reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Więc jutro po skierowanie do rodzinnego i będę szukać. Najgorsze jest to, że u siebie w mieście mam tylko gina a reszte lekarzy muszę odwiedzać w innych miastach. Uroki małych miasteczek :(

Prywatnie szukaj, na NFZ są około roczne kolejki, zarejestrować się możesz, ale chociaz by dostać leki prywatnie idź. Ja do swojego endo dojeżdżam 150km i nie zamienię go na tych konowałów, których mam bliżej ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Prywatnie szukaj, na NFZ są około roczne kolejki, zarejestrować się możesz, ale chociaz by dostać leki prywatnie idź. Ja do swojego endo dojeżdżam 150km i nie zamienię go na tych konowałów, których mam bliżej ;)

7u223e3kwboc3bjp.png
Zbankrutuje [emoji14] dziś dentystka 200 zl mnie skasowała za dwa kanały a jeszcze w tym miesiącu jutro Nikola prywatnie, gin za tydzień prywatnie i diabetolog 1 lutego. Portfel będzie piszczał i kwiczał [emoji14] najpierw spróbuje na NFZ, popłacze ze Ciąża i w ogóle.. może się uda :D

Dzięki dziewczyny :)
Ja jestem na l4 od 9 listopada. Również nic jeszcze nie dostałam. Nie było komisji ani kontroli. Zażądali od pracodawcy dowodów, że wykonywałam dane obowiązki, świadków itp. No i samego zatrudnienia nie podważyli, ale zaproponowali obniżenie wysokości wynagrodzenia, z czym oczywiście się nie zgadzam. Byłam spedytorem 24h, zajmowałam się księgowością, wystawiałam faktury na każdy transport. Można powiedzieć, że prowadziłam tę firmę, więc nie rozumiem w czym i po tu grzebać..

aaa, PS: dziewczynka była w 14tc na 70%, teraz chłopak na 100.. :D

Ostatnia edycja:
I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

W ciąży norma do 2,5 więc migusiem do endo. Już to kiedyś pisałam, ale przypomne jeszcze raz bo dobrych informacji nigdy nie za wiele. Przy przekroczonej tarczycy w ciąży oprócz TSH, ft3, ft4, badamy jeszcze przeciwciała TraB po 20tc, aby sprawdzić czy istnieje ryzyko rozwoju niedoczynności lub nadczynności tarczycy u płodu i noworodka. Przeciwciała przeciwtarczycowe mogą bowiem przeniknąć przez łożysko.

W tym koncie ZUS jest też numer zwolnienia- czy ciazowe czy nie i czy leżące czy chodzące.

Majka - od kiedy masz umowę ? Zasiłek chorobowy to średnia pensja z roku. Nie z umowy. Chyba, że zwiększył lub zmniejszył się etat wtedy liczą od nowej umowy.

w57vxzkr0voyai9q.png

Zbankrutuje [emoji14] dziś dentystka 200 zl mnie skasowała za dwa kanały a jeszcze w tym miesiącu jutro Nikola prywatnie, gin za tydzień prywatnie i diabetolog 1 lutego. Portfel będzie piszczał i kwiczał [emoji14] najpierw spróbuje na NFZ, popłacze ze Ciąża i w ogóle.. może się uda :D

Próbuj, pewnie, oby się udało [emoji5]

7u223e3kwboc3bjp.png

A jak pracodawca zatrudnia więcej niż 20 pracowników to przypadkiem nie jest tak, ze on wypłaca kasę na zwolnieniu i na macierzyńskim? a później rozlicza się z zusem?

Wchodzę właśnie na wyższy level choroby. Oprócz tego że zaraz wypluje sobie płuca to zrobiło mi się niemiłosiernie gorąco- więc po termometr i 38.3°C. W domu nie miałam apapu więc zanim tata pojechał dostałam dreszczy... wziąłam ten apap ok. na 30 min. Znowu mi gorąco. sprawdzam- 37.8... teraz okłady... nie mam już siły ..

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry