reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny , wczoraj wieczorem poczułam dzidzie ale tak mocno że nie sposób było tym razem pomylić z gazami i czymś innym .Kilka razy tak mocnej uderzył że aż ja podskoczyłam :)Niesamowite uczucie :D

Super! Mam nadzieje ze i ja na dniach bede czuc wiecej,chociez te moje delikatnie pukanie od srodka strasznie mnie rozsmiesza! A co to bedzie pozniej !

Dzień dobry :)

A widać u Was już Linea negra?

U mnie już jest, na górze do połowy i od dołu, bleeee ohyda :)
Ja nie mam, ale w pierwszej ciąży też nie miałam. Nie wiem od czego to zależy.

Ja już czuje takie mocne kopanki , że czuć przy dotyku ręką[emoji173][emoji173] wcześniej czuliśmy ręką tylko smyranki.

w57vxzkr0voyai9q.png

U mnie jeszcze nie ma kresy, miałam w poprzedniej ciąży, pewnie teraz też się pojawi.

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam chłopca, cesarką, a po kilku dniach dziewczynkę naturalnie hahaha ale mi było żal się obudziłam - ten sen był taki cudowny [emoji7]

7u223e3kwboc3bjp.png

Dzień dobry :)

A widać u Was już Linea negra?

U mnie już jest, na górze do połowy i od dołu, bleeee ohyda :)
u mnie zrobiła się pod pępkiem za nim się zorientowałam że jestem w ciąży. Mój M. nazywa to " ścieżką szczęścia " [emoji23][emoji23]
Przytyłam kilogram ! czyli jeszcze 1.5 i będę na zero ;)
Też zapinam pasy. moja mama miała wypadek w 8 miesiącu i gdyby nie to że miała pasy, to siostry by pewnie z nami nie było. Zapytałam was, bo się bałam że jestem wyrodną matką [emoji23] ( ciśnie mnie a ja nadal zapinam). Ale widzę że wszystkie tak robicie ;) już mi lepiej;)

w57vyx8dubspq12k.png

Nie wiem może w pomorskim tak jest? Ja prowadzę trzecią ciążę na nfz i badania krwi też robi trzy razy. Do tej pory miałam jedną morfologie na samym początku i teraz sama sobie zrobiłam a on się mnie pyta "co to jest?" i dalej żadnych nie zleca a mi się wydaje że mocz by się chociaż już przydał. No i witaminy też biorę bez jego wiedzy bo teraz taka moda że dopiero jak są złe wyniki to suplementacja.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi sie że nie kwesta województwa tylko lekarza i przychodni. Po prostu olewają i idą po najmniejszej linii oporu. Poszukaj lekarza w innej poradni.
Na forach i wsród znikomych wiele koleżanek z rożnych części kraju prowadziło ciąże na NFZ i były zadowolone. Zreszta to nie kwestia zadowolenia tylko bezpieczeństwa i zdrowia twojego i twojego dziecka.

Co do pasów to mi namieszał w głowie lekarz który prowadził ciąże z pierwszym dzieckiem, powiedział zeby na trasy zapiać pasy a po mieście nie. W mieście czesto sa to zwykle stłuczki a nie wypadki. Ale jakoś nie umiałam sie przestawić i zawsze zapinalam i zapinam.
Osobiście znam jeden ciezki przypadek gdzie koleżanka straciła ciąże przez pasy, ale mieli straszny wypadek (wjechał w nich na zakręcie pijany kierowca z prędkością 130km/h). I pewnie powiem coś strasznego, ale dzięki pasom koleżanka przeżyła, ma dwójkę dzieci i wiem, że nie można tak wartościować ale chyba lepiej że dzieci mają matkę niz gdyby wstraciły w wypadku matkę i brata/siostrę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry