reklama
U
użytkownik 16
Gość
Super wiadomości. Który to tydzień? Ile ma już maluch?Cześć Dziewczynki! Melduję się po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku z dzidziusiem, wszystkie parametry idealne, przeziernosc 1,6mm, nosek obecny. Maluszek bardzo ruchliwy, wiercił się, przekrecał, machał rączkami, pięknie pokazywał wszystkie paluszki. Jak rybka połykał wody płodowe. Wiecie byłam taka zdenerwowana, że jak zobaczyłam i usłyszałam, ze wszystko bardzo dobrze, to aż się popłakałam. A jeszcze potem dr powiedział, ze prawdopodobnie będzie dziewczynka, to już całkiem się rozkleiłam
Anula1988
Fanka BB :)
Już jestem. A więc ogólnie z wizyty jestem średnio zadowolona,trwała jakieś 15 min i o wszystko musiałam się dopytywać sama..no,ale na szczeście z maluchem w porządku i na 70% dziewczyna ) natomiast wyszło mi baaaardzo wysokie ryzyko (1:4) preeklampsji- (nadciśnienie tętnicze)i/lub hipotrofii płodu przed 34 tyg ciąży..lekarka była bardzo zdziwiona tak wysokim ryzykiem,bo powiedziała,że nawet u kobiet które palą i są po 30tce nie wychodzi taki wynik... nie mam pojęcia od czego to zależy. Najprawdopodobniej nie donosze ciąży do końca i musze brać kwas acetylosalicylowego (kupiłam aspirin) który ma mi pomóc donosić ciąze jak najdłużej.. oczywiście naczytałam się o tym w necie i o komplikacjach i jestem załamana
Kochana na pewno wszystko bedzie dobrze z Wami. Donosisz maluszka do bezpiecznego momentu. Najważniejsze, ze to wykryto i bierzesz już odpowiedni lek, aby wspomóc maluszka.
motylek05
Gratuluje! Chyba u nas beda same dziewczynki [emoji23]Cześć Dziewczynki! Melduję się po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku z dzidziusiem, wszystkie parametry idealne, przeziernosc 1,6mm, nosek obecny. Maluszek bardzo ruchliwy, wiercił się, przekrecał, machał rączkami, pięknie pokazywał wszystkie paluszki. Jak rybka połykał wody płodowe. Wiecie byłam taka zdenerwowana, że jak zobaczyłam i usłyszałam, ze wszystko bardzo dobrze, to aż się popłakałam. A jeszcze potem dr powiedział, ze prawdopodobnie będzie dziewczynka, to już całkiem się rozkleiłam
Anula1988
Super wiadomości. Który to tydzień? Ile ma już maluch?
Dziękuję 12t1d wg USG maluch 12t6d, czyli 5 dni starszy. Ma 6,5 cm od główki do dupki
mlodamama21
Anula1988
Dziękuję Tym bardziej jestem w szoku, bo przeczuwałam, ze będzie drugi synek
U
użytkownik 16
Gość
No to już kawał dzieciątka. Moje ma prawie 8 cm i jak powiedziała mi moja gin ze maluśkie to się rozesmialam bo jednak 8 cm to juz duzooo[emoji3]Dziękuję 12t1d wg USG maluch 12t6d, czyli 5 dni starszy. Ma 6,5 cm od główki do dupki
reklama
Anula1988
No to już kawał dzieciątka. Moje ma prawie 8 cm i jak powiedziała mi moja gin ze maluśkie to się rozesmialam bo jednak 8 cm to juz duzooo[emoji3]
O jaaaaa 8 cm ♡♡♡