reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Zając a kiedy zamawialas??
W czwartek :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
A skąd wiesz , że nie przysłali ? Są gdzieś takie informacje ?

Ja też zauważyłam , że dzieci na sztucznym śpią dłużej. Do szkoły rodzenia idę dopiero w czwartek może mnie tam doedukują :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Widze w zamowieniu ze kwota pobrania jest mniejsza i na stronie hm w zamowieniu sie zmienilo... albo zle czytam ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

O, o! rozmowa ( mm vs. kp ) idę po popcorn :D :D :p

Ale tu nikt póki co nie napisał o wyższości jednego nad drugim, tylko o czasie trawienia jednego i drugiego hehe bez oceniania

Na moje każda niech sobie karmi jak jej wygodnie, jedna niech karmi mm, druga naturalnie - ale fakt jest taki, że nie ma czegoś takiego jak za chude mleko matki ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

Ale tu nikt póki co nie napisał o wyższości jednego nad drugim, tylko o czasie trawienia jednego i drugiego hehe bez oceniania

Na moje każda niech sobie karmi jak jej wygodnie, jedna niech karmi mm, druga naturalnie - ale fakt jest taki, że nie ma czegoś takiego jak za chude mleko matki ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

Póki co :p

Co do karmienia to teoria teoria a praktyka praktyka. Jezeli ktos nie miał nigdy problemu z karmieniem i na wlasnej skorze sie nie przekonał to bedzie wierzył w te teorie. Mleko mleku nie rowne i nikt mi tego nie powie. Moj pokarm był jak woda doslownie przeźroczysty . Moja siostra miała jak śmietana gęsty i tłusty. Moje dziecko jadlo jadło , darło sie i hlustało na dwa metry . Jej zjadlo i spokoj nawet na 3h . Szukalam przyczyn i co ? Moj jadł np ok 50 ml . Jak zjadl moje to chciał jeszcze . A potem hlustał byl glodny bo moj pokarm byl mało kaloryczny . Dostał 50 ml modyfikowanego dziecko normalnie zjadlo i spokoj . Dalam mu wiecej mojego 60 ml juz hlustał . I po moim dalej głodny . I niech mi tu ktos powie ze pokarm matki nie moze byc nie wartosciowy . W moim przypadku był . Chyba jestem z kosmosu . [emoji16][emoji16][emoji16]

Co do karmienia to teoria teoria a praktyka praktyka. Jezeli ktos nie miał nigdy problemu z karmieniem i na wlasnej skorze sie nie przekonał to bedzie wierzył w te teorie. Mleko mleku nie rowne i nikt mi tego nie powie. Moj pokarm był jak woda doslownie przeźroczysty . Moja siostra miała jak śmietana gęsty i tłusty. Moje dziecko jadlo jadło , darło sie i hlustało na dwa metry . Jej zjadlo i spokoj nawet na 3h . Szukalam przyczyn i co ? Moj jadł np ok 50 ml . Jak zjadl moje to chciał jeszcze . A potem hlustał byl glodny bo moj pokarm byl mało kaloryczny . Dostał 50 ml modyfikowanego dziecko normalnie zjadlo i spokoj . Dalam mu wiecej mojego 60 ml juz hlustał . I po moim dalej głodny . I niech mi tu ktos powie ze pokarm matki nie moze byc nie wartosciowy . W moim przypadku był . Chyba jestem z kosmosu . [emoji16][emoji16][emoji16]

No proszę czyli nie ja jedna miałam podobny problem :) Dokładnie jest tak jak mówisz. Teraz też bym chciała karmić małego jak najdłużej ale nie kosztem dziecka które wiecznie jest głodne i nie spi. takie moje zdanie w tej kwestii. :)

No.to jesteśmy trzy. Bo u mnie też wyglądało jak woda i slahiutko przybieral, bratowa jak odciagala wyglądała jak śmietana w 3/4 kubka reszta jak moja woda. Więc ja jestem za teza za chudego mleka. Oczywiście chude nie znaczy nie wartościowe, bo oczywiście wszystko tam jest co trzeba.
Oczywiście że matki mleko lekko strawne itd a mm ciężko strawne, ale po mm dziecko nie ulewalo a to już o czymś swiadczy. Ale tak jak napisałam wcześniej jeśli historia się u Nas powtórzy, będę ściągać i zagęszczac. Trudno. Coś za coś. Jeśli ma być bardziej i dłużej syte ja jestem w stanie się poświęcić i ściągać co 3 godziny mleko.

Saulen u Nas też cudnie. Idę ściągać pranie z tarasu i robić kolejne, ale Ty z tymi oknami nie przesadzaj. Zaraz przekroczysz czarodziejski tydzień dla bliźniaków, cudownie ;-)

reklama
Do góry