Dobrze ze na koniec dnia choć troche dobrych wiadomosci.1650g w 30tyg. to chyba duzo..?My po wizycie , Wiktoria waży ok. 1650g (30t i 3d) .Wszystie narządy,przepływy w porządku.Szyjka też dobrze bo 3,4cm. Mała ziewała i machała na usg ,cudny widok
Ponoć nie będzie taka duża jak synek ,więc lepiej dla mnie
Mam 1kg na plusie od poprzedniej wizyty. Więc jak naraze tylko się cieszyć bo wszystko jjest ak się należy
reklama
U
użytkownik 16
Gość
To jesteśmy w tej samej sytuacji. Ale pamiętam ze jak na początku ciąży podbrzusze mnie tak ciągnęło to gin mi powiedziala ze może to być właśnie przez grzybicę. A teraz czuję podobnie plus doszły do tego intensywne ruchy dziecka. Moze dlatego tak to odczuwam. Sama już nie wienKurczę to u mnie jest podobnie..czuje czasem taki ucisk na spojeniu i czuje ze dziecko jest na samym dole..Wizyta dopiero w przyszłym tygodniu ale jestem zaniepokojona zwlaszcza ze mialam 4tyg.przerwy i nie wiem czy dziecko prawidłowo przybiera.Troche mnie dziewczyny wystraszyły.
Sasankaa
Fanka BB :)
Właśnie tak w sam raz, taka średnia waga z tego co mówił Ciesze się bo może będzie lżej niż przedtem.Dobrze ze na koniec dnia choć troche dobrych wiadomosci.1650g w 30tyg. to chyba duzo..?
I nie stresuj się bo będzie dobrze
Arya88
2kg to tak w sam raz
Ja jestem otyła także u mnie nie musi nic rosnąć już hehe no, ale wiem skąd te kg, nie żałowałam sobie zachcianek niestety
Zając Czerwcowy
Super wiadomosci ciesze sie :*My po wizycie , Wiktoria waży ok. 1650g (30t i 3d) .Wszystie narządy,przepływy w porządku.Szyjka też dobrze bo 3,4cm. Mała ziewała i machała na usg ,cudny widok
Ponoć nie będzie taka duża jak synek ,więc lepiej dla mnie
Mam 1kg na plusie od poprzedniej wizyty. Więc jak naraze tylko się cieszyć bo wszystko jjest ak się należy
U
użytkownik 168678
Gość
Mam podobnie. Po 10 minutach spaceru nie mogę chodzić, aż mnie rwie w pachwinie. Znalazłam żylak w okolicy sromu. Wieczorem całe krocze mam aż spuchniete, takie przekrwione i bolesne. wcześniej czułam, że krocze pobolewa po dłuższym spacerze, ale nie było widać żadnych zmian. Idę jutro do gina, żeby powiedział czy to infekcja czy te cholerne żylaki. Na domiar złego mała mniej się dziś ruszała, a mnie wiele nie potrzeba, żeby schizować... Jutro idę do gina. Mniejsza z kroczem, muszę moja córę zobaczyć!!!!Justyna właśnie czułam że jest bardzo nisko, strasznie na pęcherz ciśnie. Czasem mam wrażenie że mam ją między nogami i jak kaczka chodzę, ale jakoś nie pamietalam jak było w pierwszej ciąży i myślałam że normalne. Tak mocno uciska szyjke i srom że aż żylaki mi wyszły tu na " wejściu " [emoji27]
Tak kocham to moje dziecko!!! Wpadam w panikę jak pomyślę, że tfu tfu coś mogłoby się stać.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie nasze dzieciaki. Byle do czerwca
melomanka
U mnie tez niestety zylaki sie porobily, juz w dwudziestym ktoryms tygodniu [emoji19] . Strach pomyslec co bedzie dalej. Ale ogolnie czuje, ze Malutka jest inaczej ulozona niz Tymek byl - w tej ciazy przede wszystkim czuje wlasnie ucisk na dol, pecherz, krocze, w poprzedniej natomiast maly byl tak ulozony, ze nie moglam spac na boku, bo mialam straszne mrowki na biodrach, tak mi wszystko cierplo. Teraz odpukac nic takiego nie ma.
Dziewczyny naprawde nie martwcie sie takimi rozbieznosciami w pomiarze, w sensie, ze brzuszek mniejszy niz glowka itp. To sie zdarza w rozwoju. Wiadomo, ze jak gin wysyla gdzies zeby to zweryfikowac, to warto to sprwwdzic, ale czesto jest to niepotrzebny stres po prostu. Dzieci nie rosna rownomiernie, poza tym zawsze zdarzaja sie bledy pomiaru. U mnie oba maluchy mialy na pewnym etapie ciazy powiekszone miedniczki nerkowe. Przy synku lekarze troche mnie straszyli, teraz przy corci gin powiedzial, ze skoro w pierwszej ciazy tez tak bylo, to moze byc to jakies uwarunkowanie genetyczne i tyle. Teraz miedniczki sie juz zmniejszyly i jest okey. [emoji4]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny naprawde nie martwcie sie takimi rozbieznosciami w pomiarze, w sensie, ze brzuszek mniejszy niz glowka itp. To sie zdarza w rozwoju. Wiadomo, ze jak gin wysyla gdzies zeby to zweryfikowac, to warto to sprwwdzic, ale czesto jest to niepotrzebny stres po prostu. Dzieci nie rosna rownomiernie, poza tym zawsze zdarzaja sie bledy pomiaru. U mnie oba maluchy mialy na pewnym etapie ciazy powiekszone miedniczki nerkowe. Przy synku lekarze troche mnie straszyli, teraz przy corci gin powiedzial, ze skoro w pierwszej ciazy tez tak bylo, to moze byc to jakies uwarunkowanie genetyczne i tyle. Teraz miedniczki sie juz zmniejszyly i jest okey. [emoji4]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie też w 12 tygodniu główka była dwa tyg starsza i na następnej wizycie już się unormowalo i wszystko było mniej więcej podobnie. Teraz tez jest podobnie tyle że wszystko do tyłu sporo ale jestem dobrej myśli.
Teraz tak leżę i słucham jak niemowlaki płaczą. Polozniczy jest odrazu obok a ja jestem ułożona idealnie na styku żeby w razie...miec prosta drogę i cały czas płacze slyszę. Nie przeszkadza mi to wcale ale jakoś pobudza budzi we mnie jakieś refleksji. Za 3 miesiące prawdopodobnie już każda z nas będzie miała przy sobie takiego brzdąca placzącego. Chcę żeby malutki siedział jak najdłużej ale nie mogę się doczekać kiedy będę mogła go wziąć na ręce, utulic, wycałować..
Ja nie wiem jak matki mogą oddawać dzieci do adopcji, dokonywać aborcji albo w ogóle je mordować. W ogóle wszystko jest takie niesprawiedliwe bo jedni się starają żeby wszystko było dobrze, chodzą na wizyty co miesiąc, biorą suplementy, uważają na siebie, na wybór głupich chusteczek to pupy poświęcają pół dnia żeby dziecko miało wszystko co najlepsze a wychodzą komplikacje. A takie z ławki z parku zachodzi w ciążę na imprezie nawet nie wie z kim, cała ciąża to impreza zamiast do lekarza to woli iść na piwo ale później rodzi zdrowe dziecko i zamiast docenić i dać temu małemu czlowieczkowi chociaż miłość bo ona jest najważniejsza to taka się go pozbywa. Albo historie z tym że dzieci pobite umierają bo przeszkadzały w graniu na komputerze, zagłodzenia dzieci itd. Boże co to za ludzie w ogóle ja nie wiem skąd się takie ewenementy biora. Natura podobno przeprowadza naturalna selekcję to czemu się takich imbecyli nie pozbywa tylko komplikuje życie osoba które nie zasługują na problemy.
Teraz tak leżę i słucham jak niemowlaki płaczą. Polozniczy jest odrazu obok a ja jestem ułożona idealnie na styku żeby w razie...miec prosta drogę i cały czas płacze slyszę. Nie przeszkadza mi to wcale ale jakoś pobudza budzi we mnie jakieś refleksji. Za 3 miesiące prawdopodobnie już każda z nas będzie miała przy sobie takiego brzdąca placzącego. Chcę żeby malutki siedział jak najdłużej ale nie mogę się doczekać kiedy będę mogła go wziąć na ręce, utulic, wycałować..
Ja nie wiem jak matki mogą oddawać dzieci do adopcji, dokonywać aborcji albo w ogóle je mordować. W ogóle wszystko jest takie niesprawiedliwe bo jedni się starają żeby wszystko było dobrze, chodzą na wizyty co miesiąc, biorą suplementy, uważają na siebie, na wybór głupich chusteczek to pupy poświęcają pół dnia żeby dziecko miało wszystko co najlepsze a wychodzą komplikacje. A takie z ławki z parku zachodzi w ciążę na imprezie nawet nie wie z kim, cała ciąża to impreza zamiast do lekarza to woli iść na piwo ale później rodzi zdrowe dziecko i zamiast docenić i dać temu małemu czlowieczkowi chociaż miłość bo ona jest najważniejsza to taka się go pozbywa. Albo historie z tym że dzieci pobite umierają bo przeszkadzały w graniu na komputerze, zagłodzenia dzieci itd. Boże co to za ludzie w ogóle ja nie wiem skąd się takie ewenementy biora. Natura podobno przeprowadza naturalna selekcję to czemu się takich imbecyli nie pozbywa tylko komplikuje życie osoba które nie zasługują na problemy.
Biedronka84
Wionatq trzymam mocno kciuki za Was, będzie dobrze
reklama