reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

To "razem" będziemy biegały do pracy ;-)
Ja uwielbiam moją pracę, ale kiedy budzik dzwoni o 6:30 myślę co rano: "a mogłabym już wysypiać się na l4" ;-)

Haha mam to samo ;) tydzień wolnego między świętami a nowym rokiem był fajny bo się w miarę wylezalam wyspałam ale dziś w tak dobrym humorze szłam do pracy... nie wyobrażam sobie żeby mnie tam długo nie było;) ale fakt 6 30 i budzik... i ta myśl... może jednak zwolnienie;) ale nie... wiem że to jeszcze nie czas i na te chwile zanudzilabym się w domu.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Haha mam to samo ;) tydzień wolnego między świętami a nowym rokiem był fajny bo się w miarę wylezalam wyspałam ale dziś w tak dobrym humorze szłam do pracy... nie wyobrażam sobie żeby mnie tam długo nie było;) ale fakt 6 30 i budzik... i ta myśl... może jednak zwolnienie;) ale nie... wiem że to jeszcze nie czas i na te chwile zanudzilabym się w domu.

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja właśnie też się boję tej nudy w domu, mąż w pracy, a ja siedziałabym sama... Co prawda pewnie znalazłabym jakies zajęcia, ale nie ma jak kontakt z ludźmi ;-)

Jak was czytam to chyba jest coś ze mną nie tak[emoji23][emoji23] ja wgl nie mam obaw że będę złą mamą itp. Jak narazie jestem pewna że będę najlepszą mamą dla swojego dziecka. Ale to chyba przez mój narcyzm [emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Ja przy 1 ciąży miałam podobnie, nie przyszło mi do głowy że mogę coś dziecku zrobić bo malutkie, albo że źle je karmię czy podnoszę wszystko przyszło naturalnie. A szczególnie po tym jak widziałam w szpitalu jak położna kąpie moja dzidzie, jak małego kota. Może to kwestia wieku a może charakteru. Teraz też się tym nie martwię, ani tym jak dam radę z 2 maluchów, jedyne co mnie niepokoi to utrzymanie dzieciaków w brzuchu choć do 1maja.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie miałam pisać gdzie ja to tętno mam znaleźć bo już mam schize czy to moje tętno czy dziecka. Robie w takim razie kolejne podejście bo już szukam jakis czas i coś tam słyszę ale jestem skolowana

0d1y3e3kgrmge34s.png

Ja tez uzywam detektora, jest super! Za pierwszym razem tez mialam problem zeby znalezc tetno Malucha;) tak jak mowila Bellax trzeba szukac bardzo nisko;) nic sie nie martw, na pewno znajdziesz:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie miałam pisać gdzie ja to tętno mam znaleźć bo już mam schize czy to moje tętno czy dziecka. Robie w takim razie kolejne podejście bo już szukam jakis czas i coś tam słyszę ale jestem skolowana

0d1y3e3kgrmge34s.png
Wklejałam takie zdjęcie tutaj z brzuchem kobiety , tam było narysowane gdzie jest dziecko. Pod pępkiem i potem w zależności jeśli jesteś ok 15 TC to nawet na linni majtek a jeśli powyżej to gdzieś nad tą linią, chociaż wiem z autopsji , że dziecko się rusza i nawet teraz w prawie 19 TC czasem znajduje tętno pod majtkami, ale najczęściej zaraz pod pępkiem. Jeśli chodzi o twoje tętno i dziecka. To jest tak , że twoje jest dużo wolniejsze. Zrób tak, że najpierw posłuchaj swojego serca a potem szukaj takiego odgłosu tylko szybszego i to będzie to :)

w57vxzkr0voyai9q.png

Do góry