U
użytkownik 167877
Gość
Tak. Resztę mam. Cytologia. Różyczka. Toksoplazmoza itp już mam prawie wszystko podstawowe co w karcie mojej jest [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak. Resztę mam. Cytologia. Różyczka. Toksoplazmoza itp już mam prawie wszystko podstawowe co w karcie mojej jest [emoji4]
Właśnie też o tym czytałam. Po tym jak posta wstawiłam. Mój lekarz to idiota [emoji33][emoji24][emoji45] masakra...
niech moc będzie z tobą nie przejmuj się ja nie zrobiłam nawet jednej dziesiątej z tego co miałam zrobić ,jutro do tyłka 2 baterie duracell i jadę od rana , najlepsze jest to że wiem że zdążę i ty też zdążysz a nawet jak o czymś zapomnisz to masz wymówkę w końcu jesteś w stanie błogosławionymEhh dzisiaj to kompletnie nie mój dzień,połowy rzeczy które chciałam zrobić to nie zrobiłam...znowu mnie głowa boli,a nie mam nic przeciwbólowego i jeszcze brzuchol pobolewa..masakra prześlijcie mi trochę mocy
Czyli masz Hashimoto? Niestety tak naprawdę nie ma metody leczenia tej choroby (jak wszystkich autoimmino) jedynie wspomaganie. U mnie cuda potrafiła zdziałać dieta- bezglutenowa i beznabialowa. Było cieżko ale naprawdę dobre wyniki miałam. Teraz wróciłam do normalnego jedzenia i niedość ze sie czuje fatalnie to hormony szaleją.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Potwierdzam ze dieta dziala. Ja mam grevesa-basedova taka odwrotbisc hashimoto. Tez autoimm. Dzieki diecie uniknelam opwracji, hormony w normie a przeciwciala zeszly do zera. Ale najpiwrw usunelam gluten i czekalam z odstawieniem nabialu. w moim przypadku wystarczylo odstawienie glutenu.
W zwiazku z tym dzis zrobilam dwa coasta bezglutenowe ba sqoeta i pierogi . pierwszy raz.. Nie bede wiecej robic bo szkoda robory. Trudno, zycie bez pierogow bedzie nadal nalesniki mi juz super wychodza, ciasta tez.
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Lekarz mówi ze wlasnie takie bezobjawowe infekcje najgorsze i najbardziej niebezpieczne bo mogą poważnie zagrozić dziecku, dlatego warto badać.
[emoji35] zapytam lekarza...ale to dopiero 9.01. A to się jakoś leczy ? Nigdy nie miałam problemów tego typu... ciąża to dziwny stan
Właśnie nie wiadomo czy to Hashimoto, bo przeciwciała były i są nadal ok. Ale coś mi popsuło tarczycę i są guzy. Zobaczymy... tak naprawdę teraz w ciąży wyniki moga być zafałszowane i prawdziwe leczenie będzie dopiero po rozwiązaniu. Teraz tylko doraźne ustawienie hormonów.
Co do diety - bardzo Wam dziękuję za rady - chętnie wypróbuję. Przetestuję na sobie jak się czuję po odstawieniu glutenu. Z nabiałem może być gorzej bo uwielbiam mleko. Ale czego się nie robi dla zdrowia
W ogóle te choróbska autoimmunologiczne to jakaś plaga. Tego lekarza u którego byłam dzisiaj znam już kilka lat bo leczył moją teściową. Zawsze wysoki, szczupły brunet o urodzie Pawła Deląga Jednym słowe takie 40-letnie ciacho A dziś jak zobaczyłam to normalnie nie poznałam.. blizej mu zdecydowanie do Olafa Lubaszenki.... waga jakieś 120-130 kg.... normalnie nie wierzę że lekarz-endokrynolog sam to sobie zrobił i podejrzewam że ma problemy ze zdrowiem. Jak mi robił usg tarczycy to słyszałam jego świszczący oddech... młody, wysportowany chłop zmienił się w wielkiego miśka... przykro tak jakoś...
O rany... to ja dziękuję opatrzności że jak coś złapię to zaraz mnie swędzi!!! Czasem lekarz jeszcze nie wiediz niczego niepokojącego a mnie już ....grrrr.... a za kilka dni okazuje się ze jednak infekcja. Strasznie wrażliwą mam florę bakteryjną tam na dole i nawet po kilku dniach brania antybiotyków, jak nie wezmę nic osłonowego to zaczyna mnie swędzieć..
A ja sie zarazilam w szpitalu na ginekologii i dzieci tam nie byloCytomegalią najłatwiej zarazić się od dziecka- a przecież kontakt z dziećmi każda z nas ma. Ja się boje tej toksoplazmozy, bo na nią nie chorowałam.
Mi np. Lekarz nie zalecał różyczki , bo chorowałam i byłam szczepiona.
A ja sie zarazilam w szpitalu na ginekologii i dzieci tam nie bylo
Chcialam powiedziec, ze na rozyczke chorowalam, a i tak mi robiono. A swoja droga z ta rozyczka to dziwna sprawa, moja mama mowi, ze lekarz u mnie trzy razy zdiagnozowal rozyczke. Na trzeci raz trafilam do szpitala zakaznego mialam chyba 6 lat i tam powiedzieli mojej mamie , ze odmian rozyczki jest sto. Taka mala anegdotka, z przed lat ho ho i jeszcze troche