Cytomegalia jak grypa przenosi sie rowniez droga kropelkowa. Dla kogos kto nie jest w ciazy to lekkie przezbienie, gdzie wytworzy sobie przeciwciala. w ciazy to juz inna bajka.U mnie 2 razy [emoji38], ale lekarka powiedziała , że to ewenement.
Najłatwiej , ale to nie jest jedyna droga[emoji6]- ja zaraziłam się w pracy. Tylko nawet nie wiem w którym momencie.
reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Ja miałam wysoki wynik igg i spytał lekarz czy miałam kontakt z małymi dziećmi ok 2 - 3 lata temu - ja wtedy pracowałam w żłobku podobno jest u małych dzieci w ślinie i moczu. Właśnie mówił też , że charakterystyczne jest powiększanie się narządów dla nas nie jest to niebezpieczne dla dziecka w brzuszku już tak.
O tej toksoplazmozie boje się czytać informacji. Będę się tylko Badała.
O tej toksoplazmozie boje się czytać informacji. Będę się tylko Badała.
Emkaa
Ja też nie śpię , ale ja się przestawiłam - zasypiam ok 2 a wstaje ok 11 [emoji38] z drugiej strony w ciągu dnia oczy mi się same zamykają a teraz mam oczy jak 5 zł.
Moj maz mnie wkurza bo smacznie chrapie, a ja stado baranow policzylam i nic zasne ok 2, a wstane 7, a potem pol dnia rozbita.
Ja z ta cytomegalia trafilam do szpitala dzieciecego gdzie wykryto, potem w poradni zakaznej sie leczyl moj mlody u gastroenterologa. Z tymi powiekszonymi narzadami to pewnie racja, u nas wypadlo na watrobe, ale cale szczescie, ze watroba sie regeneruje tylko lekk na to sa okropne, bo podaje sie leki uspokajajace.
Ja z ta cytomegalia trafilam do szpitala dzieciecego gdzie wykryto, potem w poradni zakaznej sie leczyl moj mlody u gastroenterologa. Z tymi powiekszonymi narzadami to pewnie racja, u nas wypadlo na watrobe, ale cale szczescie, ze watroba sie regeneruje tylko lekk na to sa okropne, bo podaje sie leki uspokajajace.
Emkaa
Moj maz mnie wkurza bo smacznie chrapie, a ja stado baranow policzylam i nic zasne ok 2, a wstane 7, a potem pol dnia rozbita.
Mój mąż też smacznie chrapie [emoji4]. Wspolczuje tych przeżyć z maluszkiem- pewnie był bardzo spokojny.
Biedronka84
Jestem ze Szczecina. To mój pierwszy bobasek , bardzo wyczekany, bo 2 lata się staraliśmy.Na razie jeszcze pracuje, ale tylko do końca roku, ale pracodawca zmniejszył mi godziny i zakres obowiązków.Nie jest w sumie źle, ale i tak jednak jestem mega zmęczona. Oprócz zmęczenia i bóli piersi , to naprawdę dobrze się czuję .
Jeśli chodzi o święta to w tym roku naprawdę nie wiele robię , bo jak nigdy sił mi brakuje. Dziś ledwie ogarnęłam mieszkanie i dosłownie padłam. Naprawdę zazdroszczę Wam energii. Mój M w tym roku rządzi w kuchni zrobił już śledzie a jutro sałatkę . Nie musimy więcej robić , bo wigilię spędzimy u moich rodziców, a pierwszy dzień u rodziców M. Drugi dzień świąt jest dla nas i pewnie dostaniemy jedzonko, więc dla siebie nic nie robimy.
Mam nadzieję,że do końca roku zdążę przeczytać cały wątek
Jeśli chodzi o święta to w tym roku naprawdę nie wiele robię , bo jak nigdy sił mi brakuje. Dziś ledwie ogarnęłam mieszkanie i dosłownie padłam. Naprawdę zazdroszczę Wam energii. Mój M w tym roku rządzi w kuchni zrobił już śledzie a jutro sałatkę . Nie musimy więcej robić , bo wigilię spędzimy u moich rodziców, a pierwszy dzień u rodziców M. Drugi dzień świąt jest dla nas i pewnie dostaniemy jedzonko, więc dla siebie nic nie robimy.
Mam nadzieję,że do końca roku zdążę przeczytać cały wątek
Niestety tak. Na szcescie ten lek, dostawal do 4 m-ca potem zmienili. Wesolo nie bylo zawsze sie smieje, ze doktorat moge napisac z cytomegalii, hcv i alergii pokarmowej i chemicznej.Mój mąż też smacznie chrapie [emoji4]. Wspolczuje tych przeżyć z maluszkiem- pewnie był bardzo spokojny.
Przybokazjo jest 3 rano, a ja oczy jak 5zl
reklama
A ja od godziny nie śpię. Koszmar mnie obudził, głód nie dał zasnąć a teraz to już się wybudziłam
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom