reklama
A jak ja jestem w 15tc a we wtorek mam wizytę Zwykła to jak będzie mi robił USG? Przez brzuch czy dopochwowo? We wtorek będzie 15+2Usg w 13tc jeszcze sie robi doppchwowo oraz przez brzuch. Przynajmniej tak mialam zawsze i moje kolezanki tez. Ja bylam u tej lekarki tylko na usg, prowadzaca mam inna. Dziecko bylo daleko i ciezko bylo cos zobaczyc. Wiecej bylo widac dopochwowo niz przez brzuch. No i z innej strony. Musza zmierzyc kilka rzeczy wiec widok dwustronny wskazany.
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom
Daktyl2016
Fanka BB :)
Asia przez brzuch.
Kum mi na prenatalnych w poprzedniej ciąży robił przez brzuch a dowcipnie sprawdza szyjke czy ok. Dowcipnie bardzo powiększa i na tym etapie lepiej widać przez powłoki brzuszne. Tak ja to pamiętam choć mogę mieć już zamazany obraz sytuacji.
Mam nadzieję że spisz a dziecko cudownie ozdrowialo.
Bellax chodzisz mi po głowie i zgadzam się z dziewczynami co piszą, choć sytuacja jest trudna, ja w życiu wyznaje zasadę "odcina się id toksycznych ludzi, szkoda mi życia"
Anajaa co za kretyn! A z drugiej strony co to robi nałóg.... Żal mi takich ludzi bo są bardzo słabi psychicznie, zostawiając auto musiał być w cugu. Z mamą? Mamusie tak mają że mają wiecznie coś do powiedzenia. Cóż olewam i robić swoje to chyba jedyne rozwiązanie.
Kum mi na prenatalnych w poprzedniej ciąży robił przez brzuch a dowcipnie sprawdza szyjke czy ok. Dowcipnie bardzo powiększa i na tym etapie lepiej widać przez powłoki brzuszne. Tak ja to pamiętam choć mogę mieć już zamazany obraz sytuacji.
Mam nadzieję że spisz a dziecko cudownie ozdrowialo.
Bellax chodzisz mi po głowie i zgadzam się z dziewczynami co piszą, choć sytuacja jest trudna, ja w życiu wyznaje zasadę "odcina się id toksycznych ludzi, szkoda mi życia"
Anajaa co za kretyn! A z drugiej strony co to robi nałóg.... Żal mi takich ludzi bo są bardzo słabi psychicznie, zostawiając auto musiał być w cugu. Z mamą? Mamusie tak mają że mają wiecznie coś do powiedzenia. Cóż olewam i robić swoje to chyba jedyne rozwiązanie.
gaya11
Hej babki, to żeście się rozpisały prze weekend ufff- doczytałam.
Ja w sobotę byłam na 3cich urodzinach u mojej bratanicy- obżarłam się jak wieprz- skutek- wróciłam do domu i całe papu do kibelka. A wczoraj pojchaliśmy na zakupy, niby małe a kasy poszło w cholerę.Takie pierdoły ale jak się zliczy razem to masakra nie.
Wy tak piszecie o prenat.ja mam dopiero 15 grudnia i aż mnie nosi z niecierpliwości.
Bużka dla wszystkich
Ja w sobotę byłam na 3cich urodzinach u mojej bratanicy- obżarłam się jak wieprz- skutek- wróciłam do domu i całe papu do kibelka. A wczoraj pojchaliśmy na zakupy, niby małe a kasy poszło w cholerę.Takie pierdoły ale jak się zliczy razem to masakra nie.
Wy tak piszecie o prenat.ja mam dopiero 15 grudnia i aż mnie nosi z niecierpliwości.
Bużka dla wszystkich
wroniasta
moj gin mi powiedział że 12-13 tydz to większość ginów traktuje jako taki przełom i przechodzi z usg dowcipnego na brzuszny. ja byłam w 13 tyg i spytał jak wolę, wolałam przez brzuch, ale pożałowałam bo zdecydowanie mniej było widać :/ dowcipnie jakoś wszystko wyraźniej widziałam :/ ale czytalam gdzieś, ze jak laska jest , mowiąc nieładnie, gruba bardzo to usg robi się dowcipnie jeszce długo dlużej, bo powłoki brzuszne uniemożliwiają wyraźny odczyt obrazu usg. zobaczę dziś na prenatalnych, podobno obraz ma być jak żyleta , że można prawie paznokcie na paluszkach zobaczyć aha, słyszałam że za dodatkową opłatą 50 zł można otrzymać zestaw zdjęć malucha z badania, podobno jakeś extra. spotkałyście się z takimi praktykami? warto brać te zdjęcia?A jak ja jestem w 15tc a we wtorek mam wizytę Zwykła to jak będzie mi robił USG? Przez brzuch czy dopochwowo? We wtorek będzie 15+2
Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom
wroniasta
rraaanyyyy tylko tyle???? ja am 2,5 kg, ale najszczuplejsza nigdy nie byłąm więc po mnie nie widać a moja koleżanka , chudzinka, teraz jest w 18 tyg - 8 kg na plus ! tylko że ona jest chuda, jedyne co jej się powiększyło to brzuchJa mam 0,5kg na plus .
Bellax123!
Ja w 5 i 7 dopochwowe. w 9 tyg miałam przez brzuch. Potem w 11 u innej lekarki znów dopochwowe, a prenatalne całe przez brzuch. U nas nie było potrzeby kupowania żadnych zdjęć z prenatalnych bo ja dostałam 12- wszystkie wyszstkie jakie robił, a dla mojego partnera wydrukował dodatkowe 2 - całego bobasa i buzi z profilu. Cena to obejmowała.moj gin mi powiedział że 12-13 tydz to większość ginów traktuje jako taki przełom i przechodzi z usg dowcipnego na brzuszny. ja byłam w 13 tyg i spytał jak wolę, wolałam przez brzuch, ale pożałowałam bo zdecydowanie mniej było widać :/ dowcipnie jakoś wszystko wyraźniej widziałam :/ ale czytalam gdzieś, ze jak laska jest , mowiąc nieładnie, gruba bardzo to usg robi się dowcipnie jeszce długo dlużej, bo powłoki brzuszne uniemożliwiają wyraźny odczyt obrazu usg. zobaczę dziś na prenatalnych, podobno obraz ma być jak żyleta , że można prawie paznokcie na paluszkach zobaczyć aha, słyszałam że za dodatkową opłatą 50 zł można otrzymać zestaw zdjęć malucha z badania, podobno jakeś extra. spotkałyście się z takimi praktykami? warto brać te zdjęcia?
Ja dziś odbieram wyniki moczu i krwi i na 16 do gin
wroniasta
wiedziałam, że chcą kasy za coś, co powinno być za darmo... :/ koleżanka, robiła tam nieco przede mną i w ramach badania zrobił jej tylko dwa wydruki ale takie standardowe - czarno- białe i mało wyraźne, tak jak na zwykłym usg.Ja w 5 i 7 dopochwowe. w 9 tyg miałam przez brzuch. Potem w 11 u innej lekarki znów dopochwowe, a prenatalne całe przez brzuch. U nas nie było potrzeby kupowania żadnych zdjęć z prenatalnych bo ja dostałam 12- wszystkie wyszstkie jakie robił, a dla mojego partnera wydrukował dodatkowe 2 - całego bobasa i buzi z profilu. Cena to obejmowała.
Ja dziś odbieram wyniki moczu i krwi i na 16 do gin
reklama
Bellax123!
ja też miałam usg 2D. Ale zajrzyj na wątek z badaniami. Moje zdjęcie ostanie i Seulen są od jednego lekarza i są poprostu śliczne i bardzo wyraźne. Lekarz miał świetny sprzętwiedziałam, że chcą kasy za coś, co powinno być za darmo... :/ koleżanka, robiła tam nieco przede mną i w ramach badania zrobił jej tylko dwa wydruki ale takie standardowe - czarno- białe i mało wyraźne, tak jak na zwykłym usg.