reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie chce marudzić bo moja ciaza przebiega jak na razie bez wiekszych komplikacji ale powiem wam ze to parcie na mocz jest cholernie męczące:/ Najgorsze ze im blizej konca tym bedzie gorzej uff.Zeby choc na kilka dni przeszło...(pobożne życzenie...)

U mnie to samo... mialam nadzieje ze w 2 trymestrze minie albo chociaz troche oslabnie. Ale wydaje mi sie ze jest jeszcze gorzej:p jak leze/siedze to jeszcze nie jest najgorzej, ale jak ide np do galerii to co chwile musze latac do wc i wydaje mi sie ze ledwo co zdazylam a tam "psi psi" i po sprawie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

reklama
A jezeli chodzi o moja tesciowa, to jest z niej spoko babka;) caly czas mi mowi zeby sobie juz poszla na zwolnienie, odpocZywala i chodZila na zakupki:)) a jezeli chodzi o ciaze to nie slyszlalam jeszcZe od niej jakis "zlotych rad", raczej tylko ze sie cieszy ze wszystko w porZadku i ze juz nie moze sie doczekac jak bedzie ubranka kupowac:) wiec (odpukac) chyba trafilam na wyjatek wsrod tesciowych:))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Przestań wariatko :) takie uwagi puszcza się mimo uszu. Przygotuj się , bo po porodzie może być gorzej. Wtedy wszystkie specjalistki będa wiedziały w co masz ubierać swoje dziecko i kiedy jest głodne [emoji23][emoji38]

Pamiętam jak byłam z 10 miesięczna córka na placu zabaw, zalozyłam jej zieloną bluzkę, różowe buty i spodenki a babka na placu zabaw mówi:" jak ma na imię synek".. Ja: że to jest córeczka. A ona do mnie , że dziewczynkom nie zakłada się zielonych bluzek[emoji16]

w57vxzkr0voyai9q.png
Powiedziała bym babie: "Niech się Pan nie wygłupia", a jakby się oburzyla, to bym wyjaśniła że się pomyliłam bo nie jest cała na różowo.
Wkurza mnie ta kolorystyczna segregacja. Mój synek wybrał sobie w sklepie karminowe buty to takie mu kupiłam i mam gdzieś, co sobie ktoś pomysli.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Nie chce marudzić bo moja ciaza przebiega jak na razie bez wiekszych komplikacji ale powiem wam ze to parcie na mocz jest cholernie męczące:/ Najgorsze ze im blizej konca tym bedzie gorzej uff.Zeby choc na kilka dni przeszło...(pobożne życzenie...)

Dla mnie też to jest największą zmorą :oops:

Boże dziewczyny te skurcze mam coraz częściej.. Jestem przerazona. Brzuch cały czas twardy przy skurczach jeszcze bardziej.. Mały też cisza.. Dzwoniłam do położnej. Kazała mi wypić melise z dwóch saszetek wziąć dwa magnezy nospe i czekać godzinę a później do szpitala. Teraz jeżdżą po całym mieście mi nospe zwykła znaleźć ale chyba tylko ta jedna apteka w której nie było jest czynna.. Ja zamiast się uspokoić żeby dać małemu spokój i go poczuć to się trzęse aż ze strachu..

Boże dziewczyny te skurcze mam coraz częściej.. Jestem przerazona. Brzuch cały czas twardy przy skurczach jeszcze bardziej.. Mały też cisza.. Dzwoniłam do położnej. Kazała mi wypić melise z dwóch saszetek wziąć dwa magnezy nospe i czekać godzinę a później do szpitala. Teraz jeżdżą po całym mieście mi nospe zwykła znaleźć ale chyba tylko ta jedna apteka w której nie było jest czynna.. Ja zamiast się uspokoić żeby dać małemu spokój i go poczuć to się trzęse aż ze strachu..

Trzymam kciuki by skurcze ustały!

7u223e3kwboc3bjp.png

Trzymam kciuki, by się uspokoiło. A może nie czekać, tylko od razu do szpitala jechać?

jak nie znajda nospy to jedz do szpitala jak ci nie przejdzie , trzymam kciuki

Chyba bym juz podjechala na ta izbe.

Daj koniecznie znac co i jak.

reklama
U mnie już sytuacja opanowała w prawdzie nadal czekam na ruchy ale skurcze minęły w ciągu godziny. Staram się nie martwić tak o te ruchy już bo się nadenerwowalam to malutki pewnie dlatego jest taki spokojny. A słodycze na niego nie działają. Jutro i tak pójdę do swojej Pani ginekolog żeby mi powiedziała co się wydarzyło sprawdziła czy nic się nie dzieje.. Nie chciałam iść do tego szpitala bo naprawdę słabo tu z opieką i wiem że jedyne co by mi powiedzieli to proszę położyć się na oddział i czekać aż przyjdzie.. I postanowiłam że jutro zamawiam detektor! Polecacie jakieś? Teraz już leżę i marzy mi się kapuśniak taki ze świezej kapusty z dużą ilością marchewki i pietruszki... Aż zasnąć nie mogę od tej zachcianki :D mam nadziej ze niedługo zasne a wam noc mija spokojnie :)

Do góry