reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja też mam fazę na chipsy solone
Musimy zrobić wieczór filmowy z chipsami[emoji3] bez chlopa bo sie drze na mnie jak jem chipsy.
Za to dzis kupił mi sok z pokrzywy na poprawe morfologii[emoji57]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
Madzien to super że wszystko się normuje [emoji4] trzymam kciuki za szybki wypis

Ludzieeee nie mówcie mi o pepsi. Nie kupuje już bo jak jest w lodówce to nie mogę się oprzeć.... A to tylko cukier i chemia [emoji19] strasznie mi smakuje [emoji16]

Asia trzymam kciuki za twojego dzidziolka żeby pokazał kim jest[emoji6]

7v8rikgn6c3m2w2o.png
Mnie by chłop chyba zabił gdyby w domu była pepsi. W sumie wiem i zgadzam sie z nim... No ale czasem mam takiego bóla...ze pije u sasiadki[emoji23][emoji23][emoji23]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Prawie 50 min próbowała i nic ;( No trudno w sobotę zobaczę jeszcze raz bobaska. Wstawałam, kaszlałam i nic... Mówiła że już dawno takiego niewspółpracującego dziecka nie miała okazji badać... Zmieniła mi leki na luteine dopochwowo. Szyjka spoko ale macica faktycznie spięta. Więc kolejna standardowa wizyta u niej za 2 tyg ;)

w57vyx8dubspq12k.png
A co brałas wczesniej?

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Hejka! Co do tych drobnych wad to reguły nie ma ale oczywiście jesteśmy dobrej myśli bo i zamartwianie się nic nie da. Dla mnie mamaginekolog nie jest żadną wyrocznią. Właśnie wracam od ortopedy który twierdzi że rtg kiedyś też było bezpieczne jak i parę innych leków a usg nie jest u nas w użytku wystarczająco długo.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie :-) dlatego ja robię USG prawie "książkowo", czyli bardzo rzadko.

U mnie wszyscy mówili że będzie chłopak bo po twarzy wydzieli (tylko ja nie rozumiem tego fenomenu że z twarzy można rozpoznac płeć...:) ) Ochota na potrawy kwaśne i słone a tu będzie dziewczynka. Co prawda jeszcze czekam na połówkowe aby potwierdzić na 100% ale chyba to będzie już formalność bo na ostatnim usg lekarz całkiem pewnie potwierdził że dziewczynka :) więc nie ma reguły.U mnie przeczucia i zabobony się nie sprawdziły. Ale sprawdził się horoskop chiński :D
U mnie chiński mówi że będzie chłopak :) więc zobaczymy jak to będzie

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Taki cholesterol w ciąży jest jak najbardziej ok. Nie masz się czym martwić. Norma dla kobiet w ciąży jest inna. A wysoki poziom pomaga utrzymać ciążę więc się nie martw.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki!;) bo w pierwszej chwili troche sie przestraszylam. Ale sklonilo mnie to do przemyslenia tego co jem i ze musze wprowadzic troche zdrowsza diete:) wiec moze i dobrze ze nie wiedzialam na pocZatku ze w ciazy tak jest:p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

No wlasnie :-) dlatego ja robię USG prawie "książkowo", czyli bardzo rzadko.
Ja w poprzednich ciążach też nie miałam żadnego nadprogramowego ale teraz nie stety z powodu różnych komplikacji miałam częściej, mój lekarz nawet tętno sprawdza przez usg ale kość łonową już odpuściłam. Najgorsze ze teraz mi wypadnie 31.01 3D na które zalecono mi iść ze względu na przepływy a 2.02 mam na nfz :/

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny. Gratuluję dobrych wieści !! Ja już też nie mogę się doczekać połówkowego a jest dopiero 6.. Ale swoją drogą mi robią juz w 22 tygodniu ale chyba niektóre z was też tak mają? Wczoraj odwiedzala mnie rodzina. Rozmawialiśmy o malutkim i mama mnie wystarczyła że ja do 8 miesiąca też chłopcem miałam być! Trochę się przestraszyłam cały czas czułam że chłopiec ubranka kupuje dla chłopca a tu mnie straszą że z tymi chłopcami to sie pomylić można.. Ale pomimo tego że cały czas nastawiam się na chłopca to jakoś imienia nie umiem wybrać. Strasznie chciałam nazwać Zuzia gdyby jednak dziewczynka była i teraz gdy ktoś mnie pyta o imię to sie śmieje że bedzie miał na imię Zuzia! A wasza chęć na płatki jest bardzo dobra mleko, nabiał wskazane teraz więc spokojnie możecie się nimi objadac :)

reklama
Matka koniecznie daj znać jak Ci wyniki wyjdą po pokrywie i pij ja z.wit C

Któraś napisała że mama mówiła że miała być chłopcem, myślę że kiedyś inny był sprzęt więc na połówkowym jak powiedzą tak już chyba być powinno.

Dziewczyny a robicie połówkowe z echem serca, bo ja się zaczęłam zastanawiać.

Do góry