reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ech mnie zaczyna bolec brzuch regularnie, całe podbrzusze :/

Do tego od czasu do rwie rwie przy bliźnie po wyrostku - zrosty zapewne ciągną, miałam to samo w I ciąży. Niestety na to nie ma sposobu...

Jeszcze 3miesiące...

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Byłam w poniedziałek na IP to mówiła że długa i zamknięta. Ostatnio w środę u swojego dr też tak było. Powinnam iść na wizytę za 3 tyg ale nie wytrzymam i idę w poniedziałek/wtorek zaraz tam zadzwonię umówić się. Chyba trochę się wystraszylam i zaczęłam panikowac, ale wolę mieć to wszystko pod kontrolą. A Ty masz pessar??

Dziewczyny a jak Wasze brzuchy, jak siedzę i leżę jest mieciutki a jak stoję to twardsze, ale nie jak głaz, na logikę tak właśnie powinno być ale czy Wy też tak macie??
Nie mam. Ale jak masz długa i zamknięta to chyba nie ma powodu do zmartwień

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

Suelen już pylą te cholery? A ja myślałam że mnie zawialo, a to już pewnie alergiczny katar. Co roku mnie zaskakuje jak zima drogowców.

Super że szyjka trzyma :) który to juz u Ciebie 28t?

m3sxyx8dzur8ghzn.png

A jakie ćwiczenia robisz? Ja też mam problemy ze stawami, wiedziałam że w ciąży się pogorszy ale z chęcią zrobiłbym coś żeby polepszyć swoją sytuację
emoji23.png

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wykonuję takie zwykłe ,nie angażujące mięśni brzucha ćwiczenia od Chodakowskiej Extra Figura i Skalpel, no i jeżdżę na rowerku stacjonarnym . Do tego spacery.

Czemu te ciążę taki trudne??
Dziś z bratowa rozmawiałam która też jest w ciąży i stekalysmy że u każdego coś jest nie tak, a przynajmniej w większości....
Mi stawy bardzo wysiadly w poprzedniej ciąży ale do tego stopnia ze wylam z bólu po nocy....

A u mnie ludzie są pełni podziwu,ze tak się trzymam w ciąży. W sensie kondycyjnie i ,że w ogóle jest wszystko ok.
Bo u mnie ostatnio wszystkie znajome kobiety w ciąży leżały. A ja kondycyjnie jestem w lepszej formie niż Ci,którzy w niej nie są :D

A co do stawow... tez tak ciezko wam sie podniesc jak ukucniecie ? Ja sie musze czegos lapac zeby isc do gory ;) a wysiadania z samochodu... tez musze miec podporke ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Jeszcze tego nie doświadczyłam. Muszę sobie palić w piecu do którego trzeba kucnąć i chyba już sobie t kucanie wyćwiczyłam :D ale jestem wtedy rozkraczona jak nie wiem

SUELEN ważne,że z dzieciaczkami wszystko w porządku . A cukrzycę da się opanować ;)

Czesc dziewczyny:)

Suelen ciesze sie ze wszystko u Was w porzadku:)

Ja tez juz sie zrobilam troche nieporadna- az mi sie smiac chce z samej siebie, bo czuje ze juz nawet chodze inaczej^^ ale ogolnie to jest w porzadku, tez cwicze a oprocz tego w pracy musze sie troche nachodzic wiec jakas tam aktywnosc jest:)
Wieczorami jak sie przesile to pobolewa i twardnieje mi brZuch, ale mysle ze to normalne- po prostu potrzebuje polezec:) a staram sie nic na to nie brac, jakos nie ufam ciaglemu braniu nospy na wszystko - wole przetrzymac i samo przechodzi:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Aha uprzedzam, ze z ta nospa to bron boze nie byl atak na dziewczyny ktore ja biora:) tym bardziej jak lekarz kaze- tez bym brala! Ale to tak jak z bolem glowy, niektorzy od razu biora tabletke a niektorzy wola sie pomeczyc i albo przechodzi albo biora te tabletke pozniej i niepotrzebnie sie mecza ;)

Efta w sumie też nie narzekalam do tej pory aż mnie te krocze wprawilo w panikę. Minęło, mam nadzieję że już nie wróci. Aczkolwiek bardziej zaczynam się że sobą piescic. Co do pieca mieszkam w domu, mam piec na miał i jeszcze nie dawno jak wygasło a mąż w pracy ja siedziałam w kotłowni, ładowalam do pieca miał i rozpalalalam. Rośliny też przycinalam na podwórku oczywiście w swoim tepie ale przycielam sporo. Jednak mam małe dziecko w domu i ostatnio miałam maraton po lekarzach, wszędzie go nosiłam i chyba organizm dał sygnał że dość. Lekarz kazał się oszczędzać....

reklama
Do góry