reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja mam niby macicie dwurożną i też powinnam nie donosić ciąży a ją przenosiłam i o tą się tez nie martwię.

f2w3skjoapwrgv7j.png

O matko ja w ciąży nie wyobrażam sobie wypic jak mozna pić jakikolwiek alkochol, łyk moze nie zaszkodzi ale pół piwa...nigdy! Fajek nigdy nie palilam wiec niemam z tym problemu, Kawy hyyy tez nie piję.

Dplobry wieczor dawno mnie nie bylo.. Wyjasnienia pozniej.

An jak sama mowisz ryzykonwylicza maszyna i jedyne co ona qie tonto ze masz wysokie cisnienie. Z tego jej to wyszlo. Pamietaj ze maszyna liczy ryzyko, naqet jak 1:4 to oznacza ze w 75% wszystko jest dobrze!!!! Nie ma co sie nakrecac!!! Prawdopodobnie wszystko jest dobrze.

Mojej kolezance mlodej wyszlo ze ze ma 1:5 dziecko z downem. Urodzilo sie zdrowe.
Ten program nie daje wyniku dla ciebie tylko przedstawia statystyke. Mamaginekolog rowniez wspomniala o tym ze dla czesci kobiet wynic wychodzi bledny.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

No z tego,że jak sie robi te pomiary dziecka to też sprawdzała moją macice i potem ta maszyna wylicza ryzyko chorób genetycznych i tez tego nadciśnienia,a u mnie ponoć już teraz wysokie było ..
Ja bym się nie martwiła tym na twoim miejscu , maszyna zawsze może się mylić a nerwy nie pomogą. Szczególnie jeśli masz problemy z ciśnieniem. Wszystko będzie dobrze [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Czytam wlasnie:

Podstawą rozpoznania stanu przedrzucawkowego są badania laboratoryjne. O jego obecności świadczą:

podwyższony poziom hematokrytu,
obecność białkomoczu,
stężenie kwasu moczowego > 5,0 mg/dl,
stężenie kreatyniny > 0,9 mg/dl,
aktywność aminotransferazy alaninowej (ALT) > 70 U/l,
wskaźnik ilości płytek krwi PLT > 1 000 000/mm3,
wydłużenie czasu częściowej tromboplastyny po aktywacji (aPTT) oraz czasu protrombinowego INR (aPTT i INR to wskaźniki czasu krzepnięcia krwi),
obniżone stężenie fibrynogenu – białka osocza krwi wytwarzanego w wątrobie, które jest jednym z czynników krzepnięcia.

Żeby być pewna chyba warto mieć te badania laboratoryjne zrobione bo sam program tak jak dziewczyny mówią to czysta statystyka.

f2w3rjjgfd8znk4b.png

reklama
Cześć Dziewczynki! Melduję się po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku z dzidziusiem, wszystkie parametry idealne, przeziernosc 1,6mm, nosek obecny. Maluszek bardzo ruchliwy, wiercił się, przekrecał, machał rączkami, pięknie pokazywał wszystkie paluszki. Jak rybka połykał wody płodowe. Wiecie byłam taka zdenerwowana, że jak zobaczyłam i usłyszałam, ze wszystko bardzo dobrze, to aż się popłakałam. A jeszcze potem dr powiedział, ze prawdopodobnie będzie dziewczynka, to już całkiem się rozkleiłam :)

Do góry