reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Zapomniałam wam napisać. Wczoraj jak byłam u ginekologa. To zapytałam go o cytomegalie. Powiedział, że to badanie np nie jest wpisane w kartę ciąży. Bo robi się je wtedy kiedy ktoś jest w grupie ryzyka. Czyli np ma zwierzęta w domu itp. Powiedział , że mogę zrobić ale on nie widzi powodu.
Trzy razy czytalam i nie wierze. Madzien nie obraz sie, ale lekarz pierdoly ci gada, blagam odpal neta i poczytaj. Cytomegalia nie zarazamy sie od zwierzat (to nie toksoplazmoza). To wirus, ktory krotko zyje poza cialem, zarazenie np: kontakt seksualny, pocalunek, kichniecie osoby zarazonej np na ciebie (droga kropelkowa).

W tym temacie to moge eseje pisac, wlacznie z bankiem komorek macierzystych i prosba o rozmoroznie jednej probki oraz wieczna odmowa.

Jeżeli boli cie wysoko pośladek na środku tak jak by. I ten bol bd schodził ku dołowi . To może rwa cie brać [emoji4]
Właśnie tak... [emoji33] rwa? Jezusie z Nazaretu[emoji33] pisałyscie coś o rwie...

Popakowalam prezenty- w tym roku wyszły mi naprawdę ładnie;)
a Wy już odpoczywac ie?

p19u9jcg81ehxczt.png

Trzy razy czytalam i nie wierze. Madzien nie obraz sie, ale lekarz pierdoly ci gada, blagam odpal neta i poczytaj. Cytomegalia nie zarazamy sie od zwierzat (to nie toksoplazmoza). To wirus, ktory krotko zyje poza cialem, zarazenie np: kontakt seksualny, pocalunek, kichniecie osoby zarazonej np na ciebie (droga kropelkowa).

W tym temacie to moge eseje pisac, wlacznie z bankiem komorek macierzystych i prosba o rozmoroznie jednej probki oraz wieczna odmowa.

To samo miałam pisać, bo ja znowu w temacie toxso obeznana

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny help. Mam ból...du*y [emoji16] i to dosłownie. Od jakiegoś czasu jak usiądę, albo wstanę a później chodzę boli mnie pośladek. Nigdy tak nie miałam. Zastanawiam się czy to ma związek z ciąża- no ale chyba ma ;) tak jakby kości mnie bolały w tyłku. Ma tak któraś?

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja chyba mam to samo podejrzewam, że to może być rwa kulszowa. Boli mnie tak jakby lewy pośladek i przechodzi na udo. Basen pomaga ale na następne zajęcia idę dopiero w styczniu.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Właśnie też o tym czytałam. Po tym jak posta wstawiłam. Mój lekarz to idiota [emoji33][emoji24][emoji45] masakra...

Ja chyba mam to samo podejrzewam, że to może być rwa kulszowa. Boli mnie tak jakby lewy pośladek i przechodzi na udo. Basen pomaga ale na następne zajęcia idę dopiero w styczniu.

0d1y3e3kgrmge34s.png
[emoji35] zapytam lekarza...ale to dopiero 9.01. A to się jakoś leczy ? Nigdy nie miałam problemów tego typu... ciąża to dziwny stan ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

A ja chyba mam cytomelagie w swojej ksiazeczce ciąży. Nie jestem pewna Ale na pewno miałam na to skierowanie na 1 wizycie. Bo pamiętam te skroty CMV i HCMV. Jutro sprawdzę.

Dziś zakupy zrobione, sernik i orzechowiec upieczony, sałatka zrobiona. Reszta jutro od rana Ale moja mamuśka zawsze się piekli ze nie zdążymy a o 14 mamy koniec roboty i czekamy do wieczora jak Głupki hehe :)

No i ta moja cukrzyca co. Po co ja wczoraj mierzyłam ten cukier to nie wiem. Przynajmniej bym jadła w święta jako tako a tak to zostaje mi woda i sucharki albo... izba przyjęć :( dziś od rana na czczo 106, przy śniadaniu jako tako a po obiedzie po 1h 142 po 2h 160. I kolacja mnie rozwaliła bo po kromce chleba dla dietetyków, chudej wedlinie i jajku na twardo po 1h 165 a po 2h 184. I dopiero w 3h spada do 144. Dzwoniłam do gina to mówi ze zostaje mi teraz IP . Ale poczekam jeszcze. Będę o wodzie i sucharach Ale nie pójdę na swieta do szpitala a od wtorku zaatakuje jakiegoś diabetologa na cito i pewnie wdrozy od razu insulinę. Dodam jeszcze że to wina sterydów nieszczesnych. To one tak podnoszą poziom cukru. Dobrze, że czuje już dość mocne ruchy wieczorami to mnie chociaż trochę uspokaja...

W takim razie dziewczynki jedzcie i pijcie i za mnie (soki bo wode to sama będę piła hehe) a jakbym już jutro nie miała jak pisać to...

SPOKOJNYCH, ZDROWYCH, SZCZĘŚLIWYCH, SPĘDZONYCH W RODZINNEJ ATMOSFERZE ŚWIĄT. NIECH WASZE MALUSZKI ROSNĄ ZDROWIUTKO I DAJĄ O SOBIE ZNAĆ TYM, KTÓRE JESZCZE ICH NIE CZUŁY. Wesołych Świąt Mamusie!! :*

reklama
Właśnie też o tym czytałam. Po tym jak posta wstawiłam. Mój lekarz to idiota [emoji33][emoji24][emoji45] masakra...
Szkoda tylko, ze takie pierdoly ci gada. W cytomegalii nie ma czegos takiego jak grupa ryzyka, bo kazdy to moze odsprzedac nam. Ktoa kichnke, lekkoe przeziebienie i bach przeszedl cytomegalie.

Wez od niego skierowanie na cytomegalie, toksoplazmoze i moze tez byc rozyczka. A badal ci hcv?

Do góry