reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Aanjaa pracownik masakra. szkoda gadac!!!

Kurde dziecko kaszle coraz gorzej.. Ciezka noc bedzie... Jutro lekarz...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Usg w 13tc jeszcze sie robi doppchwowo oraz przez brzuch. Przynajmniej tak mialam zawsze i moje kolezanki tez. Ja bylam u tej lekarki tylko na usg, prowadzaca mam inna. Dziecko bylo daleko i ciezko bylo cos zobaczyc. Wiecej bylo widac dopochwowo niz przez brzuch. No i z innej strony. Musza zmierzyc kilka rzeczy wiec widok dwustronny wskazany.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
A jak ja jestem w 15tc a we wtorek mam wizytę Zwykła to jak będzie mi robił USG? Przez brzuch czy dopochwowo? We wtorek będzie 15+2

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia przez brzuch.
Kum mi na prenatalnych w poprzedniej ciąży robił przez brzuch a dowcipnie sprawdza szyjke czy ok. Dowcipnie bardzo powiększa i na tym etapie lepiej widać przez powłoki brzuszne. Tak ja to pamiętam choć mogę mieć już zamazany obraz sytuacji.
Mam nadzieję że spisz a dziecko cudownie ozdrowialo.
Bellax chodzisz mi po głowie i zgadzam się z dziewczynami co piszą, choć sytuacja jest trudna, ja w życiu wyznaje zasadę "odcina się id toksycznych ludzi, szkoda mi życia"
Anajaa co za kretyn! A z drugiej strony co to robi nałóg.... Żal mi takich ludzi bo są bardzo słabi psychicznie, zostawiając auto musiał być w cugu. Z mamą? Mamusie tak mają że mają wiecznie coś do powiedzenia. Cóż olewam i robić swoje to chyba jedyne rozwiązanie.

Hej babki, to żeście się rozpisały prze weekend ufff- doczytałam. ;)

Ja w sobotę byłam na 3cich urodzinach u mojej bratanicy- obżarłam się jak wieprz- skutek- wróciłam do domu i całe papu do kibelka. A wczoraj pojchaliśmy na zakupy, niby małe a kasy poszło w cholerę.Takie pierdoły ale jak się zliczy razem to masakra nie.
Wy tak piszecie o prenat.ja mam dopiero 15 grudnia i aż mnie nosi z niecierpliwości.
Bużka dla wszystkich ;)

A jak ja jestem w 15tc a we wtorek mam wizytę Zwykła to jak będzie mi robił USG? Przez brzuch czy dopochwowo? We wtorek będzie 15+2

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom
moj gin mi powiedział że 12-13 tydz to większość ginów traktuje jako taki przełom i przechodzi z usg dowcipnego na brzuszny. ja byłam w 13 tyg i spytał jak wolę, wolałam przez brzuch, ale pożałowałam bo zdecydowanie mniej było widać :/ dowcipnie jakoś wszystko wyraźniej widziałam :/ ale czytalam gdzieś, ze jak laska jest , mowiąc nieładnie, gruba bardzo to usg robi się dowcipnie jeszce długo dlużej, bo powłoki brzuszne uniemożliwiają wyraźny odczyt obrazu usg. zobaczę dziś na prenatalnych, podobno obraz ma być jak żyleta ;), że można prawie paznokcie na paluszkach zobaczyć ;) aha, słyszałam że za dodatkową opłatą 50 zł można otrzymać zestaw zdjęć malucha z badania, podobno jakeś extra. spotkałyście się z takimi praktykami? warto brać te zdjęcia?

moj gin mi powiedział że 12-13 tydz to większość ginów traktuje jako taki przełom i przechodzi z usg dowcipnego na brzuszny. ja byłam w 13 tyg i spytał jak wolę, wolałam przez brzuch, ale pożałowałam bo zdecydowanie mniej było widać :/ dowcipnie jakoś wszystko wyraźniej widziałam :/ ale czytalam gdzieś, ze jak laska jest , mowiąc nieładnie, gruba bardzo to usg robi się dowcipnie jeszce długo dlużej, bo powłoki brzuszne uniemożliwiają wyraźny odczyt obrazu usg. zobaczę dziś na prenatalnych, podobno obraz ma być jak żyleta ;), że można prawie paznokcie na paluszkach zobaczyć ;) aha, słyszałam że za dodatkową opłatą 50 zł można otrzymać zestaw zdjęć malucha z badania, podobno jakeś extra. spotkałyście się z takimi praktykami? warto brać te zdjęcia?
Ja w 5 i 7 dopochwowe. w 9 tyg miałam przez brzuch. Potem w 11 u innej lekarki znów dopochwowe, a prenatalne całe przez brzuch. U nas nie było potrzeby kupowania żadnych zdjęć z prenatalnych bo ja dostałam 12- wszystkie wyszstkie jakie robił, a dla mojego partnera wydrukował dodatkowe 2 - całego bobasa i buzi z profilu. Cena to obejmowała.
Ja dziś odbieram wyniki moczu i krwi i na 16 do gin ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Ja w 5 i 7 dopochwowe. w 9 tyg miałam przez brzuch. Potem w 11 u innej lekarki znów dopochwowe, a prenatalne całe przez brzuch. U nas nie było potrzeby kupowania żadnych zdjęć z prenatalnych bo ja dostałam 12- wszystkie wyszstkie jakie robił, a dla mojego partnera wydrukował dodatkowe 2 - całego bobasa i buzi z profilu. Cena to obejmowała.
Ja dziś odbieram wyniki moczu i krwi i na 16 do gin ;)

w57vyx8dubspq12k.png
wiedziałam, że chcą kasy za coś, co powinno być za darmo... :/ koleżanka, robiła tam nieco przede mną i w ramach badania zrobił jej tylko dwa wydruki ale takie standardowe - czarno- białe i mało wyraźne, tak jak na zwykłym usg. :(

reklama
wiedziałam, że chcą kasy za coś, co powinno być za darmo... :/ koleżanka, robiła tam nieco przede mną i w ramach badania zrobił jej tylko dwa wydruki ale takie standardowe - czarno- białe i mało wyraźne, tak jak na zwykłym usg. :(
ja też miałam usg 2D. Ale zajrzyj na wątek z badaniami. Moje zdjęcie ostanie i Seulen są od jednego lekarza i są poprostu śliczne i bardzo wyraźne. Lekarz miał świetny sprzęt

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry