reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ooo nie wiedzialam, ze Mamaginekolog w ciąży :) skąd to info?
Od niej z insta :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Hmm sama nie wiem. Na początku czułam że dziewczynka bo strasznie mi twarz wysypalo syfami. A po ostatniej wizycie jak lekarz mi powiedział że podejrzewa chłopaka to się przestawiłam. I w sumie dużo osób mi mówiło że chyba będzie chłopak bo lepiej i wyglądam i ciągle bym jadła słone i kwaśne. Najważniejsze żeby było zdrowe ale chciała bym już wiedzieć :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie wszyscy mówili że będzie chłopak bo po twarzy wydzieli (tylko ja nie rozumiem tego fenomenu że z twarzy można rozpoznac płeć...:) ) Ochota na potrawy kwaśne i słone a tu będzie dziewczynka. Co prawda jeszcze czekam na połówkowe aby potwierdzić na 100% ale chyba to będzie już formalność bo na ostatnim usg lekarz całkiem pewnie potwierdził że dziewczynka :) więc nie ma reguły.U mnie przeczucia i zabobony się nie sprawdziły. Ale sprawdził się horoskop chiński :D

Prawie 50 min próbowała i nic ;( No trudno w sobotę zobaczę jeszcze raz bobaska. Wstawałam, kaszlałam i nic... Mówiła że już dawno takiego niewspółpracującego dziecka nie miała okazji badać... Zmieniła mi leki na luteine dopochwowo. Szyjka spoko ale macica faktycznie spięta. Więc kolejna standardowa wizyta u niej za 2 tyg ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Hejka! Co do tych drobnych wad to reguły nie ma ale oczywiście jesteśmy dobrej myśli bo i zamartwianie się nic nie da. Dla mnie mamaginekolog nie jest żadną wyrocznią. Właśnie wracam od ortopedy który twierdzi że rtg kiedyś też było bezpieczne jak i parę innych leków a usg nie jest u nas w użytku wystarczająco długo.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze tak sobie pomyślałam,że co to będzie jak i mój maluch nie będzie współpracował,bo w razie czego nie będę miała jak powtórzyć :o

reklama
Hmm sama nie wiem. Na początku czułam że dziewczynka bo strasznie mi twarz wysypalo syfami. A po ostatniej wizycie jak lekarz mi powiedział że podejrzewa chłopaka to się przestawiłam. I w sumie dużo osób mi mówiło że chyba będzie chłopak bo lepiej i wyglądam i ciągle bym jadła słone i kwaśne. Najważniejsze żeby było zdrowe ale chciała bym już wiedzieć :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
O ile milsze sa zakupy kiedy juz się wie kto tam jest[emoji3]
Ja się zastanawiam jak to jest z tymi zachciankami...ja mam wymieszane...raz slodkie a raz slone...
No ale cere mam nieskazitelną [emoji3]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry