reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzień Dobry, ja już po połòwkowym. P. Doctor stwierdziła że generalnie zdrowa pannica. Ale niestety znalazła dwie nieprawidłowości. W mòzgu sa torbielki splotòw naczyniòwkowych, powiedziała że budowa mòzgu jest ok I te torbielki wchłona się do 30 tc. I jest też jakiś mały problem z nerkami ( pielektazje) ale podobno jest Swansea że to też unormuje się do 30 tc. Generalnie kazała się tym nie przejmować ale wiecie jak to jest:( Może ktòraś z was spotkała się już z czymś takim?

Mój syn na połówkowym tez miał torbiele w mózgu, pózniej sie zmniejszyły. Po porodzie miał jeszcze dwa razy robione usg i zanikły zupełnie.
Spokojnie! Ponoć to sie dość czesto zdarza i nie na co sie martwić!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O jezuuuu mnie wczoraj zaślinilo na płatki neskłiki z mlekiem zimnym [emoji12]

p19u9jcg81ehxczt.png
Jadłam takowe kilka dni temu :D

Ja już po. Badanie nie wyszło;( Bobas się ułożył tak że nic nie mogła zmierzyć. W sobotę mamy drugie u innego lekarza 70km dalej. Rozwarcie się nie powiększyło, ale z racji bólu celibat nadal ;(

w57vyx8dubspq12k.png

Ojej, przykro mi :( Ale za to na następnym badaniu maluch się na pewno zreflektuje i już idealnie będzie współpracował :)

A, i mam pytanie. Czy robila sobie ktoras z Was w ciazy badanie cholesterolu???
Bo ja zrobilam, tak sama dodatkowo i sie przerazilam. Zawsze mialam gorna granice normy (200) albo troszke ponad ale teraz mam 300[emoji33] co prawda przeczytalam ze w ciazy moze byc podniesione bo cholesterol bierze udzial w syntezie hormonow ale czy az tak?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Taki cholesterol w ciąży jest jak najbardziej ok. Nie masz się czym martwić. Norma dla kobiet w ciąży jest inna. A wysoki poziom pomaga utrzymać ciążę więc się nie martw.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po. Badanie nie wyszło;( Bobas się ułożył tak że nic nie mogła zmierzyć. W sobotę mamy drugie u innego lekarza 70km dalej. Rozwarcie się nie powiększyło, ale z racji bólu celibat nadal ;(

w57vyx8dubspq12k.png
O kurcze. Szkoda ze nie wyszko. Ja na swoich polowkowych tez musialam chwile poskakac pochodzic bo maluch nie chcial sie ułożyć ale dali rade.

To dzisiejsze wizyty póki co tak średnio.
Osza napewno się wszystko zdąży unormować do porodu. Bądź dobrej myśli.
Ballax co ten twój maluszek taki ruchliwy. Ale jest jeden plus tej sytuacji za chwilkę znowu zobaczysz maleństwo na USG.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry