reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Zajączku takiego mi smaka narobiłaś, że od godziny siedzę i marze o pierogach z truskawkami albo jagodami. Jak zamykam oczy to widze je normalnie :D
Przepraszam ;) lec do sklepu:) za mna na koalcje chodzi pizza [emoji7] czekam na meza bo siedzi w garazu dlubie przy samochodzie. I tak wymyslam co bym zjadla ;)
Ja pod koniec marca zaczynam szkole ciekawe jak to bedzie :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
ja przy pierwszej ciąży tez ciągle zwlekalam z praniem, pakowaniem i jak wreszcie spakowałam torbę to tego dnia pojechałam do szpitala;) co prawda fałszywy alarm, ale następnego dnia juz pojechałam w nocy i dzidzia sie rodzila;) także lepiej czekać z tymi torbami bo mogą tylko wywołać porod;););)

Przepraszam ;) lec do sklepu:) za mna na koalcje chodzi pizza [emoji7] czekam na meza bo siedzi w garazu dlubie przy samochodzie. I tak wymyslam co bym zjadla ;)
Ja pod koniec marca zaczynam szkole ciekawe jak to bedzie :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja wczoraj jadłam pizze z szynka parmeńską rukolą i pomidorkami ! mmm zaspokoilam smaka na pizze juz :D myślę o tym sklepię myśle ale jakoś lenistwo mnie ogarnęło nie chce mi sie ubierać malować ... Tak sprawdziłam co mam i chyba dziś warzywka z ryżem zrobię jednak.
A ja do szkoły miałam iść juz miesiąc temu (tak położna mnie wysyłała) ale zwlekałam tak. A teraz nie żałuje bo położne co tydzień przeprowadzają wywiad z nami, sprawdzaja puls maluszka, kontroluja wyniki, wagę a i obklejają te obolałe tejpami, każdy niepokój można indywidualnie omówić na forum lub bezpośrednio z położna przed lub po spotkaniu. Na każdy tydzień też same możemy wybrać temat (te większe tylko są ustalane). I relaks który ćwiczymy naprawde jakoś rozładowuje "ciśnienie" jakie z tygodnia na tydzień narasta. Na pewno Ty tez nie będziesz żałowała więc możesz sie pozytywnie nastawić ;)

Ja wczoraj jadłam pizze z szynka parmeńską rukolą i pomidorkami ! mmm zaspokoilam smaka na pizze juz :D myślę o tym sklepię myśle ale jakoś lenistwo mnie ogarnęło nie chce mi sie ubierać malować ... Tak sprawdziłam co mam i chyba dziś warzywka z ryżem zrobię jednak.
A ja do szkoły miałam iść juz miesiąc temu (tak położna mnie wysyłała) ale zwlekałam tak. A teraz nie żałuje bo położne co tydzień przeprowadzają wywiad z nami, sprawdzaja puls maluszka, kontroluja wyniki, wagę a i obklejają te obolałe tejpami, każdy niepokój można indywidualnie omówić na forum lub bezpośrednio z położna przed lub po spotkaniu. Na każdy tydzień też same możemy wybrać temat (te większe tylko są ustalane). I relaks który ćwiczymy naprawde jakoś rozładowuje "ciśnienie" jakie z tygodnia na tydzień narasta. Na pewno Ty tez nie będziesz żałowała więc możesz sie pozytywnie nastawić ;)
Ale ja jestem pozytywnie nastawiona i juz nie moge sie doczekac :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Co do przesądów dzisiaj usłyszałam, że pierwsze karmienie musi się odbyć z prawej piersi inaczej dziecko będzie loworęczne :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

Ale ja jestem pozytywnie nastawiona i juz nie moge sie doczekac :)

p19u9jcg81ehxczt.png
ja też [emoji23] umaluje się i umyje sobie włoski przed- taki plus planowanego cc, że zrobię wszystko przed [emoji41] A potem już będę tylko dla maluszka i będę się świetnie czuć i wyglądać oczywiście [emoji23][emoji23][emoji23] ( cśś nie psujcie mi idealnej wizji)

w57vyx8dubspq12k.png

Wczoraj byliśmy u znajomych i oni maja 5-letnią córke. I mała ciekawska pyta czemu ciocia ma taki duży brzuch. To jej mama wytłumaczyła, że ciocia ma dzidzie w brzuchu a znalazła się tam bo ją połknęła. No a jak ją wyciągnie?-kolejne pytanie. No i się dowiedziałam wtedy że ją wypluje więc liczę że łatwo pójdzie :D

Jejuuuuu jak można aż takie bajki dzieciom opowiadać :O toz to gorsze od kapusty i bociana! :D

reklama
Jejuuuuu jak można aż takie bajki dzieciom opowiadać :O toz to gorsze od kapusty i bociana! :D

Może juz co do kapusty i bociana była uświadomiona więc nową historię było trzeba sprzedać :D ja jestem zadowolona, że sama nie musiałam tłumaczyć więc dla mnie to historie o pępku, połknięciu, bocianie, kapuście - wszystkie dozwolone byle mi nie przypadło ich przekazywać :D

Do góry