reklama
Tą umowę mam od jakichś 3 lat.W tym koncie ZUS jest też numer zwolnienia- czy ciazowe czy nie i czy leżące czy chodzące.
Majka - od kiedy masz umowę ? Zasiłek chorobowy to średnia pensja z roku. Nie z umowy. Chyba, że zwiększył lub zmniejszył się etat wtedy liczą od nowej umowy.
Żeby to konto założyć to i tak musiałabym jechać do zusu to się dowiem o co chodzi.
U nas w ogóle pracodawca jakoś chahmęci bo zatrudnionych ma więcej niż 20 pracowników a wypłaca ZUS. Nie dawno dowiedziałam się że ma nawet zarejestrowaną nocną zmianę.
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
U
użytkownik 167877
Gość
Mamuśki mam pytanie.
Nie pracuje. Nie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy.
Liczę na to że dostanę kosiniakowe czyli inaczej świadczenie rodzinne wypłacane przez rok 1tys miesięcznie. Wiecie o co chodzi. Krążą jakieś dziwne ploty że coś tam się pozmieniało . W sensie np ze musze być zarejestrowana w urzędzie jako bezrobotna itp. Słyszałyscie o jakiś zmianach ?
Czy dalej wygląda to tak jak tu
Link do: Kosiniakowe - wniosek do pobrania i najważniejsze pytania i odpowiedzi - Mamopracuj
Liczę na to że dostanę kosiniakowe czyli inaczej świadczenie rodzinne wypłacane przez rok 1tys miesięcznie. Wiecie o co chodzi. Krążą jakieś dziwne ploty że coś tam się pozmieniało . W sensie np ze musze być zarejestrowana w urzędzie jako bezrobotna itp. Słyszałyscie o jakiś zmianach ?
Link do: Kosiniakowe - wniosek do pobrania i najważniejsze pytania i odpowiedzi - Mamopracuj
tynka2506
Fanka BB :)
A wiedziałyście ze w czasie ciąży oczywiście w gabinetach NFZ należy nam się bezpłatne leczenie kanałowe oraz te najlepsze plomby wiec warto leczyć żeby w ciąży
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Arya88
Mamuśki mam pytanie.
A to nie jest świadczenie dla bezrobotnych? Jesli tak to musisz się zarejestrować
Bellax123!
nie wiem czy u mnie w mieście odważyłabyś się iść na NFZ [emoji23][emoji23][emoji23]A wiedziałyście ze w czasie ciąży oczywiście w gabinetach NFZ należy nam się bezpłatne leczenie kanałowe oraz te najlepsze plomby wiec warto leczyć żeby w ciąży
U
użytkownik 167877
Gość
To jest świadczenie dla bezrobotnych, uczniów i np jak ktoś dostaje macierzyńskiego niecały tysiąc to wyrównują. A w tych wnioskach się tylko zawsze wypełniało że jest się osoba bezrobotna. Nie trzeba było być zarejestrowanym w urzędzie. Podpis że dane zgodne i tyle.A to nie jest świadczenie dla bezrobotnych? Jesli tak to musisz się zarejestrować
Bellax123!
słyszałam o tym i podobno to prawda - ja z tego powodu nie dostanę... zaraz jak weszło to bym dostała a teraz już nie, bo będę chodzić do szkoły a nie zajmować się dzieckiem... dla jasności żadnego zasiłku dla matek uczących sie nie ma, więc gdyby nie toże mój M. sie nie wypiął i będzie opłacał nianie to szkoły bym nie skończyła... porażkaMamuśki mam pytanie.
Arya88
To jest świadczenie dla bezrobotnych, uczniów i np jak ktoś dostaje macierzyńskiego niecały tysiąc to wyrównują. A w tych wnioskach się tylko zawsze wypełniało że jest się osoba bezrobotna. Nie trzeba było być zarejestrowanym w urzędzie. Podpis że dane zgodne i tyle.
No, ale osoba bezrobotna to ta zarejestrowana wlasnie. Jeśli nie jestes zarejestrowana w UP nie jesteś bezrobotna
reklama
madziarra21
Ja mam zraze do dentystow na NFZ. Każdy mnie wysyłał do chirurga usuwać bóle. Aż trafiłam na Dentystke, która w końcu leczy a nie usuwa i co dla mnie najważniejsze, zasypiam u niej na fotelu więc płace Ale chociaż nie płaczeA wiedziałyście ze w czasie ciąży oczywiście w gabinetach NFZ należy nam się bezpłatne leczenie kanałowe oraz te najlepsze plomby wiec warto leczyć żeby w ciąży