reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny czy któraś z was paliła przed ciążą? Ja palilam coprawda nie dużo ale jednak i dopiero teraz sobie o papierosach przypomniałam. Wczesniej jak sie dowiedzialam ze jestem w ciąży to dosłownie cała paczka poszła do kosza w sekundę. I wcale mnie nie ciągnęło.

f2w3rjjgfd8znk4b.png
Ja palilam i to sporo nawet przed ciaza a przy tescie jak zobaczylam bladziutka kreseczke,od razu out i koniec.

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Hej dziewczyny

Odezwalam sie po chyba prawie miesoecznej przerwie bo dwie z was do mnie zagadaly :) bardzo dziekuje za pamiec :)

U mnie wszystko dobrze. Bylam tylko na usg genetycznym ponad tydzien temu i wyszlo ok. Badan i wyliczen nie robilam aby sie nie denerwowac :)

Pobolewa mnie brzuch nadal. szczegolnie jak pochodze i sie pokrece to mnie boli. Nawet nie duzo. Boli mnie pochwa. Nie wiem czy to normalne. Leze teraz. Maz wysyla mnie do lekarza.

Poza tym to nie mam czasu aby byc na bierzaco z forum. Chodze do pracy, mam dwulatka z nadmiarem energii wymagajacego uwagi i najchetniej chodzilabym spac po 20.. A synek jeszcze urzeduje.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Nie ważne ze nie piszesz - ważne że jesteś [emoji1] i ze wszystko u Ciebie i dzidzi ok [emoji38]
Anula1988 gratuluję udanej wizyty [emoji11] Wiesz ze tez często myślę co się stało z dziewczynami. ... Ostatnio Nahia tez zniknęła [emoji53] może ktoś coś ?
Zając i Marisa tez mam dużego męża ale jest śmiesznie bo ja jestem mała i nasze brzuchy się mijają [emoji38]
Asia1996 i Emkaa FAS to bardzo groźna ale niestety taka cicha choroba [emoji53] znam przypadek chłopców którzy w wieku 4 lat mówili tylko monosylabami ale oczywiście mama nie znała przyczyny.... szukała wszędzie tylko nie w swoim zachowaniu w ciąży [emoji46]
No i przede wszystkim an93 uspokój się [emoji4] to tylko statystyka. U mnie w pierwszej ciąży lekarz podczas wywiadu dowiedział się ze moja mama urodziła dwóch wcześniaków. Stwierdził że to jest dziedziczne i kazał przygotować się do porodu[emoji53] wiec ja torba, łóżeczko wszystko gotowe w 7 miesiącu i czekam. ... urodziłam w 10 !!!![emoji1]
Ufff....

An ja w ciąży z synkiem mialam duże nadciśnienie od początku ostatni tydzień przed rozwiązaniem spędziłam w szpitalu zadne leki nie działały więc 2 dni po terminie zrobili cc synek najzdrowyszy i najbardziej dorodny ze wszystkich noworodków oraz jako jedyny nie miał żółtaczki więc głowa do góry! W tej ciąży podobnie od samego początku jestem na lekach przeciw nadciśnieniowych - dopegyt 3 x dziennie i tak jak Justyna Ci napisała gdyby coś się działo źle to wyjdzie w morfologii.
Ja za tydzień odbieram ocenę ryzyka.

svchs65gg8talrm7.png

Dokładnie FAS to przede wszystkim problemy z nauką. Mamy 5 latkę, której mama piła w ciąży. Zaczeła mówić hymmm we wrześniu - wcześniej tylko pojedyncze słowa : mama, baba, pić. Pokazujemy jej liść kolonu i prosimy żeby pokazała taki sam na rysunku ( 3 rodzaje liści ) a ona nie potrafi tego zrobić. Nie potrafi nauczyć się wierszyka na pamięć. Ma problemy ze skupieniem uwagi, proste polecenia są dla niej nie zrozumiałe. A na pierwszy rzut wydaje się naprawdę normalną radosną dziewczynką.

f2w3skjoapwrgv7j.png
W sumie nie pamiętam jak to było z nauką jak byłam taka mała jak ta dziewczynka. Ale z tym że na pierwszy rzut oka wydaje się być normalna i uśmiechnięta. To ja też cały czas się usmiechalam a wszystkie źle emocje trzymalam w sobie. Do dziś widzę że tak mam

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do snów to moje sny są coraz bardziej realistyczne i wpływające na to w jakim humorze wstanę. W dodatku mam sny.. Erotyczne haha a prócz tego śniło mi się że miałam takiego słodkiego synka był taki kochany i grzeczny a kto by nie pytał to chce córkę więc już nie wiem :)

Jeszcze leżę sobie w łóżeczku bo mój ukochany pojechał do dziadków na wieś coś tam pomóc, więc mogę jeszcze poleniuchowac [emoji16]

A co do snów to moje sny są coraz bardziej realistyczne i wpływające na to w jakim humorze wstanę. W dodatku mam sny.. Erotyczne haha a prócz tego śniło mi się że miałam takiego słodkiego synka był taki kochany i grzeczny a kto by nie pytał to chce córkę więc już nie wiem :)

Jeszcze leżę sobie w łóżeczku bo mój ukochany pojechał do dziadków na wieś coś tam pomóc, więc mogę jeszcze poleniuchowac [emoji16]

Hihi ja tez dzis mialam sen rodem z Greya ;) najsmieszniejsze ze nie z mezem [emoji23] i tez poki co leze , bo maz w pracy, nadrabiam zaleglosci swrialowo programowe bo w tygodniu spalam a pozniej prasowanie. Duuuuzo prasowania...

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Do góry