reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
W tym koncie ZUS jest też numer zwolnienia- czy ciazowe czy nie i czy leżące czy chodzące.

Majka - od kiedy masz umowę ? Zasiłek chorobowy to średnia pensja z roku. Nie z umowy. Chyba, że zwiększył lub zmniejszył się etat wtedy liczą od nowej umowy.

w57vxzkr0voyai9q.png
Tą umowę mam od jakichś 3 lat.
Żeby to konto założyć to i tak musiałabym jechać do zusu to się dowiem o co chodzi.
U nas w ogóle pracodawca jakoś chahmęci bo zatrudnionych ma więcej niż 20 pracowników a wypłaca ZUS. Nie dawno dowiedziałam się że ma nawet zarejestrowaną nocną zmianę.

Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app

Mamuśki mam pytanie.
Nie pracuje. Nie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy.
Liczę na to że dostanę kosiniakowe czyli inaczej świadczenie rodzinne wypłacane przez rok 1tys miesięcznie. Wiecie o co chodzi. Krążą jakieś dziwne ploty że coś tam się pozmieniało . W sensie np ze musze być zarejestrowana w urzędzie jako bezrobotna itp. Słyszałyscie o jakiś zmianach ?
Czy dalej wygląda to tak jak tu
Link do: Kosiniakowe - wniosek do pobrania i najważniejsze pytania i odpowiedzi - Mamopracuj

Zbankrutuje [emoji14] dziś dentystka 200 zl mnie skasowała za dwa kanały a jeszcze w tym miesiącu jutro Nikola prywatnie, gin za tydzień prywatnie i diabetolog 1 lutego. Portfel będzie piszczał i kwiczał [emoji14] najpierw spróbuje na NFZ, popłacze ze Ciąża i w ogóle.. może się uda :D

A wiedziałyście ze w czasie ciąży oczywiście w gabinetach NFZ należy nam się bezpłatne leczenie kanałowe oraz te najlepsze plomby wiec warto leczyć żeby w ciąży :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mamuśki mam pytanie.
Liczę na to że dostanę kosiniakowe czyli inaczej świadczenie rodzinne wypłacane przez rok 1tys miesięcznie. Wiecie o co chodzi. Krążą jakieś dziwne ploty że coś tam się pozmieniało . W sensie np ze musze być zarejestrowana w urzędzie jako bezrobotna itp. Słyszałyscie o jakiś zmianach ?
Link do: Kosiniakowe - wniosek do pobrania i najważniejsze pytania i odpowiedzi - Mamopracuj

A to nie jest świadczenie dla bezrobotnych? Jesli tak to musisz się zarejestrować

7u223e3kwboc3bjp.png

A to nie jest świadczenie dla bezrobotnych? Jesli tak to musisz się zarejestrować

7u223e3kwboc3bjp.png
To jest świadczenie dla bezrobotnych, uczniów i np jak ktoś dostaje macierzyńskiego niecały tysiąc to wyrównują. A w tych wnioskach się tylko zawsze wypełniało że jest się osoba bezrobotna. Nie trzeba było być zarejestrowanym w urzędzie. Podpis że dane zgodne i tyle.

Mamuśki mam pytanie.
słyszałam o tym i podobno to prawda - ja z tego powodu nie dostanę... zaraz jak weszło to bym dostała a teraz już nie, bo będę chodzić do szkoły a nie zajmować się dzieckiem... dla jasności żadnego zasiłku dla matek uczących sie nie ma, więc gdyby nie toże mój M. sie nie wypiął i będzie opłacał nianie to szkoły bym nie skończyła... porażka

w57vyx8dubspq12k.png

To jest świadczenie dla bezrobotnych, uczniów i np jak ktoś dostaje macierzyńskiego niecały tysiąc to wyrównują. A w tych wnioskach się tylko zawsze wypełniało że jest się osoba bezrobotna. Nie trzeba było być zarejestrowanym w urzędzie. Podpis że dane zgodne i tyle.

No, ale osoba bezrobotna to ta zarejestrowana wlasnie. Jeśli nie jestes zarejestrowana w UP nie jesteś bezrobotna

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
A wiedziałyście ze w czasie ciąży oczywiście w gabinetach NFZ należy nam się bezpłatne leczenie kanałowe oraz te najlepsze plomby wiec warto leczyć żeby w ciąży :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam zraze do dentystow na NFZ. Każdy mnie wysyłał do chirurga usuwać bóle. Aż trafiłam na Dentystke, która w końcu leczy a nie usuwa i co dla mnie najważniejsze, zasypiam u niej na fotelu :) więc płace Ale chociaż nie płacze :)

Do góry