reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

aleś mnie nastawiła idę jutro [emoji23][emoji23] już się boje mam bardzo unerwione zęby. Prog bólu mam naprawdę wysoki ( kiedyś mnie musieli rozciać na żywca-torbiel na kości ogonowej, itp.) ale zęby są ponad moją siłą.

w57vyx8dubspq12k.png
Wiesz co ja sobie sama przebijalam kolczyk na brzuchu i 5 razy ucho ale zeby to caly mozg mnie boli.. lewitowalam cala h dupskiem nad fotelem.. mowie jej ze robimy dzis wszytko bo juz nie wroce [emoji28][emoji23]

reklama
A nie mozna?[emoji46]
Hmmm...jaja od znajomych kurek... Ojjj....

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Wiem że jest dużo bzdurnych zakazów. Ale surowego mięsa i surowych jajek ja nie jem. Nawet z na miękko jakimś cudem zrezygnowałam. Miesa na surowo i tak nie jadalam wiec ok. Zreszta nawet jak uzywam jajek to najpierw je myje i wyparzam we wrzatku. Tyle teraz tej salmonelli.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Eh ja tak teraz patrze,że do tej co ide na genetyczne to w porównaniu z waszymi ma słabiutkue oceny...hmm teraz to już nawet nie za bardzo mam się jak przepisać

Dzięki dziewczyny za info będę walczyć z tarką do stóp [emoji14]

Sprawdziłam sobie ze w pierwszej ciąży mialam genetyczne dopiero w 13t4d ale nie dość ze byłam grubsza o 25 kg to synek był z usg tydzień młodszy. Mam nadzieję że teraz w tym 11t4d będzie ok i nie będę się musiała przepisywac. Choć nie liczę za specjalnie ze poznam płeć, wtedy płeć poznałam jakoś między pierwszym a drugim genetycznym podczas zwykłego usg. Ale nie pamiętam dokładnie który to był tydzień.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Ja sprawdzałam to z synkiem miałam w 15tc wszystko pomirzone i nawet nie wiedziałam że to usg genetyczne. Teraz po 20tc zapiszę się do Invicty bo muszę sprawdzić przepływ krwi u maluszka.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Eh ja tak teraz patrze,że do tej co ide na genetyczne to w porównaniu z waszymi ma słabiutkue oceny...hmm teraz to już nawet nie za bardzo mam się jak przepisać
To też w sumie z tymi ocenami do końca nie wiadomo. Bo większość ludzi nie pisze ocen szczególnie jak wszystko ok bylo. Tylko jak się ludziom coś nie podoba to się rzucają żeby oceniac. Ważne żeby nie było tam czegoś co absolutnie by ja dla Ciebie skreslalo.
Bo ludzie są różni i też czasem przewrazliwieni i sobie dopowiadaja.
Wystarczy poczytać opinie o hotelach z których się było zadowolonym żeby zobaczyć jak to działa. Czasem nie wierzę że byliśmy w tym samym miejscu [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

To też w sumie z tymi ocenami do końca nie wiadomo. Bo większość ludzi nie pisze ocen szczególnie jak wszystko ok bylo. Tylko jak się ludziom coś nie podoba to się rzucają żeby oceniac. Ważne żeby nie było tam czegoś co absolutnie by ja dla Ciebie skreslalo.
Bo ludzie są różni i też czasem przewrazliwieni i sobie dopowiadaja.
Wystarczy poczytać opinie o hotelach z których się było zadowolonym żeby zobaczyć jak to działa. Czasem nie wierzę że byliśmy w tym samym miejscu [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png
No pewnie. Ten lekarz który mnie tak nastraszył opinie miał normalnie jakby był bogiem. A moja obecna pani doktor - super lekarz, ale bardzo konkretna ma oceny takie na znany lekarz że szkoda gadać ;(

w57vyx8dubspq12k.png

Gada masz prenatalne dalej niż ja, na kiedy masz termin??
Yooohoosek - bosko że sie odezwalas powiedz mi proszę jak u Ciebie z objawami?? Jak piersi??

Daktyl, to moja czwarta ciąża. We wszystkich wymiotowałam straaaaaaszliwie (tak tez jest teraz). Tylko wlasnie te piersi?! W poprzednich ciążach były pierwszym objawem- rosły, bardzo bolały a tu nic [emoji19] ciagle chodzę w stanikach z końca laktacji, nic nie urosło, nic nie boli nic nie swędzi. Miałam pytać lekarza, ale zawsze zapominam. Wszystko jest ok, wiec sobie tłumacze że to przez to karmienie, że moje piersi juz zahartowane.
A dlaczego pytasz? Tez zaszłaś w ciąże karmiąc/ zaraz po skończeniu?

Bellax, co za lekarz!!!! No moze faktycznie ciąża na tabletkach to nie jest jakieś najlepsze połączenie, ale po co Cie tak straszył???? Mam dwie koleżanki ktore zaszły na tabsach, jedna miała 19 druga 20 lat i jeszcze zeby było zabawnie brała tabletki dwa cykle bo sie nie zorientowała, bo przecież krwawienie moze sie nie pojawić. Jesteś młoda, ciąża silna, bo nawet hormony jej nie przeszkodziły w rozwoju, nie martw sie na zapas!!!!
Kiedy wybierasz sie z mamą na "wywiadówkę"? Będziemy trzymać kciuki!!!!!

Ja w poprzednich ciążach brałam duphaston i luteinę w dawkach maksymalnych, chłopcy zdrowi. Miałam wskazania (krwawienia) i nie rozumiem lekarzy którzy zapisują te leki profilaktycznie.
Cerę miałam super, teraz też normalnie dla cery kocham byc w ciąży ;)

U mnie tez sypie, na szczescie ja juz na zimowkach od dawna.

I łącze sie ze wszystkimi wymiotujacymi, codziennie kilka razy przytulam kibelek. Juz nie mogę sue doczekać kiedy to sie skończy [emoji35][emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry