reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To "razem" będziemy biegały do pracy ;-)
Ja uwielbiam moją pracę, ale kiedy budzik dzwoni o 6:30 myślę co rano: "a mogłabym już wysypiać się na l4" ;-)

Haha mam to samo ;) tydzień wolnego między świętami a nowym rokiem był fajny bo się w miarę wylezalam wyspałam ale dziś w tak dobrym humorze szłam do pracy... nie wyobrażam sobie żeby mnie tam długo nie było;) ale fakt 6 30 i budzik... i ta myśl... może jednak zwolnienie;) ale nie... wiem że to jeszcze nie czas i na te chwile zanudzilabym się w domu.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Haha mam to samo ;) tydzień wolnego między świętami a nowym rokiem był fajny bo się w miarę wylezalam wyspałam ale dziś w tak dobrym humorze szłam do pracy... nie wyobrażam sobie żeby mnie tam długo nie było;) ale fakt 6 30 i budzik... i ta myśl... może jednak zwolnienie;) ale nie... wiem że to jeszcze nie czas i na te chwile zanudzilabym się w domu.

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja właśnie też się boję tej nudy w domu, mąż w pracy, a ja siedziałabym sama... Co prawda pewnie znalazłabym jakies zajęcia, ale nie ma jak kontakt z ludźmi ;-)

Jak was czytam to chyba jest coś ze mną nie tak[emoji23][emoji23] ja wgl nie mam obaw że będę złą mamą itp. Jak narazie jestem pewna że będę najlepszą mamą dla swojego dziecka. Ale to chyba przez mój narcyzm [emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Ja przy 1 ciąży miałam podobnie, nie przyszło mi do głowy że mogę coś dziecku zrobić bo malutkie, albo że źle je karmię czy podnoszę wszystko przyszło naturalnie. A szczególnie po tym jak widziałam w szpitalu jak położna kąpie moja dzidzie, jak małego kota. Może to kwestia wieku a może charakteru. Teraz też się tym nie martwię, ani tym jak dam radę z 2 maluchów, jedyne co mnie niepokoi to utrzymanie dzieciaków w brzuchu choć do 1maja.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie miałam pisać gdzie ja to tętno mam znaleźć bo już mam schize czy to moje tętno czy dziecka. Robie w takim razie kolejne podejście bo już szukam jakis czas i coś tam słyszę ale jestem skolowana

0d1y3e3kgrmge34s.png

Ja tez uzywam detektora, jest super! Za pierwszym razem tez mialam problem zeby znalezc tetno Malucha;) tak jak mowila Bellax trzeba szukac bardzo nisko;) nic sie nie martw, na pewno znajdziesz:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie miałam pisać gdzie ja to tętno mam znaleźć bo już mam schize czy to moje tętno czy dziecka. Robie w takim razie kolejne podejście bo już szukam jakis czas i coś tam słyszę ale jestem skolowana

0d1y3e3kgrmge34s.png
Wklejałam takie zdjęcie tutaj z brzuchem kobiety , tam było narysowane gdzie jest dziecko. Pod pępkiem i potem w zależności jeśli jesteś ok 15 TC to nawet na linni majtek a jeśli powyżej to gdzieś nad tą linią, chociaż wiem z autopsji , że dziecko się rusza i nawet teraz w prawie 19 TC czasem znajduje tętno pod majtkami, ale najczęściej zaraz pod pępkiem. Jeśli chodzi o twoje tętno i dziecka. To jest tak , że twoje jest dużo wolniejsze. Zrób tak, że najpierw posłuchaj swojego serca a potem szukaj takiego odgłosu tylko szybszego i to będzie to :)

w57vxzkr0voyai9q.png

Do góry