reklama
Zając Czerwcowy
Fanka BB :)
Podziwiam ze Twoj maz sie zmobilizowal to bardzo sie chwali bo moj nijak nie potrafi sie zmobilizowac np do schudniecia opychamy sie razemNo bardzo smieszne Zajączku Czerwcowy hahahha
an93
Z czego ona to wywnioskowała?!
No z tego,że jak sie robi te pomiary dziecka to też sprawdzała moją macice i potem ta maszyna wylicza ryzyko chorób genetycznych i tez tego nadciśnienia,a u mnie ponoć już teraz wysokie było ..
Kum
Dplobry wieczor dawno mnie nie bylo.. Wyjasnienia pozniej.
An jak sama mowisz ryzykonwylicza maszyna i jedyne co ona qie tonto ze masz wysokie cisnienie. Z tego jej to wyszlo. Pamietaj ze maszyna liczy ryzyko, naqet jak 1:4 to oznacza ze w 75% wszystko jest dobrze!!!! Nie ma co sie nakrecac!!! Prawdopodobnie wszystko jest dobrze.
Mojej kolezance mlodej wyszlo ze ze ma 1:5 dziecko z downem. Urodzilo sie zdrowe.
Ten program nie daje wyniku dla ciebie tylko przedstawia statystyke. Mamaginekolog rowniez wspomniala o tym ze dla czesci kobiet wynic wychodzi bledny.
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
An jak sama mowisz ryzykonwylicza maszyna i jedyne co ona qie tonto ze masz wysokie cisnienie. Z tego jej to wyszlo. Pamietaj ze maszyna liczy ryzyko, naqet jak 1:4 to oznacza ze w 75% wszystko jest dobrze!!!! Nie ma co sie nakrecac!!! Prawdopodobnie wszystko jest dobrze.
Mojej kolezance mlodej wyszlo ze ze ma 1:5 dziecko z downem. Urodzilo sie zdrowe.
Ten program nie daje wyniku dla ciebie tylko przedstawia statystyke. Mamaginekolog rowniez wspomniala o tym ze dla czesci kobiet wynic wychodzi bledny.
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Emkaa
Ja bym się nie martwiła tym na twoim miejscu , maszyna zawsze może się mylić a nerwy nie pomogą. Szczególnie jeśli masz problemy z ciśnieniem. Wszystko będzie dobrze [emoji4]No z tego,że jak sie robi te pomiary dziecka to też sprawdzała moją macice i potem ta maszyna wylicza ryzyko chorób genetycznych i tez tego nadciśnienia,a u mnie ponoć już teraz wysokie było ..
Arya88
Za to martwiła byś się ze coś jest nie tak. [emoji4][emoji16][emoji16]
Oj nie nie, druga ciąża i tak samo masakryczny przebieg, oddalabym wiele za brak objawow poza tym ruchy co jakis czas czuje to wiem, że wszystko dobrze.
U
użytkownik 16
Gość
Czytam wlasnie:
Podstawą rozpoznania stanu przedrzucawkowego są badania laboratoryjne. O jego obecności świadczą:
podwyższony poziom hematokrytu,
obecność białkomoczu,
stężenie kwasu moczowego > 5,0 mg/dl,
stężenie kreatyniny > 0,9 mg/dl,
aktywność aminotransferazy alaninowej (ALT) > 70 U/l,
wskaźnik ilości płytek krwi PLT > 1 000 000/mm3,
wydłużenie czasu częściowej tromboplastyny po aktywacji (aPTT) oraz czasu protrombinowego INR (aPTT i INR to wskaźniki czasu krzepnięcia krwi),
obniżone stężenie fibrynogenu – białka osocza krwi wytwarzanego w wątrobie, które jest jednym z czynników krzepnięcia.
Żeby być pewna chyba warto mieć te badania laboratoryjne zrobione bo sam program tak jak dziewczyny mówią to czysta statystyka.
Podstawą rozpoznania stanu przedrzucawkowego są badania laboratoryjne. O jego obecności świadczą:
podwyższony poziom hematokrytu,
obecność białkomoczu,
stężenie kwasu moczowego > 5,0 mg/dl,
stężenie kreatyniny > 0,9 mg/dl,
aktywność aminotransferazy alaninowej (ALT) > 70 U/l,
wskaźnik ilości płytek krwi PLT > 1 000 000/mm3,
wydłużenie czasu częściowej tromboplastyny po aktywacji (aPTT) oraz czasu protrombinowego INR (aPTT i INR to wskaźniki czasu krzepnięcia krwi),
obniżone stężenie fibrynogenu – białka osocza krwi wytwarzanego w wątrobie, które jest jednym z czynników krzepnięcia.
Żeby być pewna chyba warto mieć te badania laboratoryjne zrobione bo sam program tak jak dziewczyny mówią to czysta statystyka.
reklama
Anula1988
Cześć Dziewczynki! Melduję się po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku z dzidziusiem, wszystkie parametry idealne, przeziernosc 1,6mm, nosek obecny. Maluszek bardzo ruchliwy, wiercił się, przekrecał, machał rączkami, pięknie pokazywał wszystkie paluszki. Jak rybka połykał wody płodowe. Wiecie byłam taka zdenerwowana, że jak zobaczyłam i usłyszałam, ze wszystko bardzo dobrze, to aż się popłakałam. A jeszcze potem dr powiedział, ze prawdopodobnie będzie dziewczynka, to już całkiem się rozkleiłam