reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny tak mnie boli krocze, że ledwo chodzę. Trwa to już dłuższy czas, ale ja głupia myślałam, że to wszystko się tam rozchodzi, zmienia, wiecie spojenie lonowe, itd. Dopiero wczoraj zauważyłam, że to prawdopodobnie żylak zrobił mi się w takim nieciekawym miejscu. Jeszcze 3 miesiące, dziecko rośnie i ucisk będzie coraz większy, więc i żylaków też może być więcej...

reklama
O, o! rozmowa ( mm vs. kp ) idę po popcorn :D :D :p
Haha tak z tego nigdy nie wynika nic dobrego [emoji23]

thgfikgneziy9g6d.png

Judzia mi pomógł procto gliwenol na hemoroidy

Mnie spojenie boli, jutro mam wizytę to dowiem się czy wszystko ok

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja myślę, że matka zawsze wie co jest najlepsze dla jej dziecka. Choćby milion naukowców stwierdziło swoje. Nie jestem za tym żeby męczyć i siebie i dziecko, bo ktoś tak powiedział. Karmienie dziecka co 30 minut ? Patrzenie jak chlusta i wmawianie , że to jest najlepsze. A może źle jest odbite ? A po mm jest inaczej odbite ? Ja nie miałam takich problemów , ale w życiu nie zapomnę jak nie miałam ani kropelki mleka w cyckach. A doradca laktacyjny swoje. " Przystawiać dziecko, na pewno pani ma w sobie kilka kropel, to wystarczy". Tylko ona mądralina nie musiała wykończona po porodzie słuchać wrzasku własnego dziecka. Po mm od razu była cisza i malutka spała. Najlepsza część była taka, że ściskała z całej siły moje piersi , bo chciała sobie udowodnić , że jest idiotką. Oo.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja myślę, że matka zawsze wie co jest najlepsze dla jej dziecka. Choćby milion naukowców stwierdziło swoje. Nie jestem za tym żeby męczyć i siebie i dziecko, bo ktoś tak powiedział. Karmienie dziecka co 30 minut ? Patrzenie jak chlusta i wmawianie , że to jest najlepsze. A może źle jest odbite ? A po mm jest inaczej odbite ? Ja nie miałam takich problemów , ale w życiu nie zapomnę jak nie miałam ani kropelki mleka w cyckach. A doradca laktacyjny swoje. " Przystawiać dziecko, na pewno pani ma w sobie kilka kropel, to wystarczy". Tylko ona mądralina nie musiała wykończona po porodzie słuchać wrzasku własnego dziecka. Po mm od razu była cisza i malutka spała. Najlepsza część była taka, że ściskała z całej siły moje piersi , bo chciała sobie udowodnić , że jest idiotką. Oo.

f2w3rjjgwqepia0h.png
Taaaa jak się trafi fanatyczka karmienia piersią to tak jest....mnie też zmasakrowała piersi położna tym ściskaniem [emoji19] nie chce sobie przypominać..... I ten tekst przystawiać, przystawiać, przystawiać.... Ok zgoda. A moja córka się darła bo w cyckach pusto, głowę odwracala, i jak tu przystawiać ech....

thgfikgneziy9g6d.png

Może i jestem wyrodna, a moze dlatego, że to moje drugie a na chacie 5 dziecko, ale uważam, że dobro dziecka dobrem dziecka, ale matka musi tez być szczęśliwa. Bo ja ona nieszczęśliwa to dzieci też. Dlatego teraz zamierzam nie spinać się i nie udowadniać komuś jaka to jestem matka hero. Zamierzam troszczyć się tez o swoją wygodę, dobre samopoczucie zgodnie z własnym sumieniem. A jak komuś cos nie pasuje niech komentuje seriale a nie życie innych.
Szkoda czasu na poczucie winy z powodu nie spełniania oczekiwań i standardów innych osób.

oar8pg4n1kii9v0d.png

reklama
Taaaa jak się trafi fanatyczka karmienia piersią to tak jest....mnie też zmasakrowała piersi położna tym ściskaniem [emoji19] nie chce sobie przypominać..... I ten tekst przystawiać, przystawiać, przystawiać.... Ok zgoda. A moja córka się darła bo w cyckach pusto, głowę odwracala, i jak tu przystawiać ech....

thgfikgneziy9g6d.png
Na siłę[emoji23] tak trzeba [emoji23] niech się leje krew [emoji16] a potem się dziwią , że kobiety nie karmią piersią.. Jak na dzień dobry mają zafundowaną traumę.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry