reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Oj dziewczyny trzymam kciuki.
Arya 3 dni to aż tak dużo by wylądować w szpitalu? Przecież dzieci rosną z różną wagą i to,że jest młodszy może znaczyć ,ze później będzie mniejszy niż inne dzieci i może ważyć np mniej niż 3 kg.

Ja po wizycie. Eh dziewczyny mój mały się chował a ja widziałam jakby była to jednak dziewczynka :errr: nie wiem co mam myśleć już:eek:
Do tego główka z 32tc,brzuszek z 30tc a ja jestem w 29tc. Co o tym myśleć?! Ostatnio główka była "starsza" o 2 tygodnie a teraz o 3.
Według lekarza do główki nie ma najmniejszych zastrzeżeń a wagowo mówił,że będzie ważył ok 1600-1700 g. Oczywiście na oko.
Co o tym sądzicie??

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko się szybko unormowalo i żeby te wizyty w szpitalu przyniosły pozytywne wieści, wszystko będzie dobrze [emoji8]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Oj dziewczyny trzymam kciuki.
Arya 3 dni to aż tak dużo by wylądować w szpitalu? Przecież dzieci rosną z różną wagą i to,że jest młodszy może znaczyć ,ze później będzie mniejszy niż inne dzieci i może ważyć np mniej niż 3 kg.

Ja po wizycie. Eh dziewczyny mój mały się chował a ja widziałam jakby była to jednak dziewczynka :errr: nie wiem co mam myśleć już:eek:
Do tego główka z 32tc,brzuszek z 30tc a ja jestem w 29tc. Co o tym myśleć?! Ostatnio główka była "starsza" o 2 tygodnie a teraz o 3.
Według lekarza do główki nie ma najmniejszych zastrzeżeń a wagowo mówił,że będzie ważył ok 1600-1700 g. Oczywiście na oko.
Co o tym sądzicie??

Ale jakie 3dni? Ja nic nie pisałam o 3 dniach

7u223e3kwboc3bjp.png

A tak w ogóle to lekarz wpisał mi w kartę ciąży 29/30 tc a jestem w połowie 29. Dlaczego tak do przodu? Zauważyłam dopiero w domu,że tak jest.

Mi za to odwrotnie ja byłam w 27 a mi 24 pisali dopiero ostatnio naprostowalam bo ktoś kiedyś błędnie wpisał i tak błędnie się ciągnęło..

Na jakiej podstawie lekarz "waży" Wasze dzieci?
USG samo liczy czy jakoś na oko po wymiarach?
bo mi powiedział ,że USG nie ma wagi tylko podają ją na podstawie tygodni ciąży orientacyjnie.
Jak to u Was jest?

reklama
Do góry