miodu. Zagrzej mleko by było bardzo gorące ,ale nie wrzące. Czosnek przez praskę albo rozdrobnić i zgnieść,do kubka z czosnkiem dodaj miód i gorące mleko.Chwilę pod przykrywką i pić gorące. Nie jest może co dla niektórych jakieś mega przyjemne ale skutkuje. Czosnek to naturalny antybiotyk,więc nic dziecku nie będzie a ty b edziesz zdrowa. Na mnie działa rewelacyjnie,więc Tobie też nie zaszkodzi spróbować.To na przeziębienie.
Na gardło płukanki albo tabletki Pre..len,są super.

Cześć dziewczyny, jestem Zuza i mam termin na 18 czerwca. Będę miała trzecia córkę :) Starsza jest z 12, a druga z 15 roku. Szczerze to miałam nadzieję na synka, to była nasza ostatnia próba, ale nie wyszło ;) Mi to było wszystko jedno, tylko mąż trochę był podlamany, że ma same baby i na podpaski nie zarobi.

Hej :) mam taki sam termin jak Ty :)

A u nas malowanie sypialni i już 2 dzień śpię na kanapie w salonie :D tragedia,mąż niewyspany,narzeka,ale że to wesołek to i humor Go nie opuszcza. Jeszcze jeden dzień na kanapie i powrót do swojego królewskiego wyra :)

Jaka u Was pogoda? ciepło,słońce? czy tak jak u mnie pochmurno,ale temperatura ok?

A ja będę miała parkę [emoji6] fajnie , że syn , ale dlaczego same kobiety się rodzą wśród znajomych i rodziny. W najbliżeszej rodzinie urodzą się kolejne 3 baby. Basia ma termin za tydzień[emoji173] :D Rodzyneczek mój[emoji8]

A ja dziś zaczynam SR. Ciekawe jak będzie tym bardziej , że idę sama. Mąż będzie z Melią siedział i nawet nie mamy ,gdzie ją podrzucić- moja mama w pracy dziś jest do 18 a u teściów remont i mega Sajgon. Mam nadzieje , że nie będę tam sama bez pary.

f2w3rjjgwqepia0h.png

A u nas malowanie sypialni i już 2 dzień śpię na kanapie w salonie :D tragedia,mąż niewyspany,narzeka,ale że to wesołek to i humor Go nie opuszcza. Jeszcze jeden dzień na kanapie i powrót do swojego królewskiego wyra :)

Jaka u Was pogoda? ciepło,słońce? czy tak jak u mnie pochmurno,ale temperatura ok?

U mnie pada deszcz i wieje wiatr. Nawet burza przechodziła , ale poszła bokiem.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Jestem po badaniach. Generalnie mały faktycznie ten brzuszek ma mniejszy, ale raz tylko im wyszło na 25tydz. A potem 27, raz 26 takze nie stwierdzili hipotrofii (czyli tego, ze dziecko nie rośnie). Przepływy mam wszystkie ok, takze nie zostawili mnie na oddziale. 7 kwietnia mam kontrole tu w Bizielu w poradni by zobaczyć czy Marcelek rośnie i wtedy będą decydować. Ciąża moja ma ryzyko tego ze względu na moje choroby towarzyszące - ale ja liczę na to, ze maluch mój się opamięta i urośnie przez te kilka dni. Dwie lekarki mnie badały by mieć pewność takze diagnoza na dzisiaj jest trafna uwazam. Trzymajcie kciuki by Marcelek rósł zdrowo

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry