reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

U Nas pochmurno, ale ciepło, dobrze roślinki w ogrodzie szaleją ;-)
Paka z HM przyszła ;-)
Co do terminu, obstawiam że będę rodzic tu jako jedna z pierwszych, więc szczęściara w moich oczach ta co donosi :-) niestety taki mój los :-(

reklama
A ja będę miała parkę [emoji6] fajnie , że syn , ale dlaczego same kobiety się rodzą wśród znajomych i rodziny. W najbliżeszej rodzinie urodzą się kolejne 3 baby. Basia ma termin za tydzień[emoji173] :D Rodzyneczek mój[emoji8]

A ja dziś zaczynam SR. Ciekawe jak będzie tym bardziej , że idę sama. Mąż będzie z Melią siedział i nawet nie mamy ,gdzie ją podrzucić- moja mama w pracy dziś jest do 18 a u teściów remont i mega Sajgon. Mam nadzieje , że nie będę tam sama bez pary.

f2w3rjjgwqepia0h.png
U mnie też w rodzinie i wśród znajomych same dziewczynki a ja się wybiłam ze schematu. Ale ja się cieszę bo kiedyś tak chciałam miec pierwszwgo chłopaka i druga córeczkę. U mnie. W rodzinie zawsze się rodziły pierwsze dziewczynki no bez wyjątku każdy miał pierwsza córkę za to u P sami chłopcy zawsze mam nadzieje ze gdy zechcialibysmy drugie to jednak sie uda pokonać jego geny :D

Arya oczywiście że będzie rósł zdrowo, to jest to co pisałam inaczej złapie i już wychodzi inny pomiar, a my kobiety się stresujemy.

Jestem po badaniach. Generalnie mały faktycznie ten brzuszek ma mniejszy, ale raz tylko im wyszło na 25tydz. A potem 27, raz 26 takze nie stwierdzili hipotrofii (czyli tego, ze dziecko nie rośnie). Przepływy mam wszystkie ok, takze nie zostawili mnie na oddziale. 7 kwietnia mam kontrole tu w Bizielu w poradni by zobaczyć czy Marcelek rośnie i wtedy będą decydować. Ciąża moja ma ryzyko tego ze względu na moje choroby towarzyszące - ale ja liczę na to, ze maluch mój się opamięta i urośnie przez te kilka dni. Dwie lekarki mnie badały by mieć pewność takze diagnoza na dzisiaj jest trafna uwazam. Trzymajcie kciuki by Marcelek rósł zdrowo

7u223e3kwboc3bjp.png
No i się ułożyło nam jednak ;)

My za trzecim razem trafiliśmy córeczke to było moje wielkie marzenie, potem koło 20 tc już tak sobie myślałam że może szkoda że nie trzeci chłopak a teraz znowu się cieszę tylko martwię kurna o poród no ale co robić....Nikt nie obiecywał że będzie łatwo.
Dziewczyny cieszę się że ok z okruszkami maluszkami trzymam kciuki aby rosły

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też w rodzinie i wśród znajomych same dziewczynki a ja się wybiłam ze schematu. Ale ja się cieszę bo kiedyś tak chciałam miec pierwszwgo chłopaka i druga córeczkę. U mnie. W rodzinie zawsze się rodziły pierwsze dziewczynki no bez wyjątku każdy miał pierwsza córkę za to u P sami chłopcy zawsze mam nadzieje ze gdy zechcialibysmy drugie to jednak sie uda pokonać jego geny :D

U mnie w rodzinie od zawsze same baby. Mój brat był rodzynkiem i zawsze był traktowany jak królewicz :D u mojego męża jest po równo, ale tylko jedna siostra ma potomka ;)

f2w3rjjgwqepia0h.png

Jestem po badaniach. Generalnie mały faktycznie ten brzuszek ma mniejszy, ale raz tylko im wyszło na 25tydz. A potem 27, raz 26 takze nie stwierdzili hipotrofii (czyli tego, ze dziecko nie rośnie). Przepływy mam wszystkie ok, takze nie zostawili mnie na oddziale. 7 kwietnia mam kontrole tu w Bizielu w poradni by zobaczyć czy Marcelek rośnie i wtedy będą decydować. Ciąża moja ma ryzyko tego ze względu na moje choroby towarzyszące - ale ja liczę na to, ze maluch mój się opamięta i urośnie przez te kilka dni. Dwie lekarki mnie badały by mieć pewność takze diagnoza na dzisiaj jest trafna uwazam. Trzymajcie kciuki by Marcelek rósł zdrowo

7u223e3kwboc3bjp.png

Trzymamy kciuki :) mówiłyśmy,że wszystko będzie dobrze.:)

Tak poza tym to kiedyś nie było jakichś pomiarów brzuszka i główki itp i dziecko rodziło się po prostu albo większe albo mniejsze a teraz każda panikuje jak są jakieś rozbieżności a pewnie tak było od zawsze ;)

Ja też wybiłam się ze schematu ;) no chyba bo wczoraj myślałam,że widzę dziewczynkę ale gin mówił ,że nie powie bo nie widać. Tyle ,że ostatnio było na 100% chłopiec i tej wersji się trzymam.
W sobotę jadę na zakupy dla dzidzi . Będzie szał :) już nie mogę się doczekać :)

Od mojej strony są same baby. Sama mam dwie siostry i jednego brata. U męża zależy, on ma trzech braci i ostatnia siostrę młodsza o 14 lat. Jego brat ma dwie córki i jednego chłopaka, a tak to różnie

reklama
Mój lekarz posłuchał tętna i to na tyle. Na moje bóle powiedział oczywiście "no co ty nie powiesz? " i to na tyle. Za to dał mi w końcu skierowanie na przeciwciała, jutro jadę zrobić.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry