Ja od początku ciąży mam żelazo duzo ponad normę i tak w lutym dopiero spadło poniżej górnej granicy normy. Hemoglobina mi spadała ale nie jakoś znacznie ostatnio chyba 12 było. Martwiłam się tym zelazem ale lekarka mówiła że to lepiej niż mieć go za mało bo wtedy wszystko leci w dół i trzeba suplementówac. Nie sugeruj się mną zapytaj oczywiście lekarza
reklama
motylek05
Fanka BB :)
Oj ja miałam mleko tłuste jak śmietanaCo do karmienia to teoria teoria a praktyka praktyka. Jezeli ktos nie miał nigdy problemu z karmieniem i na wlasnej skorze sie nie przekonał to bedzie wierzył w te teorie. Mleko mleku nie rowne i nikt mi tego nie powie. Moj pokarm był jak woda doslownie przeźroczysty . Moja siostra miała jak śmietana gęsty i tłusty. Moje dziecko jadlo jadło , darło sie i hlustało na dwa metry . Jej zjadlo i spokoj nawet na 3h . Szukalam przyczyn i co ? Moj jadł np ok 50 ml . Jak zjadl moje to chciał jeszcze . A potem hlustał byl glodny bo moj pokarm byl mało kaloryczny . Dostał 50 ml modyfikowanego dziecko normalnie zjadlo i spokoj . Dalam mu wiecej mojego 60 ml juz hlustał . I po moim dalej głodny . I niech mi tu ktos powie ze pokarm matki nie moze byc nie wartosciowy . W moim przypadku był . Chyba jestem z kosmosu . [emoji16][emoji16][emoji16]
motylek05
Rybcia2309
To może ja opiszę swoje doświadczenie bo jestem trochę weteranką, mam dwóch synów i karmienie dla mnie hmmmm gigantyczną trauma, pierwszy synek urodziłam w bardzo ciężkim porodzie myślę że cudem przeżył ale wiem to z perspektywy czasu bo urodził się w brązowo, zielonym mule [emoji58] karmić to była podstawą byłam młoda mieszkałam z mężem u mamy karmić, karmić musisz karmić zaczęło się już w szpitalu wtedy nie było mowy o mnie dawanym na prośbę, mały krzyczał ja płakałam tydzień czasu...W domu krew leciała mi z piersi, i innych otworów bo podejrzewam że popękałam też w odbycie...Owszem myślałam może źle przystawialam..Ale tak był co 15 min, techniki cycek tak cycek tak mogę włożyć do kosza...Dałam radę 3 miesiące...Po za okropnym bólem nic nie pamiętam, nie pamiętam jak synek wyglądał, nie czuł radości...Druga ciąża znowu muszę spróbować...W szpitalu cyc cyc cyc mleko leciało po 3 sekundach cycki puste, 2 dni i synek spadł pół kg, musiał być pod kroplówką 20h...Położne same zaczęły donosić mi mleko chciałam, bardzo chciałam karmić...Ale żadna kobieta nie wmówi mi że wszystkie mamy tak samo pokarm itd...Bo to jest nierealne że jedne dzieci się najadały i spały słodko a mój misio krzyk mimo że widziałam jak zasysa i łyka.... Teraz nie napalam się ale może mała uwolni jakieś mleczne pokłady
Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Rybcia2309
Nigdy nie oceniam kobiet karmiących naturalnie, czułam trochę ukłucie zazdrości ale dobija mnie jak próbuje się mówić jak to każda ma taki sam pokarm itd...Jak nie miałaś problemu z karmieniem...I nie mówię tu o kobietach co karmiła mimo wszystko i dały radę, wielki szacunek bo wiem że są i takie...Moja siostra rozkręciła laktację i długo karmiła ale bój się Boga nie trzy miesiące bez poprawy...
A tak w ogóle to cieszę się że jest to forum i po prostu musiałam to napisać [emoji16]
A tak w ogóle to cieszę się że jest to forum i po prostu musiałam to napisać [emoji16]
Rybcia2309
A i ja wizytuje w czwartek zobaczę co mi powie zaparcia trochę ustały ale nadal mam wrażenie że w piczce jest coś nie tak hmmm...Ciekawe czy zaleci CC, która z was ma mieć cesarkę i kiedy?
Kacprysiowo
Moderatorka
Rybcia ja mam mieć ale jeszcze nie wiem kiedy.
A ja podbijam swoje pytanie czy któraś z mam miała cholestaze??
A ja podbijam swoje pytanie czy któraś z mam miała cholestaze??
Hejka!
A ja się nasprzątałam i brzuch twardy i bolący co jakiś czas. O plecach nie wspomnę. Chyba taka uroda tej mojej ciąży no nie da się normalnie funkcjonować, o spacerach już dawno zapomniałam [emoji17]
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
A ja się nasprzątałam i brzuch twardy i bolący co jakiś czas. O plecach nie wspomnę. Chyba taka uroda tej mojej ciąży no nie da się normalnie funkcjonować, o spacerach już dawno zapomniałam [emoji17]
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
reklama
Bellax123!
Cześć dziewczyny któraś pytała co na zaparcia. Więc ja od tygodnia nie mogłam się załatwić, a od wczoraj mnie czyści [emoji23] bo dziś miałam egzamin na prawko. Trochę droga metoda bo 140zł ale działa jak nic innego [emoji23]. Egzamin zdany za 2 tyg. odbieram prawko [emoji123] i jestem lżejsza ze 3 kg [emoji23]