reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Cześć, jestem tutaj nowa, więc wypada się przywitać :)
Oczekuję mojego pierwszego Maleństwa, termin mam na 24 czerwca. Prawdopodobnie to będzie dziewczynka, co by potwierdzało przesąd, że ciężki pierwszy trymestr daje córkę. Płeć jest jednak dla mnie obojętna. Maluszka czuję już od pewnego czasu, chociaż na początku nie wiedziałam, że to Dzieciaczek... wiele nowych doznań w ciąży :) Mój mózg też trochę dziwniej funkcjonuje o zapominalstwie nie wspominam ;) Ogólnie ja jestem zdrowa i Maleństwo też (podczas ostatniego USG bardzo ruchliwie, aż się ginekolożka śmiała), ciąża przebiega prawidłowo. Zakupowe szaleństwo oczywiście mnie nie ominęło, mojej mamy też nie, więc na brak ciuszków Dzieciaczek narzekać na pewno nie będzie. Szkoda jednak, że teraz mieszkam w Niemczech, chociaż planuję wrócić, bo tęsknię, Mama daleko, jedzenie tutaj paskudne i takie tam. Jednak nie ma co marudzić, cieszę się z ciąży jak nie wiem :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie i życzę Wam i Waszym Szczęściom zdrowia i spokoju :)

reklama
Proszę o poradę siedzę jak głupia w kolejce na USG połówkowe bo jeszcze Z 10 osób bo na NFZ gin mnie wysłała jestem po wizycie... Wszystko ok glukoza jak niska to ok bo cukier się super spala pytanie brzmi czekały byście 2godz na USG czy poszły jutro prywatnie na USG połówkowe gdzie indziej bo wstępnie zapisałam się na 17:45 :/ hmmm

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dretwieja mi ręce po nocy. Rano to jakaś tragedia. Później cały dzień spokój. To od braku magnezu czy może jakiś ucisk gdzieś na kręgosłup?

p19u9jcg81ehxczt.png
Mi pomógł magnez ale jeszcze się zdaża. Nogi też mi drętwiały.

Witamy kropkę! A jak twój partner reaguje? :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Proszę o poradę siedzę jak głupia w kolejce na USG połówkowe bo jeszcze Z 10 osób bo na NFZ gin mnie wysłała jestem po wizycie... Wszystko ok glukoza jak niska to ok bo cukier się super spala pytanie brzmi czekały byście 2godz na USG czy poszły jutro prywatnie na USG połówkowe gdzie indziej bo wstępnie zapisałam się na 17:45 :/ hmmm

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Hmmm interesujące. Wizyta prywatna w zupełności wystarczy więc zależy od Twojego samozaparcia, osobiście pewnie bym czekała ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dretwieja mi ręce po nocy. Rano to jakaś tragedia. Później cały dzień spokój. To od braku magnezu czy może jakiś ucisk gdzieś na kręgosłup?

p19u9jcg81ehxczt.png
To jest normalne . Miałam tak w 1 ciąży. Czasem budziłam się w nocy i ręka do barku flak . Im dalej końca tym gorzej. Teraz też już mi dretwieja. A magnezu biorę 6 tabletek dziennie a w 1 ciąży nie bralam wgl więc to chyba nie od tego . Chyba taka uroda .[emoji4]

Rybcia to zależy jak ze sprzętem na nfz. U mnie w przychodni był średni sprzęt i beznadziejny lekarz robił usg,dlatego poszłam prywatnie. Osobiście raczej by mi się nie chciało czekać 2godz,albo i dłużej,bo jak to na nfz zawsze opóźnienia.;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry