reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny , wczoraj wieczorem poczułam dzidzie ale tak mocno że nie sposób było tym razem pomylić z gazami i czymś innym .Kilka razy tak mocnej uderzył że aż ja podskoczyłam :)Niesamowite uczucie :D

Super! Mam nadzieje ze i ja na dniach bede czuc wiecej,chociez te moje delikatnie pukanie od srodka strasznie mnie rozsmiesza! A co to bedzie pozniej !

Dzień dobry :)

A widać u Was już Linea negra?

U mnie już jest, na górze do połowy i od dołu, bleeee ohyda :)
Ja nie mam, ale w pierwszej ciąży też nie miałam. Nie wiem od czego to zależy.

Ja już czuje takie mocne kopanki , że czuć przy dotyku ręką[emoji173][emoji173] wcześniej czuliśmy ręką tylko smyranki.

w57vxzkr0voyai9q.png

U mnie jeszcze nie ma kresy, miałam w poprzedniej ciąży, pewnie teraz też się pojawi.

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam chłopca, cesarką, a po kilku dniach dziewczynkę naturalnie hahaha ale mi było żal się obudziłam - ten sen był taki cudowny [emoji7]

7u223e3kwboc3bjp.png

Dzień dobry :)

A widać u Was już Linea negra?

U mnie już jest, na górze do połowy i od dołu, bleeee ohyda :)
u mnie zrobiła się pod pępkiem za nim się zorientowałam że jestem w ciąży. Mój M. nazywa to " ścieżką szczęścia " [emoji23][emoji23]
Przytyłam kilogram ! czyli jeszcze 1.5 i będę na zero ;)
Też zapinam pasy. moja mama miała wypadek w 8 miesiącu i gdyby nie to że miała pasy, to siostry by pewnie z nami nie było. Zapytałam was, bo się bałam że jestem wyrodną matką [emoji23] ( ciśnie mnie a ja nadal zapinam). Ale widzę że wszystkie tak robicie ;) już mi lepiej;)

w57vyx8dubspq12k.png

Nie wiem może w pomorskim tak jest? Ja prowadzę trzecią ciążę na nfz i badania krwi też robi trzy razy. Do tej pory miałam jedną morfologie na samym początku i teraz sama sobie zrobiłam a on się mnie pyta "co to jest?" i dalej żadnych nie zleca a mi się wydaje że mocz by się chociaż już przydał. No i witaminy też biorę bez jego wiedzy bo teraz taka moda że dopiero jak są złe wyniki to suplementacja.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi sie że nie kwesta województwa tylko lekarza i przychodni. Po prostu olewają i idą po najmniejszej linii oporu. Poszukaj lekarza w innej poradni.
Na forach i wsród znikomych wiele koleżanek z rożnych części kraju prowadziło ciąże na NFZ i były zadowolone. Zreszta to nie kwestia zadowolenia tylko bezpieczeństwa i zdrowia twojego i twojego dziecka.

Co do pasów to mi namieszał w głowie lekarz który prowadził ciąże z pierwszym dzieckiem, powiedział zeby na trasy zapiać pasy a po mieście nie. W mieście czesto sa to zwykle stłuczki a nie wypadki. Ale jakoś nie umiałam sie przestawić i zawsze zapinalam i zapinam.
Osobiście znam jeden ciezki przypadek gdzie koleżanka straciła ciąże przez pasy, ale mieli straszny wypadek (wjechał w nich na zakręcie pijany kierowca z prędkością 130km/h). I pewnie powiem coś strasznego, ale dzięki pasom koleżanka przeżyła, ma dwójkę dzieci i wiem, że nie można tak wartościować ale chyba lepiej że dzieci mają matkę niz gdyby wstraciły w wypadku matkę i brata/siostrę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry