reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

An93 kochana niema co sie nakręcić , a tymbardziej czytac głupoty w necie! Na wysokie ciśnienie sa leki dla kobiet w ciąży ( sama je bralam ) , a co do wyliczeń to tylko maszyna ;/ wiec niema co sie nakręcić bedzie dobrze!

reklama
Cześć Dziewczynki! Melduję się po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku z dzidziusiem, wszystkie parametry idealne, przeziernosc 1,6mm, nosek obecny. Maluszek bardzo ruchliwy, wiercił się, przekrecał, machał rączkami, pięknie pokazywał wszystkie paluszki. Jak rybka połykał wody płodowe. Wiecie byłam taka zdenerwowana, że jak zobaczyłam i usłyszałam, ze wszystko bardzo dobrze, to aż się popłakałam. A jeszcze potem dr powiedział, ze prawdopodobnie będzie dziewczynka, to już całkiem się rozkleiłam :)
Super wiadomości. Który to tydzień? Ile ma już maluch?

f2w3rjjgfd8znk4b.png

Już jestem. A więc ogólnie z wizyty jestem średnio zadowolona,trwała jakieś 15 min i o wszystko musiałam się dopytywać sama..no,ale na szczeście z maluchem w porządku i na 70% dziewczyna :)) natomiast wyszło mi baaaardzo wysokie ryzyko (1:4) preeklampsji- (nadciśnienie tętnicze)i/lub hipotrofii płodu przed 34 tyg ciąży..lekarka była bardzo zdziwiona tak wysokim ryzykiem,bo powiedziała,że nawet u kobiet które palą i są po 30tce nie wychodzi taki wynik... nie mam pojęcia od czego to zależy. Najprawdopodobniej nie donosze ciąży do końca i musze brać kwas acetylosalicylowego (kupiłam aspirin) który ma mi pomóc donosić ciąze jak najdłużej.. oczywiście naczytałam się o tym w necie i o komplikacjach i jestem załamana :(

Kochana na pewno wszystko bedzie dobrze z Wami. Donosisz maluszka do bezpiecznego momentu. Najważniejsze, ze to wykryto i bierzesz już odpowiedni lek, aby wspomóc maluszka.

Cześć Dziewczynki! Melduję się po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku z dzidziusiem, wszystkie parametry idealne, przeziernosc 1,6mm, nosek obecny. Maluszek bardzo ruchliwy, wiercił się, przekrecał, machał rączkami, pięknie pokazywał wszystkie paluszki. Jak rybka połykał wody płodowe. Wiecie byłam taka zdenerwowana, że jak zobaczyłam i usłyszałam, ze wszystko bardzo dobrze, to aż się popłakałam. A jeszcze potem dr powiedział, ze prawdopodobnie będzie dziewczynka, to już całkiem się rozkleiłam :)
Gratuluje! Chyba u nas beda same dziewczynki [emoji23]

reklama
Do góry