reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny dostałam jakichś skurczy i chciałem wziąć nospe. Ale skończyła mi się a w aptece mieli coś takiego jak spastyna. Niby to samo ale ja nigdy nie słyszałam o tym. Spotkalyscie się z takimi? Nie wiem czy to mogę brać trochę się boję.. Pisało na ulotce że przenika przez łożysko ale w sumie nie wiem czy nospa przenika.

Ja w poprzedniej ciąży brałam buscopan rozkurczowo

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
To wam opowiem co moi teściowie nowego wymyślili znowu. Teść wpadł do nas z tekstem jak możemy nazwać syna Leon, skrzywdzimy dziecko oczywiście. Akurat to imię idealnie pasuje do naszego nazwiska i od zawsze nam się podobało. Tak teścia opierdoliłam aż się zdziwił bo zawsze byłam milutka i potulna. Już mi się ulało za wszystkie te ich teksty. Po czasie przychodzi teściowa:-) i zaczyna opowiadać o przedszkolach dla wnuka. Które jest najlepsze i że już powinnam coś wybrać i go zapisać. Nosz kuźwa zapytałam ją czy ma równo pod sufitem i zapisuje moje nienarodzone dziecko do przedszkola. Poszaleli no nie podoba im się imię, płeć nie ta co trzeba. Już planują kiedy nastepna ciąża :-) Jak na połówkowym wyjdzie jednak dziewczynka to nie powiem im do porodu niech sie martwią chłopakiem do końca ;-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

Dziewczyny jak Wam babcia czy Ciocia trują o zabobonach a biegają do kościoła , tak jak moja, to powiedzcie ze wiara w Zabobony jest grzechem, należy się z tego spowiadać [emoji16]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Wionatq bierzesz magnez? Ja odkąd biorę już raczej nie mam skurczy

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Biorę czasami rzadko ale czasami się pojawiaja i nospa mi pomaga. Brałam luteinę od początku praktycznie i 2 tygodnie temu przestałam. Było wszystko ok ale teraz coś się dzieje i chciałam nospa się poratowac. Już nie chciałabym wracać do tej luteiny ale jak będę musiała to mam awaryjne pudełko..

To wam opowiem co moi teściowie nowego wymyślili znowu. Teść wpadł do nas z tekstem jak możemy nazwać syna Leon, skrzywdzimy dziecko oczywiście. Akurat to imię idealnie pasuje do naszego nazwiska i od zawsze nam się podobało. Tak teścia opierdoliłam aż się zdziwił bo zawsze byłam milutka i potulna. Już mi się ulało za wszystkie te ich teksty. Po czasie przychodzi teściowa:-) i zaczyna opowiadać o przedszkolach dla wnuka. Które jest najlepsze i że już powinnam coś wybrać i go zapisać. Nosz kuźwa zapytałam ją czy ma równo pod sufitem i zapisuje moje nienarodzone dziecko do przedszkola. Poszaleli no nie podoba im się imię, płeć nie ta co trzeba. Już planują kiedy nastepna ciąża :-) Jak na połówkowym wyjdzie jednak dziewczynka to nie powiem im do porodu niech sie martwią chłopakiem do końca ;-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

O matko nie wyrobilabym chyba...

7u223e3kwboc3bjp.png

Zajączku czyli jednym słowem mogę za mało jeść? No ostatnio stresy dały mi trochę w kość[emoji19] dziękuję za odpowiedź[emoji8]

oar8ugpjafqeooh5.png
Tak mi Pani doktor poleciła....żeby koło 22 jesc kanapkę z szynka np. Faktycznie rano wstawalam glodna. Z tego co kiedys wyczytalam to cialka sa źródłem energii wtedy kiedy organizm nie ma odpowiedniej ilościi glukozy - po miesiącu ich nie było.

p19u9jcg81ehxczt.png

Nie chce marudzić bo moja ciaza przebiega jak na razie bez wiekszych komplikacji ale powiem wam ze to parcie na mocz jest cholernie męczące:/ Najgorsze ze im blizej konca tym bedzie gorzej uff.Zeby choc na kilka dni przeszło...(pobożne życzenie...)

reklama
Dzisiaj jak powiedziałam lekarzowi ze spotkałam się z twierdzeniami ze wyglądam jak bym miała zaraz rodzic to powiedział ze niestety Polacy maja tendencje do takich uwag bo uważają ze najlepiej znają się na medycynie samochodach co niektórzy na polityce :)
Jak ktoś chce chodzić w odrostach i naturalnych paznokciach niech chodzi ja farbuje włosy , chodzę do kosmetyczki na hybrydy bo .... bo mi wolno bo lekarze nie widza przeciwwskazań :)
Powiem więcej pije wodę gazowana choć podobni lepsza niegazowana :) a dzisiaj kupiłam serek camembert ale wyczytałam w internetowch ze firma Turek zaświadcza ze te sery są bezpieczne dla kobiet w ciąży bo używają mleka pasteryzowanego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry