reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Pierwszy raz odkąd jestem w ciąży zebrałam się i ćwiczyłam(oczywiście takie dla ciężarnych) i wiecie co? Moja kondycja umarła [emoji23] Muszę się wziąć za siebie po porodzie i wrócić do formy bo normalnie wstyd[emoji21]

w57vyx8dubspq12k.png
Ja też zaczęłam ćwiczyć, w szkole rodzenia jest raz w tyg za darmo gimnastyka dla ciężarówek, sporo ich przychodzi. Byłam dwa razy i naprawdę czułam potem pośladki i nogi!
Słyszałam, że poród to jak przebiegnięcie maratonu, wiec stwierdziłam, że trzeba trochę się przygotować wcześniej [emoji4] i czasami chodzę na basen, choć ostatnio mniej... trzeba wrócić do tego [emoji6]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Pierwszy raz odkąd jestem w ciąży zebrałam się i ćwiczyłam(oczywiście takie dla ciężarnych) i wiecie co? Moja kondycja umarła [emoji23] Muszę się wziąć za siebie po porodzie i wrócić do formy bo normalnie wstyd[emoji21]

w57vyx8dubspq12k.png
Ja wlasnie wrocilam ze spaceru... maz wyprowadzil to mowie a co mi szkodzi.. tragizm... nie nadaje sie :p zadyszka, jakies napiecia w brzuchu, bol kregoslupa... na co mi to ? ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Hehe Zając dlatego ja wątpliwości nie mam, że będzie synek :) co do spacerów to ja też dalej niż netto (200m od domu) się nie ruszam. Zaraz brzuch twardy jak kamień i to spojenie nieszczęsne... też mi się daje we znaki szczególnie wieczorem...

Hehe Zając dlatego ja wątpliwości nie mam, że będzie synek :) co do spacerów to ja też dalej niż netto (200m od domu) się nie ruszam. Zaraz brzuch twardy jak kamień i to spojenie nieszczęsne... też mi się daje we znaki szczególnie wieczorem...

Dlatego ja malymi kroczkami zaczne sie ruszac bo dzis to dalismy po calosci... trzeba zaczac sie ruszac [emoji85]

p19u9jcg81ehxczt.png

To chyba ze mna nie jest tak tragicznie, bo byłam w parku 1,5km od domu z synem w wózku, pobawiliśmy sie ,wkladanie na zjeżdżalnie ,chustawke , a po powrocie jeszcze podwórek i zwierzyniec. Też boli mnie spojenie, ale zwolnię kroku i jest okej.
Pamiętam jak w pierwszej ciąży jeśdziliśmy z mężem Rometem po lesie :D :D,haha

Ostatnia edycja:
Poszłam z bólem bo mi w innym gabinecie wpierali że to ósemka [emoji58] a mnie co noc bolało a tutaj babka odrazu że ząb dziura jak stodoła miazga sperd... I pewnie kanały. Jedna wizyta 150, dzisiaj 290 i w środę koło 300 mówiła [emoji33] ale co nie zrobię przecież to dla dziecka...

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tak samo było tylko ja muszę zapłacić 1tys. Czekam na termin w klinice jeszcze 2 tygodnie. Myślałam , że będzie taniej- 3 kanały po 200zł ale okazało się, że są 4 i 200 zł wypełnienie. Ceny kosmiczne, ale wyjścia nie ma.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Mnie boli czasem spojenie ,ale bardziej wtedy gdy leżę dłuższy czas np po spaniu i gdy wstanę to czuję jakby mi ktoś otwierał miednice jakimiś maszynami. Ale jak Pochodzę to wszystko wraca do normy. Nie wiem czy tak się objawia rozejscie czy jakoś inaczej? Dobrze,ze w środę wizyta to zapytam gina.

Co do hemoglobiny to dziewczyny no nie jest to za dobre gdy jest tak niska.
Pijcie herbatę z pokrzywy,jedzcie granaty ,jedzcie kabanosy,róbcie sobie koktajle z zielonych warzyw np jarmużu z dodatkiem cytrusów,jedzcie jajka i orzechy.

PS sok z buraka ,szpinak i wieprzowina nie mają aż tak dobrze przyswajalnego żelaza ,więc lepiej jeść i pić to co wyżej wymieniłam. Wtedy nie trzeba się aż tak męczyć. Aha i zawsze ,gdy jecie coś z żelazem jedzcie lub pijcie coś z witaminą C,która zwiększa wchłanianie żelaza. :)
Dlatego dobre są koktajle warzywno owocowe ,a gdy jecie mięso dodajcie jakieś warzywa bądź popijcie kwaśnym sokiem 100%
Najlepsze na hemoglobinę są granaty,tylko trzeba uważać żeby nie uczuliły

reklama
Do góry