reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzięki, rzeczywiście ma dobre opinie i przyjmuje niedaleko mnie.
Mozesz tez zawsze zapisac sie do przychodni przyszpitalnej. Ja np. chodze do Szpitala Miedzyleskiego - oczywiscie nie jest to jakism obowiazkiem rodzenia tam. Ale co miesiac masz wizyty, sa tez fajni lekarze, ktorzy pracuja w prywatych gabinetach. Zlecaja badania,i robisz wszystko na NZF, a z miejscami dla kobiet w ciazy nie ma problemu. W pierwszej ciazy nie robili mi tam na kazdej wizycie usg, a teraz w drugiej, na kazdej mam sprawdzane serduszko itp.

reklama
Mozesz tez zawsze zapisac sie do przychodni przyszpitalnej. Ja np. chodze do Szpitala Miedzyleskiego - oczywiscie nie jest to jakism obowiazkiem rodzenia tam. Ale co miesiac masz wizyty, sa tez fajni lekarze, ktorzy pracuja w prywatych gabinetach. Zlecaja badania,i robisz wszystko na NZF, a z miejscami dla kobiet w ciazy nie ma problemu. W pierwszej ciazy nie robili mi tam na kazdej wizycie usg, a teraz w drugiej, na kazdej mam sprawdzane serduszko itp.
Właśnie dostałam skierowanie z luxmed do specjalistycznej przychodni ale zadzwoniłam do kilku i terminy były na za 2 miesiące i dlatego poszłam prywatnie. Ale w tym szpitalu nie próbowałam.

Dzięki dziewczyny poczytam opinie i wybiorę kogoś, kto zgodzi się mnie prowadzić. Mam pakiet w Luxmedzie ale odmówili mi prowadzenia ciąży ze względu na zbyt duże ryzyko.
Ojej a czemu masz taką ryzykowną ciążę?

w57vyx8dubspq12k.png

Ja planuję rodzić w Międzylesiu:) Mieszkam niedaleko. Chodzę do Rafała Nowaka bardzo kompetentny lekarz przyjmuje w kilku placówkach ja chodzę do Enelmedu i ma też gabinet w Radości.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Jestem po jednym poronieniu i teraz od początku mam plamienia. Ale podobno w luxmedzie nawet jak przyszła mama jest za gruba to dla nich już jest za duże ryzyko. Boją się odpowiedzialności.
Boze to straszne. Zaden lekarz nie ma prawa odmówić pomocy lekarskiej! Żyjemy w naprawdę chorym świecie!

f2w3rjjgodcc729t.png

reklama
Jasne Zajac, ze takie masz prawo uwazac jak uważasz. Ale teksty typu głupia moda na nieszczepienie uważam za, za daleko posuniete. I tak jak Beata wczeniej pisała do mnie, ze czuje się urażona, to w tym momencie ja się tak czuję. To jest moja świadoma decyzja, poparta zgłebianiem wiedzy w tej dziedzinie i absolutnie nie jest żadną głupią modą, jak to nazwałaś.
Ok nie neguje absolutnie tego ze robisz to swiadomie. Tylko wiem ze jest gro osob, ktore podazaja za ,,moda". Bez zadnych konkretnych powodow.
Nic nie bylo wynierzone w Ciebie personalnie :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Do góry