reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie, jutro rano mam przyjechać. Teraz jedziemy synka spakować do babci i albo jeszcze dzisiaj do siostry pojadę albo jutro nad ranem wyjedziemy - mam 150km do Bydgoszczy...

7u223e3kwboc3bjp.png
Rozumiem, myślę o Was cały czas i czekam na informacje. Spróbuj chociaż trochę się przespać w nocy :*

reklama
Ale na oko sam mówi czy USG pokazuje?
USG pokazuje. Pamiętam jak byłam na wizycie na której pierwszy raz wagę poznałam i Pani doktor mi mówiła że właśnie od tego tygodnia już nie liczy się wzrost tylko ale już obwody i waga. Z tego co zrozumiałam to właśnie obwody maja największe znaczenie ale na pewno długości jakoś też są brane i orientacyjnie średnia sprzęt sam wylicza.

Ale na oko sam mówi czy USG pokazuje?

Mi wczoraj mierzyla glowke,brzuszek i chyba udo i program jej wyliczal na tej podstawie orientacyjna wage,mowila tez cos ze jak glowka jest "niewymiarowa to sie liczy udo ehh no juz nie pamietam maja swoje sposoby ,ale to program wylicza z tego co wiem[emoji848]

USG pokazuje. Pamiętam jak byłam na wizycie na której pierwszy raz wagę poznałam i Pani doktor mi mówiła że właśnie od tego tygodnia już nie liczy się wzrost tylko ale już obwody i waga. Z tego co zrozumiałam to właśnie obwody maja największe znaczenie ale na pewno długości jakoś też są brane i orientacyjnie średnia sprzęt sam wylicza.

Dzięki. Mi lekarz powiedział,że USG nie ma wagi tylko oni to liczą orientacyjnie po tygodniach ciąży.
Ale ważne ,że z dzidzią wszystko ok.

Aha jeszcze do tych pomiarow wpisywali tez date pimiarow i date terminu .[emoji849]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dzięki. Mi lekarz powiedział,że USG nie ma wagi tylko oni to liczą orientacyjnie po tygodniach ciąży.
Ale ważne ,że z dzidzią wszystko ok.
No usg wagi nie ma ale i lekarz w oczach też nie tym bardziej że dzieci są różne. To jest średnia wyliczania przez sprzęt na pewno bo za każdym razem zaznaczają różne fragmenty ciała i później waga sama wyskakuje :)

reklama
Jestem po wizycie. Marcelek nie rośnie jak powinien, jest młodszy niż wiek ciąży, dodatkowo brzuszek jeszcze mniejszy ma [emoji24]
Ilośc wód w normie, przepływy w pępowinie też dobre. Dostałam skierowanie do szpitala, mam jechac albo do Torunia albo do Bydgoszczy - tam gdzie mają III stopień referencyjności.

7u223e3kwboc3bjp.png
Oh mój Boże co się dzieje z tymi naszymi maluchami? Raptem przestali im się chce rosnąć? Trzymam za was dziewczyny kciuki!!!
Wionatq jak tam po obchodzie? Dowiedzialas się czegoś nowego?

Vanilia a czujesz ze jest maluszek nisko?ja też czasami mam wrażenie ze az mi w pochwie gmera i teraz sama się obawiam. Wizyta za tydzień!

My dzisiaj z m. podpisaliśmy umowę przedwstępna kupna mieszkania. Duży krok dla nas a nadal nie wiem czy dobrze zrobiłam. Oboje trzymamy się narazie trochę na dystans. Mam nadzieje ze z czasem znowu się do siebie zblizymy

Do góry