reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja w 5 i 7 dopochwowe. w 9 tyg miałam przez brzuch. Potem w 11 u innej lekarki znów dopochwowe, a prenatalne całe przez brzuch. U nas nie było potrzeby kupowania żadnych zdjęć z prenatalnych bo ja dostałam 12- wszystkie wyszstkie jakie robił, a dla mojego partnera wydrukował dodatkowe 2 - całego bobasa i buzi z profilu. Cena to obejmowała.
Ja dziś odbieram wyniki moczu i krwi i na 16 do gin ;)

w57vyx8dubspq12k.png
Powodzenia i daj znac :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
ojjj doskonale rozumiem, mam identycznie - wszedzie pościągane drzwi , oprócz zewnętrznych ;) a lista wydatków ciągle rośnie - nowa wykładzina do pokoju dziecka,, rolety, progi... nie kończąca sie opowieść :/
No u nas też drzwi już przyszły. Zostały progi, podłoga w pokoju, listwy, żyrandol, żaluzje, progi a o meblach nie wspomnę :)

Usg w 13tc jeszcze sie robi doppchwowo oraz przez brzuch. Przynajmniej tak mialam zawsze i moje kolezanki tez. Ja bylam u tej lekarki tylko na usg, prowadzaca mam inna. Dziecko bylo daleko i ciezko bylo cos zobaczyc. Wiecej bylo widac dopochwowo niz przez brzuch. No i z innej strony. Musza zmierzyc kilka rzeczy wiec widok dwustronny wskazany.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Ja od 11 tygodnia mam przez brzuch juz a jestem przy kości baba i wszystko było na prenatalnych dobrze widać.
moj gin mi powiedział że 12-13 tydz to większość ginów traktuje jako taki przełom i przechodzi z usg dowcipnego na brzuszny. ja byłam w 13 tyg i spytał jak wolę, wolałam przez brzuch, ale pożałowałam bo zdecydowanie mniej było widać :/ dowcipnie jakoś wszystko wyraźniej widziałam :/ ale czytalam gdzieś, ze jak laska jest , mowiąc nieładnie, gruba bardzo to usg robi się dowcipnie jeszce długo dlużej, bo powłoki brzuszne uniemożliwiają wyraźny odczyt obrazu usg. zobaczę dziś na prenatalnych, podobno obraz ma być jak żyleta ;), że można prawie paznokcie na paluszkach zobaczyć ;) aha, słyszałam że za dodatkową opłatą 50 zł można otrzymać zestaw zdjęć malucha z badania, podobno jakeś extra. spotkałyście się z takimi praktykami? warto brać te zdjęcia?
Niektórzy nie chcą się pewnie bawić w brzuszek. Jak tam sie ciesze bo dowcipne usg zawsze było dla mnie męką. A serię zdjęć wraz z opisem prenatalnych dostałam w cenie wizyty wiec tez pewnie co lekarz to inaczej.

Ide dzisian z psem na mani[emoji3] pazurki poobcinamy bo już drapie jak cholera. Siostra dzwoniła i się pyta czy spotkanie ze znajomymi moimi w sobotę w ramach moich urodzin odkładamy ale jie chce. Nie chce wiecznie płakać. Wkoncu to są kur*** moje 30te urodziny. Moze się nie napije ale mam zamiar się dobrze bawić.

Ja od 11 tygodnia mam przez brzuch juz a jestem przy kości baba i wszystko było na prenatalnych dobrze widać.

Niektórzy nie chcą się pewnie bawić w brzuszek. Jak tam sie ciesze bo dowcipne usg zawsze było dla mnie męką. A serię zdjęć wraz z opisem prenatalnych dostałam w cenie wizyty wiec tez pewnie co lekarz to inaczej.

Ide dzisian z psem na mani[emoji3] pazurki poobcinamy bo już drapie jak cholera. Siostra dzwoniła i się pyta czy spotkanie ze znajomymi moimi w sobotę w ramach moich urodzin odkładamy ale jie chce. Nie chce wiecznie płakać. Wkoncu to są kur*** moje 30te urodziny. Moze się nie napije ale mam zamiar się dobrze bawić.

Pewnie baw sie ! :) masz wokol siebie ludzi ktorzy cie kochaja i chca byc z Toba w tym dniu :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja mam u mi zapach nie pasuje kompletnie.

Zazdroszcze[emoji26]

Kochana, Ciebie tez to kiedys spotka. Wiem co mowie,bo sama bylam w podobnej sytuacji co Ty jestes i wiem co czujesz,teraz mam prawdziwego mezczyzne,kochajacego meza i Tobie tez zycze tego,ale potrzeba czasu do wszystkiego ,zobaczysz,za jakis czas zjawi sie ktos kto i Ciebie i nalenstwo bedzie kochal najmocniej dla swiecie i bedziecie dla niego wszystkim.

uwo9dqk323h73wzt.png

Kochana, Ciebie tez to kiedys spotka. Wiem co mowie,bo sama bylam w podobnej sytuacji co Ty jestes i wiem co czujesz,teraz mam prawdziwego mezczyzne,kochajacego meza i Tobie tez zycze tego,ale potrzeba czasu do wszystkiego ,zobaczysz,za jakis czas zjawi sie ktos kto i Ciebie i nalenstwo bedzie kochal najmocniej dla swiecie i bedziecie dla niego wszystkim.

uwo9dqk323h73wzt.png
Moja siostra trzy lata temu została porzucona przez swojego narzeczonego i do tej pory do siebie nie doszła. Nie potrafi żadnemu mężczyźnie zaufać i w chwili obecnej wcale jej się nie dziwię.

35 lat [emoji23].
Próbuję zacisnąc zęby i dać nam wszystkim trochę czasu. Wyprowadzić się mogę tylko raz i tylko w jedną stronę... niestety. Powiem więcej wyprowadzenie się oznacza zerwanie stosunków na kilka lat. Niestyty tak to wygląda. Nie ma prezcierania szlaków, poza tym to musi być bardzo przemyślane bo muszę zmienić lekarza prowadzącego; szkołę... wybierzemy mniejsze zło, póki co obserwujemy w którą stronę to wszystko zmierza. Ja to ja, ale nie pozwole by mój skarb wychowywał się w takiej atmosferze. A fakt że moja mama przechodziła przez podobne piekło a mimo to robi to samo, boli jeszcze bardziej.

w57vyx8dubspq12k.png
Powinnas z nia porozmawiac o tym. Przypomniec jej jak to bylo,gdy ona byla w twojej sytuacji. .

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama

Bardzo madre podejście :) nie ma co sie dolowac caly czas :) moze i siostra sobie w koncu poradzi jak zobaczy ze Ty jestes silniejsza :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Do góry