reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny.Kilka dni mnie nie było ,ale w te kilka dni masakrycznie pogorszyło mi się samopoczucie.
Mam niemały problem. Czy któraś z Was miała żelazo ponad normę? I jak się z tym czuła?

Wczoraj odebrałam wyniki badań i żelazo mam 275 gdzie norma to max160. Od kilku dni jest mi słabo(hemka poszła mi trochę w dół),wczoraj miałam biegunkę i było mi niedobrze,do tego dziwne bicie serca. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z nadmiarem żelaza czy jak :(
Do tego mały jakby mniej się rusza od wczoraj.Czy to moje osłabienie ma na niego wpływ ?

reklama
Z ciekawostek ze szkoły rodzenia : w szpitalu po porodzie karmi piersią 95% kobiet. Po 3 miesiącach od porodu tylko 33-40%.
Ciekawe ile w tym zasług super motywujących położnych.
A z innej strony - matki nie karmiące piersią tylko mm to prawdziwa żyła złota dla producentów mieszanek.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Hej dziewczyny.Kilka dni mnie nie było ,ale w te kilka dni masakrycznie pogorszyło mi się samopoczucie.
Mam niemały problem. Czy któraś z Was miała żelazo ponad normę? I jak się z tym czuła?

Wczoraj odebrałam wyniki badań i żelazo mam 275 gdzie norma to max160. Od kilku dni jest mi słabo(hemka poszła mi trochę w dół),wczoraj miałam biegunkę i było mi niedobrze,do tego dziwne bicie serca. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z nadmiarem żelaza czy jak :(
Do tego mały jakby mniej się rusza od wczoraj.Czy to moje osłabienie ma na niego wpływ ?

Do lekarza z wynikami.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Przy niskiej hemoglobinie mogą pojawić się kołatania serca. Pewnie o to chodzi. Podobno to częsta przypadłość kobiet w ciąży ( w sensie kołatania) . Leć do lekarza.
Z ciekawostek ze szkoły rodzenia : w szpitalu po porodzie karmi piersią 95% kobiet. Po 3 miesiącach od porodu tylko 33-40%.
Ciekawe ile w tym zasług super motywujących położnych.
A z innej strony - matki nie karmiące piersią tylko mm to prawdziwa żyła złota dla producentów mieszanek.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Może Ci doradcy laktacyjni mają z nimi umowy [emoji16][emoji16]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Nikt tutaj nie krytykuje kp czy mm;) Każda zrobi tak jak lepiej dla jej dziecka i siebie, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko:)

ja chcę karmić piersią , ale jak mi to nie będzie wychodziło to znaczy ja będę cierpieć, dziecko będzie nie najedzone to przejdę na mm .Nie wprowadzę tej zmiany po jednym czy dwóch dniach niepowodzeń ale jak to będzie trwało dłużej to na pewno będzie butelka .Każda z nas ma swój limit tolerancji na ból , zmęczenie i poziom irytacji , ja raczej nie należę do osób cierpliwych , więc zobaczymy jak to będzie u mnie .

Wizytę u mojego lekarza mam jutro. Moje samopoczucie nie jest takie cały dzień tylko czasem w ciągu dnia. Czuję się jakbym była niewyspana i mam nudności a za niedługo wszystko przechodzi i mam masę energii.
Hemoglobina 11.4 ,czy to aż tak mało na ciążę i na takie objawy?

reklama
A ja wizytuje dzis o 18 :) ciekawe co mi Pani doktor powie na trn twardniejacy brzuch...bo twardnieje mi rano i jak dlugo chodze. I wczoraj po malym co nieco mi twardnial ale to chyba akurat normalne... nie boli ale twardy jest jak kamien. No zobaczymy :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry