reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja jutro połówkowe... trochę się denerwuje...na 11 40.
Przed idę sobie rano na krew bo mam skierowanie od endokrynologa na wit d, na ferrytyne, na wapń całkowity i standardowo tak i ft 3 i 4. Później żeby nie siedzieć i za bardzo nie stresować się w domu pojadę sobie do pracy- od dziś mam urlop do 20 :) - czymś się zajmę bo w domu bym się zestresowala... :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Heda a te dni przed badaniem pojadlas slodkiego ? Ja w poprzedniej ciazy mialam podwyzszony cukier kazala wprowadzic diete czyt .nie zzrec slodkiego [emoji12]i bylo ok

Oj tez by mi pasowaly pomiary tylko z palca , niby to pobranie krwi z zyly raz dwa ale ja nigdy nie patrze igly krew odrazu odlatuje
Kiedys jak z synem bylam i mialam go trzyma do pobrania to odlecialam i mnie cucily na kozetce[emoji85]

f2w3rjjglpt9ysc9.png
Wczoraj akurat nic słodkiego, ale ostatni tydzień to ciągle coś... Robiłam ciastko i ktoś je musiał zjeść.
Odebrałam już moje wyniki cukier naczczo 99 a po 2godz 153 czyli trochę za dużo. Pewnie bez diety się nie obejdzie...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie ja w poprzedniej ciazy byłam na badaniu ok 10, bo nie dałam rady wcześniej i pielęgniarka kręciła nosem, że późno i nawet jak sie jest na czczo to ba to badanie należy przyjść rano. Ale ogólnie coś sie o wszystko czepiała, nie pozwoliła cytryny i musiałam wypić przy niej (chyba tak sie bała że coś sobie dodam [emoji12])

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie patrz na zrzedzace baby które są znudzony już monotonia i się im nie chce. Ty jestes najważniejsza przychodzisz nawet o 15 a ona nie jest od dyskusji na temat kiedy masz przyjść tylko od pobrania krwi. Wiesz ze trzeba przyjść na czczo i tak przychodzisz a czy ty nie jadłas od 3 w nocy do 15 czy od 20 do 8 to nie jej sprawa ;)

Wczoraj akurat nic słodkiego, ale ostatni tydzień to ciągle coś... Robiłam ciastko i ktoś je musiał zjeść.
Odebrałam już moje wyniki cukier naczczo 99 a po 2godz 153 czyli trochę za dużo. Pewnie bez diety się nie obejdzie...

Ale to nie jest duży odskok. Znajoma miała cukrzycę duża gorsza bo jej 300 wychodziło i musiała się nauczyć od nowa jeść. Próbowała co może a co nie. Np pozwalała sobie bardzo często na lody, chipsy i cukierki zozole i nic się z cukrem nie działo. A malutka jej się urodziła 2700 więc nie przejmuj się na zaś :)

Ale to nie jest duży odskok. Znajoma miała cukrzycę duża gorsza bo jej 300 wychodziło i musiała się nauczyć od nowa jeść. Próbowała co może a co nie. Np pozwalała sobie bardzo często na lody, chipsy i cukierki zozole i nic się z cukrem nie działo. A malutka jej się urodziła 2700 więc nie przejmuj się na zaś :)
Dużo nie jest raptem 10 za dużo. Zobaczymy co lekarz jutro powie.

Ja jutro połówkowe... trochę się denerwuje...na 11 40.
Przed idę sobie rano na krew bo mam skierowanie od endokrynologa na wit d, na ferrytyne, na wapń całkowity i standardowo tak i ft 3 i 4. Później żeby nie siedzieć i za bardzo nie stresować się w domu pojadę sobie do pracy- od dziś mam urlop do 20 :) - czymś się zajmę bo w domu bym się zestresowala... :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ej ile u Was wit d kosztuje..ja pytalam to albo 60 albo 80 zawolali [emoji32]

Justyna ja w poprzedniej ciąży często miałam PH moczu wysokie i gin zalecala mi suplementowac preparaty zurawinowe, one zakwaszają mocz, więc i obniżają PH moczu.

reklama
Dziewczyny dretwieja mi ręce po nocy. Rano to jakaś tragedia. Później cały dzień spokój. To od braku magnezu czy może jakiś ucisk gdzieś na kręgosłup?

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry