reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wklejałam takie zdjęcie tutaj z brzuchem kobiety , tam było narysowane gdzie jest dziecko. Pod pępkiem i potem w zależności jeśli jesteś ok 15 TC to nawet na linni majtek a jeśli powyżej to gdzieś nad tą linią, chociaż wiem z autopsji , że dziecko się rusza i nawet teraz w prawie 19 TC czasem znajduje tętno pod majtkami, ale najczęściej zaraz pod pępkiem. Jeśli chodzi o twoje tętno i dziecka. To jest tak , że twoje jest dużo wolniejsze. Zrób tak, że najpierw posłuchaj swojego serca a potem szukaj takiego odgłosu tylko szybszego i to będzie to :)

w57vxzkr0voyai9q.png

To prawda, ja pamiętam jak gin mi mówiła, ze dopiero w 24 tygodniu ciąży górna czesc macicy i tym samym dzidzius jest dopiero na granicy linii pępka, dlatego teraz to dzidziuś i odczuwalne ruchy jedynie pod pepkiem :)

reklama
Ja tez uzywam detektora, jest super! Za pierwszym razem tez mialam problem zeby znalezc tetno Malucha;) tak jak mowila Bellax trzeba szukac bardzo nisko;) nic sie nie martw, na pewno znajdziesz:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nic nie znalazłam :-( Tylko się wkurzam mam raczej dużo tłuszczu na brzuchu, spróbuje chyba później. Bo już 2 godziny szukam i nic.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Ja właśnie też się boję tej nudy w domu, mąż w pracy, a ja siedziałabym sama... Co prawda pewnie znalazłabym jakies zajęcia, ale nie ma jak kontakt z ludźmi ;-)

Zawsze masz nas. Ja od połowy października musiałam juz siedzieć na l4 i nie żałuję. Mogę przynajmniej na spokojnie przygotować się do porodu zrobić wyprawkę itp.
Ja przy 1 ciąży miałam podobnie, nie przyszło mi do głowy że mogę coś dziecku zrobić bo malutkie, albo że źle je karmię czy podnoszę wszystko przyszło naturalnie. A szczególnie po tym jak widziałam w szpitalu jak położna kąpie moja dzidzie, jak małego kota. Może to kwestia wieku a może charakteru. Teraz też się tym nie martwię, ani tym jak dam radę z 2 maluchów, jedyne co mnie niepokoi to utrzymanie dzieciaków w brzuchu choć do 1maja.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja znajoma z bliźniakami musiała leżeć w szpitalu od 5 miesiąca wiec podobnie jak ty. Na dodatek to były jej pierwsze bobasy i dała rade jak rasowa mamuśka. Ty też napewno dasz sobie rade[emoji8]

Wybrałabym się na jakieś warsztaty dot.dziecka, porodu, pielęgnacji, ale u mnie na razie nic nie ma :-(
Kupilam dzis kilka ciuszków ciążowych, bo juz przestaje się mieścić w moje normalne ;-) Do szafy trafiły dzinsy i legginsy ciążowe, 2 tuniki i dwa swetry w rozmiarze wiekszym.
Dziewczyny, które jeszcze chodzą do pracy, do kiedy zamierzacie pracowac? Dzis miałam luzna rozmowe z moją dyrekcja i myślą, że do końca będę pracować. Powiedziałam, że jeśli będzie ok, to naj naj najdłuzej do końca kwietnia.

Ja niewiem do kiedy bede pracowala :-) do końca to nie koniecznie ,ale tak kwiecień napewno.o ile bede dobrze sie czuła.

5djylbetecfse5n6.png

Nic nie znalazłam :-( Tylko się wkurzam mam raczej dużo tłuszczu na brzuchu, spróbuje chyba później. Bo już 2 godziny szukam i nic.

0d1y3e3kgrmge34s.png
Mi moze było łatwiej, bo szukałam tam gdzie zazwyczaj czuje "rybke". Ale wczoraj np, co znalazlam tetno to mi Mała uciekała. :)

Nic się nie martw, na pewno znajdziesz. ;)

Ech, ja z kolei schizuję bo nie czuję maluszka [emoji17]
Wiem, że na regularne ruchy może być za wcześnie, ale ostatnio kompletna cisza... w poprzedniej ciąży na tym etapie czułam bardziej.
Wizyta w następną środę, nie mogę się doczekać!

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja niewiem do kiedy bede pracowala :-) do końca to nie koniecznie ,ale tak kwiecień napewno.o ile bede dobrze sie czuła.

5djylbetecfse5n6.png

Ja mam troche ułatwioną sprawę, bo mamy z mężem swoją firmę. Więc na początku jak czułam się bardzo źle to jechałam do pracy później albo jak już była tragedia to zostawałam w domu. A teraz pracuje 3-4 razy w tygodniu, zależy ile mamy roboty i czy musze coś innego zalłatwić np lekarza. Planuje tak pociągnąć najdłużej jak się da, bo nie lubię sama siedziec w domu:) a ten 1 czy 2 dni w tyg wystarcza mi na przygotowania, zakupy, porzadki itd;)

Ech, ja z kolei schizuję bo nie czuję maluszka [emoji17]
Wiem, że na regularne ruchy może być za wcześnie, ale ostatnio kompletna cisza... w poprzedniej ciąży na tym etapie czułam bardziej.
Wizyta w następną środę, nie mogę się doczekać!

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja tez nic nie czuje[emoji26]

reklama
Dobra idę zrobic kolacje a potem na spokojnie jeszcze raz poszukam tak nisko nisko ;-)

0d1y3e3kgrmge34s.png
Ja najczęściej znajduje jakoś 3-4cm pod pepkiem, troszkę w prawo. Tak było e 12tc
Teraz już idzie bez problemu praktycznie odrazu ale dzidziuś lubi uciekać i po kilku sek nic nie słychać. Musisz próbować tylko bez nerwów, bo na pewno jest wszystko ok.
Poszukaj na YouTube jak rozróżnić tętno, Twoje od dziecka jeśli nie jesteś pewna.
Jest mega różnica ale zawsze możesz się upewnić w ten sposób :-)
Trzymam kciuki aż znajdziesz :-)
Też do szczupłych nie należę, jednak nie mam z tym problemu. Może być tak że detektor jest mniej czuły i w tym cały problem :-)

Do góry