reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Właśnie, co to jest w tym miejscu? Mnie też boli po środku nad brzuchem przeważnie przy wstawaniu lub przekręcaniu się z boku na bok i to taki ostry kłujący ból.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Aktualnie moze byc wszystko bo przeciez nam sie poprzesuwalo ;) mnke tam czasem tez boli jak sie dlugo i mocno smieje - moze przepona ?

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
No dziewczynki pochwalę się[emoji16] Dziś ukończyłam szkołę rodzenia [emoji16] Mam już wybraną położną,przychodnię i lekarza rodzinnego. Do położonej mogę w każdej chwili podejść i posłuchać bicia serduszka,więc jestem bardzo zadowolona[emoji4]

1489522004-aaaaaa.jpeg

oar8ugpjafqeooh5.png
Super :-) ja zaczynam kurs dopiero w poniedziałek

0d1y3e3kgrmge34s.png

Zamiast żywa 30tka czuje się jak stara baba, a jak Was dzisiaj czytam to mi tak jakoś raźniej [emoji851] Każdej już coś...
A mnie dziś Mała wykończyła, po żłobku i mojej pracy 1,5h dreptania - idę spać, bo konam [emoji23]
Zając Ty pisałaś że Ci mało snu potrzeba, jestem zdecydowanym przeciwieństwem nie umiem dotrwać do 22! A ostatnio wstawanie o 6 to jakaś wyższa filozofia walki z grawitacją, aż zazdroszczę [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Zamiast żywa 30tka czuje się jak stara baba, a jak Was dzisiaj czytam to mi tak jakoś raźniej [emoji851] Każdej już coś...
A mnie dziś Mała wykończyła, po żłobku i mojej pracy 1,5h dreptania - idę spać, bo konam [emoji23]
Zając Ty pisałaś że Ci mało snu potrzeba, jestem zdecydowanym przeciwieństwem nie umiem dotrwać do 22! A ostatnio wstawanie o 6 to jakaś wyższa filozofia walki z grawitacją, aż zazdroszczę [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
To ja sie budze 5 30, 5 50 i koniec snu...dzis jakos mnie sen dopada wiec chyba wykorzystam i sie poloze ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Czy którejś z was lekarz kazał zrobić odczyn coombsa?Mam zrobić to badanie na następna wizytę i tak sie zastanawiam po co skoro mam grupe Arh+ a maz 0rh+ wiec nie ma konfliktu serologicznego..
Tak jak dziewczyny juz napisaly, moze byc konflikt miedzy grupa krwi i niekoniecznie chodzi o czynnyk Rh (-,+).

Ja to sie ciesze, ze na razie ( odpukac) poki co nie cierpna mi biodra podczas lezenia na boku ( w poprzedniej ciazy nie moglam przez to spac, bo jak lezalam na boku to zaraz mrowki mialam, a na wznak ciezko mi jakos w ciazy lezec). Mega wkurzajace uczucie. Teraz mam wrazenie, ze dziecko jest nizej, tym bardziej ze ciagle ucisk na krocze czuje [emoji6] . Ogolnie nie jest zle poza tym, ze ciezko mi sie z podlogi podniesc, a siedze na niej przynajmniej kilka razy dziennie [emoji12]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Winotaq nie chcialabym Cie straszyc, ale bialkomocz wraz z wysokim cisnieniem to niestety duze prawdopodobienstwo zatrucia ciazowego [emoji20] [emoji20] ale oby to nie bylo to, trzymam kciuki!

Winotaq nie chcialabym Cie straszyc, ale bialkomocz wraz z wysokim cisnieniem to niestety duze prawdopodobienstwo zatrucia ciazowego [emoji20] [emoji20] ale oby to nie bylo to, trzymam kciuki!

Nie martw się nikt nie musiał mi tego mówić sama się doczytałam.. Ale jest ok narazie nie panikuje na zapas tylko kontroluje ciśnienie pilnuje leków i małego więc jeszcze. Wiem na co muszę zwracać uwagę i się tego trzymam.

reklama
Nie martw się nikt nie musiał mi tego mówić sama się doczytałam.. Ale jest ok narazie nie panikuje na zapas tylko kontroluje ciśnienie pilnuje leków i małego więc jeszcze. Wiem na co muszę zwracać uwagę i się tego trzymam.
Ja w poprzedniej ciazy mialam przez jakis czas sporo bialka w moczu, gin kazal mi to bardzo czesto kontrolowac i po jakims czasie minelo. Ponoc czasem tak jest, ze nerki zwiekszaja przepuszczalnosc i stad takie wyniki badan. A masz jakies opuchniecia? Leki bierzesz na nadcisnienie czy jeszcze cos innego?

Do góry