reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Szkoda tylko, ze takie pierdoly ci gada. W cytomegalii nie ma czegos takiego jak grupa ryzyka, bo kazdy to moze odsprzedac nam. Ktoa kichnke, lekkoe przeziebienie i bach przeszedl cytomegalie.

Wez od niego skierowanie na cytomegalie, toksoplazmoze i moze tez byc rozyczka. A badal ci hcv?

Tak. Resztę mam. Cytologia. Różyczka. Toksoplazmoza itp już mam prawie wszystko podstawowe co w karcie mojej jest [emoji4]

reklama
Ehh dzisiaj to kompletnie nie mój dzień,połowy rzeczy które chciałam zrobić to nie zrobiłam...znowu mnie głowa boli,a nie mam nic przeciwbólowego i jeszcze brzuchol pobolewa..masakra prześlijcie mi trochę mocy :D

Ehh dzisiaj to kompletnie nie mój dzień,połowy rzeczy które chciałam zrobić to nie zrobiłam...znowu mnie głowa boli,a nie mam nic przeciwbólowego i jeszcze brzuchol pobolewa..masakra prześlijcie mi trochę mocy :D
niech moc będzie z tobą :yes: nie przejmuj się ja nie zrobiłam nawet jednej dziesiątej z tego co miałam zrobić ,jutro do tyłka 2 baterie duracell i jadę od rana , najlepsze jest to że wiem że zdążę i ty też zdążysz a nawet jak o czymś zapomnisz to masz wymówkę w końcu jesteś w stanie błogosławionym ;)

Czyli masz Hashimoto? Niestety tak naprawdę nie ma metody leczenia tej choroby (jak wszystkich autoimmino) jedynie wspomaganie. U mnie cuda potrafiła zdziałać dieta- bezglutenowa i beznabialowa. Było cieżko ale naprawdę dobre wyniki miałam. Teraz wróciłam do normalnego jedzenia i niedość ze sie czuje fatalnie to hormony szaleją.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Potwierdzam ze dieta dziala. Ja mam grevesa-basedova taka odwrotbisc hashimoto. Tez autoimm. Dzieki diecie uniknelam opwracji, hormony w normie a przeciwciala zeszly do zera. Ale najpiwrw usunelam gluten i czekalam z odstawieniem nabialu. w moim przypadku wystarczylo odstawienie glutenu.

W zwiazku z tym dzis zrobilam dwa coasta bezglutenowe ba sqoeta i pierogi . pierwszy raz.. Nie bede wiecej robic bo szkoda robory. Trudno, zycie bez pierogow bedzie nadal :) nalesniki mi juz super wychodza, ciasta tez.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Właśnie nie wiadomo czy to Hashimoto, bo przeciwciała były i są nadal ok. Ale coś mi popsuło tarczycę i są guzy. Zobaczymy... tak naprawdę teraz w ciąży wyniki moga być zafałszowane i prawdziwe leczenie będzie dopiero po rozwiązaniu. Teraz tylko doraźne ustawienie hormonów.

Co do diety - bardzo Wam dziękuję za rady - chętnie wypróbuję. Przetestuję na sobie jak się czuję po odstawieniu glutenu. Z nabiałem może być gorzej bo uwielbiam mleko. Ale czego się nie robi dla zdrowia:)
W ogóle te choróbska autoimmunologiczne to jakaś plaga. Tego lekarza u którego byłam dzisiaj znam już kilka lat bo leczył moją teściową. Zawsze wysoki, szczupły brunet o urodzie Pawła Deląga :p Jednym słowe takie 40-letnie ciacho:) A dziś jak zobaczyłam to normalnie nie poznałam.. blizej mu zdecydowanie do Olafa Lubaszenki.... waga jakieś 120-130 kg.... normalnie nie wierzę że lekarz-endokrynolog sam to sobie zrobił i podejrzewam że ma problemy ze zdrowiem. Jak mi robił usg tarczycy to słyszałam jego świszczący oddech... młody, wysportowany chłop zmienił się w wielkiego miśka... przykro tak jakoś...:(

Lekarz mówi ze wlasnie takie bezobjawowe infekcje najgorsze i najbardziej niebezpieczne bo mogą poważnie zagrozić dziecku, dlatego warto badać.

O rany... to ja dziękuję opatrzności że jak coś złapię to zaraz mnie swędzi!!! Czasem lekarz jeszcze nie wiediz niczego niepokojącego a mnie już ....grrrr.... a za kilka dni okazuje się ze jednak infekcja. Strasznie wrażliwą mam florę bakteryjną tam na dole i nawet po kilku dniach brania antybiotyków, jak nie wezmę nic osłonowego to zaczyna mnie swędzieć..

[emoji35] zapytam lekarza...ale to dopiero 9.01. A to się jakoś leczy ? Nigdy nie miałam problemów tego typu... ciąża to dziwny stan ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja w poprzedniej ciąży miałam bóle krzyża i rwę pomogła mi piłka. Ciagle na niej siedziałam, rozciągałaby sie, nawet przy stole jadłam na piłce. Naprawdę pomogło!!

Właśnie nie wiadomo czy to Hashimoto, bo przeciwciała były i są nadal ok. Ale coś mi popsuło tarczycę i są guzy. Zobaczymy... tak naprawdę teraz w ciąży wyniki moga być zafałszowane i prawdziwe leczenie będzie dopiero po rozwiązaniu. Teraz tylko doraźne ustawienie hormonów.

Co do diety - bardzo Wam dziękuję za rady - chętnie wypróbuję. Przetestuję na sobie jak się czuję po odstawieniu glutenu. Z nabiałem może być gorzej bo uwielbiam mleko. Ale czego się nie robi dla zdrowia:)
W ogóle te choróbska autoimmunologiczne to jakaś plaga. Tego lekarza u którego byłam dzisiaj znam już kilka lat bo leczył moją teściową. Zawsze wysoki, szczupły brunet o urodzie Pawła Deląga :p Jednym słowe takie 40-letnie ciacho:) A dziś jak zobaczyłam to normalnie nie poznałam.. blizej mu zdecydowanie do Olafa Lubaszenki.... waga jakieś 120-130 kg.... normalnie nie wierzę że lekarz-endokrynolog sam to sobie zrobił i podejrzewam że ma problemy ze zdrowiem. Jak mi robił usg tarczycy to słyszałam jego świszczący oddech... młody, wysportowany chłop zmienił się w wielkiego miśka... przykro tak jakoś...:(

O rany... to ja dziękuję opatrzności że jak coś złapię to zaraz mnie swędzi!!! Czasem lekarz jeszcze nie wiediz niczego niepokojącego a mnie już ....grrrr.... a za kilka dni okazuje się ze jednak infekcja. Strasznie wrażliwą mam florę bakteryjną tam na dole i nawet po kilku dniach brania antybiotyków, jak nie wezmę nic osłonowego to zaczyna mnie swędzieć..

Co do diety polecam stronkę quchenne inspiracje, dziewczyna swietnie pisze o produktach i o dietach przy rożnych schorzeniach. Dużo wpisów poświęciła wlasnie tarczycy.

W poprzedniej ciąży tez miałam problem z infekcjami i za każdym razem czułam, masakra była musiałam na drugi dzien na cito do lekarza bo nie potrafiłam usiedzieć. Dzis jak mi powiedział ze mam, to nie wierzyłam, pokazał mi wynik czarno na białym bo mówiłam że niemożliwe..... Ponoć takie rzeczy sie zdarzają :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wesołych Świąt Dziewczyny
merrychristmas-santa-claus-ecard-gif-animation.gif
56e06de8856fede2adf89d1e777ad171.jpg

christmas-tree-animated-gif-35.gif
llllll.gif

Załączniki

• merrychristmas-santa-claus-ecard-gif-animation.gif
    merrychristmas-santa-claus-ecard-gif-animation.gif
    313,6 KB · Wyświetleń: 429
  • 56e06de8856fede2adf89d1e777ad171.jpg
    56e06de8856fede2adf89d1e777ad171.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 419
  • christmas-tree-animated-gif-35.gif
    christmas-tree-animated-gif-35.gif
    384,8 KB · Wyświetleń: 408
  • llllll.gif
    llllll.gif
    859,5 KB · Wyświetleń: 426
Cytomegalią najłatwiej zarazić się od dziecka- a przecież kontakt z dziećmi każda z nas ma. Ja się boje tej toksoplazmozy, bo na nią nie chorowałam.
Mi np. Lekarz nie zalecał różyczki , bo chorowałam i byłam szczepiona.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Cytomegalią najłatwiej zarazić się od dziecka- a przecież kontakt z dziećmi każda z nas ma. Ja się boje tej toksoplazmozy, bo na nią nie chorowałam.
Mi np. Lekarz nie zalecał różyczki , bo chorowałam i byłam szczepiona.

f2w3skjoapwrgv7j.png
A ja sie zarazilam w szpitalu na ginekologii i dzieci tam nie bylo :)

Chcialam powiedziec, ze na rozyczke chorowalam, a i tak mi robiono. A swoja droga z ta rozyczka to dziwna sprawa, moja mama mowi, ze lekarz u mnie trzy razy zdiagnozowal rozyczke. Na trzeci raz trafilam do szpitala zakaznego mialam chyba 6 lat i tam powiedzieli mojej mamie , ze odmian rozyczki jest sto. Taka mala anegdotka, z przed lat ho ho i jeszcze troche ;)

reklama
A ja sie zarazilam w szpitalu na ginekologii i dzieci tam nie bylo :)

Chcialam powiedziec, ze na rozyczke chorowalam, a i tak mi robiono. A swoja droga z ta rozyczka to dziwna sprawa, moja mama mowi, ze lekarz u mnie trzy razy zdiagnozowal rozyczke. Na trzeci raz trafilam do szpitala zakaznego mialam chyba 6 lat i tam powiedzieli mojej mamie , ze odmian rozyczki jest sto. Taka mala anegdotka, z przed lat ho ho i jeszcze troche ;)

U mnie 2 razy [emoji38], ale lekarka powiedziała , że to ewenement.

Najłatwiej , ale to nie jest jedyna droga[emoji6]- ja zaraziłam się w pracy. Tylko nawet nie wiem w którym momencie.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry