reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja w poprzedniej ciazy mialam przez jakis czas sporo bialka w moczu, gin kazal mi to bardzo czesto kontrolowac i po jakims czasie minelo. Ponoc czasem tak jest, ze nerki zwiekszaja przepuszczalnosc i stad takie wyniki badan. A masz jakies opuchniecia? Leki bierzesz na nadcisnienie czy jeszcze cos innego?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Na nadciśnienie i infekcje. Bo mam jeszcze infekcje układu moczowego i lekko może być te białko podwyższone też od tego dlatego ponownie muszę po kuracji sprawdzić. Czytałam że często puchną stopy przy zatruciu. Mi o dziwo nie ale już od jakiegoś czasu zauważyłam opuchlizne na twarzy i lydkach. Na szczęście mały jest dobrym dzieckiem i reaguje na moj dotyk. Jak dotykam brzucha to zawsze śmignie mi pod ręką. Co chwilę go sorawdzam. Ciśnienie też staram się jak najczęściej. Ale z tego co położna (moja z prawdziwego zdarzenia a nie wariatki obrazone że pracować muszą) mi mówiła to lepiej żeby teraz wychodzily takie sprawy bo mogę nad tym trzymać wodze. A jakbym się dowiedziała z miesiąc przed porodem to mogłoby być już za późno..

reklama
Na nadciśnienie i infekcje. Bo mam jeszcze infekcje układu moczowego i lekko może być te białko podwyższone też od tego dlatego ponownie muszę po kuracji sprawdzić. Czytałam że często puchną stopy przy zatruciu. Mi o dziwo nie ale już od jakiegoś czasu zauważyłam opuchlizne na twarzy i lydkach. Na szczęście mały jest dobrym dzieckiem i reaguje na moj dotyk. Jak dotykam brzucha to zawsze śmignie mi pod ręką. Co chwilę go sorawdzam. Ciśnienie też staram się jak najczęściej. Ale z tego co położna (moja z prawdziwego zdarzenia a nie wariatki obrazone że pracować muszą) mi mówiła to lepiej żeby teraz wychodzily takie sprawy bo mogę nad tym trzymać wodze. A jakbym się dowiedziała z miesiąc przed porodem to mogłoby być już za późno..
Mam nadzieję że będzie dobrze:)

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

Bylam dzis.... znaczy sie juz wczoraj na kontroli. Wszytko ok ok, szyjka trzyma, dziewczynki rosna :) ale... mam znowu cukrzyce ciazowa, a diabetolog dla ciezarnych w Matce Polce :( test obciazenka glukoza to byl dla mnie koszmar :(

Malo pisze bo jakies dziadostwo pyli pewnie brzoza winna i moj 6 latek cierpi :( mama zabawia, przytula i poswieca dziecku duO czasu.

Bylam dzis.... znaczy sie juz wczoraj na kontroli. Wszytko ok ok, szyjka trzyma, dziewczynki rosna :) ale... mam znowu cukrzyce ciazowa, a diabetolog dla ciezarnych w Matce Polce :( test obciazenka glukoza to byl dla mnie koszmar :(

Malo pisze bo jakies dziadostwo pyli pewnie brzoza winna i moj 6 latek cierpi :( mama zabawia, przytula i poswieca dziecku duO czasu.

A jaki cukier ci wyszedł?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kobietki. Może znacie kogoś kto zagra mała kasę szuka mebli? Mam praktycznie w stanie idealnych a coś chętnych nie ma... :-/ a niestety nie mieszczą się w pokoju z meblami które muszę kupić dla maluszka..
Cena 600zl za wszystko.

Link do: Meblościanka+Komoda Arista, Agata Meble.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo ładne, ale niestety u mnie również brak miejsca
@ Suelen dzięki za info [emoji4] trzymaj się na tej glukozie [emoji110] a Matki Polki to znaczy że daleko od Ciebie?

16udskjopmtfyunf.png

Saulen jestem tu nowa, ale widzę że nosisz pod sercem dwie Panny, cudownie. Gratuluję.
Piszesz ze masz pessar, czułam że coś złego się dzieje z szyjka czy to szczęście Ci dopisało??

Sassanka dzwonilas do dr spytać o te spojenia lonowego, bo chyba Ty miałaś dzwonić??

Saulen jestem tu nowa, ale widzę że nosisz pod sercem dwie Panny, cudownie. Gratuluję.
Piszesz ze masz pessar, czułam że coś złego się dzieje z szyjka czy to szczęście Ci dopisało??

Sassanka dzwonilas do dr spytać o te spojenia lonowego, bo chyba Ty miałaś dzwonić??
Dzięki za pamięć:) mialam dzwonić po 16 bo wtedy przyjmuje w swoim gabinecie, ale przestało mnie boleć. I teraz też cisza. Nie wiem jak to. Może mała tylko głową mocno napierala ?
Dla mnie jakieś bóle w ciąży są dziwne ,bo w 1 absolutnie nic mnie nie bolało i jak pisałam kiedyś mogłabym całe życie być w takiej ciąży;) dobrze że jesze 2msc i 3tyg

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

reklama
Byłam w poniedziałek na IP to mówiła że długa i zamknięta. Ostatnio w środę u swojego dr też tak było. Powinnam iść na wizytę za 3 tyg ale nie wytrzymam i idę w poniedziałek/wtorek zaraz tam zadzwonię umówić się. Chyba trochę się wystraszylam i zaczęłam panikowac, ale wolę mieć to wszystko pod kontrolą. A Ty masz pessar??

Dziewczyny a jak Wasze brzuchy, jak siedzę i leżę jest mieciutki a jak stoję to twardsze, ale nie jak głaz, na logikę tak właśnie powinno być ale czy Wy też tak macie??

Do góry