reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie wiem może w pomorskim tak jest? Ja prowadzę trzecią ciążę na nfz i badania krwi też robi trzy razy. Do tej pory miałam jedną morfologie na samym początku i teraz sama sobie zrobiłam a on się mnie pyta "co to jest?" i dalej żadnych nie zleca a mi się wydaje że mocz by się chociaż już przydał. No i witaminy też biorę bez jego wiedzy bo teraz taka moda że dopiero jak są złe wyniki to suplementacja.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chodzę na nfzety i teraz mam 3 skierowanie na badania , które muszę zrobić do 10.01. Oprócz morfo mam też mocz, potas i coś jeszcze muszę sprawdzić.

w57vxzkr0voyai9q.png

reklama
Ja chodzę na nfzety i teraz mam 3 skierowanie na badania , które muszę zrobić do 10.01. Oprócz morfo mam też mocz, potas i coś jeszcze muszę sprawdzić.

w57vxzkr0voyai9q.png
Ja mówię trzy serie badań na całą ciążę. U nas tak robią. Miałam na samym początku ok7tc i teraz dopiero da mi skierowania na następnej wizycie 02.02

A mi pasy przeszkadzaja,strasznie mnie cisna az czuje ,ze ta moja zaba w srodku sie wkurza.Zaczelam siadac na tym dolnym pasie a gore mam normalnie mam nadzieje,ze to czesciowo bezpiecznie ,jakis czas jezdzilam tymajac na luzie ten dolny ,ale to tez niewygodnie przy zmianie biegow ,czy skrecaniu,pas wracal na miejsce i znowu sciskal.A tak w ogole to zaczynam czuc ruchy od paru dni coraz czesciej,wczesniej tez zdarzalo mi sie cos czuc ,ale nie kojarzylam tego z ruchami .Teraz jestem coraz bardziej pewna,bo czuje juz dosyc czesto :-D:-D

U mnie pasy obowiązkowo, chociaż mimo ekstra-mini brzuszka juz zaczynają cisnąć . Ale bezpieczeństwo najwazniejsze a teraz niektórzy jeżdżą jakby w zyciu za kierownicą nie byli i nie wiadomo czego sie spodziewać. Co tam śnieg i ślisko... [emoji34]

Co do wymiotów to się uff na szczęście skończyły zdarzają sie czasem mdlosci rano lub wieczorem jak jestem głodna.

I dzisiaj mała niespodzianka dla mnie. +1kg na wadze. Matko nigdy tyle nie ważyłam.

7v8r9jcg9vxigot5.png

Dzień dobry świątecznie :)

U nas -14! Chcemy pójść na sanki z synkiem na chwilę chociaż, obyśmy nie zamarzli haha

Co do pasów to mi nigdy nie cisnęły, nawet jak miałam gigantyczny brzuch na końcówce ciąży - wtedy ten dolny jest jakby pod brzuchem - dzidziuś jest otoczony wodami płodowymi i jeszcze macica i brzuch także jemu tam pasy nic nie przeszkadzają, za to mogą uratować życie mamie

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Do góry