reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Byłam na zakupach...kupiłam sobie firanki[emoji3] a obok mojego bloku sprzedaja udka z rożna... Kupiłam. Do tego sałatka z kapustki...tak sie najadlam loooo[emoji5] a jeszcze niedawo miałam taki wstręt do miesa...
Wczoraj o północy zjadlam kiszone ogórki [emoji3] Ja to nie wiem. w ciąży jestem czy co...
A jeszcze czeka mnie tiramisu od mamy[emoji3]
A DUPA ROSNIEEEE

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
A tiramisu można? Tak bym zjadła ale ja robiłam zawsze używając surowych jajek więc teraz odpada. Chyba że inny przepis znajdę ale tamten był pyszny także prawdziwe lekkie tiramisu... [emoji7]

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Lubię tak po paru dniach tutaj zaglądnąć - czytania ogrom, dzięki Wam dziewczyny :)

Jutro czekają mnie genetyczne - lekarz ostatnio mówił,że maluch rośnie o 1 tydz. do przodu więc płeć możliwa już do określenia - straaasznie na to czekamy z partnerem. Nie powinno się nastawiać, ale to silniejsze ode mnie.

Widziałam, że kilka z Was narzekało na ciągłe mdłości - czy któraś z Was próbowała może czopków Torecan ?

Aleksandrax- koniecznie daj znać po wizycie i jestem strasznie ciekawa,czy zdradzi płeć :). Napiórkowski ma ten certyfikat i ogólnie ma dobre opinie :) ja patrzyłam na tej stronce : Link do: Program ASTRAIA | Babka Medica badania prenatalne - usg w ciąży Warszawa
Nie wiem ja jak się zapisywałam to zaglądałam na tą stronke,żeby zobaczyć czy właśnie zaproponuje mi kogoś z nich,bo mówiłam ze to genetyczne, to zaproponowała mi kogoś z poza tej listy dlatego się przepisałam..

Ja idę dziś do Napiórkowskiego. A gdzie sprawdzalyscie ten certyfikat? Ja założyłam ze taka placówka by nie dała kogoś do genetycznych kto nie ma uprawnień ale może powinnam była też sama to sprawdzić.

Witam nowe czerwcówki.
Bellax będzie dobrze, pójdziesz sprawdzisz i sama też jak się dowiesz że wszystko ok to nie będziesz całą ciaze rozmyslac o tych tabletkach.

Mnie też jakoś w weekend wysypało, na twarzy :/ ale boję się jakiejś bardziej agresywnej chemii nakładać więc tylko olejem koko smaruję.

A wie któraś czy skarpetki zluszczajace można stosować?

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Ja sprawdzałam opinie na znany lekarz i tam też było info o certyfikacie.

O 10 tydzien mi minal..dopiero teraz widze..Wy wszystkie o prenetalnych a ja mam nie ustalone jeszcze..w poniedzialek mam wizyte i moze wtedy gin mi wspomni o nich..bylam u tego dentysty dzis..ogarnelam 2 zeby i jeszcze 6 kanalowa wypadlo wypelilnienie bo bylo poluzowane i mam po porodzie zaraz przyjsc to zrobi mi na fundusz( w czasie ciazy i pologu sie nalezy) zrobilaby mi teraz ale przeswietlenie [emoji52] myslalam, ze tam dzis zejde..jestem dorosla i staram sie tak zachowywac ale tak kurews...o bolalo [emoji58][emoji53] bo ofc plomby popuszczaly w ciazy i pod nimi byla pruchnica..nawet nie wiedzialam, ze cos jest nie tak..grunt, ze juz wszystko opanowane i mam spokoj..

O 10 tydzien mi minal..dopiero teraz widze..Wy wszystkie o prenetalnych a ja mam nie ustalone jeszcze..w poniedzialek mam wizyte i moze wtedy gin mi wspomni o nich..bylam u tego dentysty dzis..ogarnelam 2 zeby i jeszcze 6 kanalowa wypadlo wypelilnienie bo bylo poluzowane i mam po porodzie zaraz przyjsc to zrobi mi na fundusz( w czasie ciazy i pologu sie nalezy) zrobilaby mi teraz ale przeswietlenie [emoji52] myslalam, ze tam dzis zejde..jestem dorosla i staram sie tak zachowywac ale tak kurews...o bolalo [emoji58][emoji53] bo ofc plomby popuszczaly w ciazy i pod nimi byla pruchnica..nawet nie wiedzialam, ze cos jest nie tak..grunt, ze juz wszystko opanowane i mam spokoj..

aleś mnie nastawiła idę jutro [emoji23][emoji23] już się boje mam bardzo unerwione zęby. Prog bólu mam naprawdę wysoki ( kiedyś mnie musieli rozciać na żywca-torbiel na kości ogonowej, itp.) ale zęby są ponad moją siłą.

w57vyx8dubspq12k.png

Lubię tak po paru dniach tutaj zaglądnąć - czytania ogrom, dzięki Wam dziewczyny :)

Jutro czekają mnie genetyczne - lekarz ostatnio mówił,że maluch rośnie o 1 tydz. do przodu więc płeć możliwa już do określenia - straaasznie na to czekamy z partnerem. Nie powinno się nastawiać, ale to silniejsze ode mnie.

Widziałam, że kilka z Was narzekało na ciągłe mdłości - czy któraś z Was próbowała może czopków Torecan ?
Moje Dzidzi też jest tydzień do przodu.[emoji5]
A mnie to nawet rajcuje ta niewiedza.[emoji57] Dowiem sie najpewniej na połowkowym USG ale cierpliwość jest cnota hahah

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
Dzięki dziewczyny za info będę walczyć z tarką do stóp [emoji14]

Sprawdziłam sobie ze w pierwszej ciąży mialam genetyczne dopiero w 13t4d ale nie dość ze byłam grubsza o 25 kg to synek był z usg tydzień młodszy. Mam nadzieję że teraz w tym 11t4d będzie ok i nie będę się musiała przepisywac. Choć nie liczę za specjalnie ze poznam płeć, wtedy płeć poznałam jakoś między pierwszym a drugim genetycznym podczas zwykłego usg. Ale nie pamiętam dokładnie który to był tydzień.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Do góry