reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ok nie neguje absolutnie tego ze robisz to swiadomie. Tylko wiem ze jest gro osob, ktore podazaja za ,,moda". Bez zadnych konkretnych powodow.
Nic nie bylo wynierzone w Ciebie personalnie :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Hmmm Twoja odpowiedź była cytowana w odpowiedzi mojego posta, więc tak to właśnie odczułam. Ja też pisząc wcześniej o tym, ze sporo osob szczepi dzieci bez zagłębienia wiedzy, tylko na podstawie- "moi znajomi szczepia i nic nie jest tym dzieciom, to i ja zaszczepie" albo: "ja byłam szczepiona i nic mi nie jest, to też będę szczepic moje dziecko"- miałam na myśli generalnie część społeczeństwa, a nie konkretnie Was tu na forum.

reklama
Cieszę się dziewczyny z pozytywnych wieści po usg i pięknych zdjęć :) oby same takie wiadomości tu były! :)

Ja nadal w szpitalu i nadal mi nic nie robią- trochę mnie to irytuje. Czekają na wynik z posiewu kału, miał być dzisiaj ale z kolei mojej dr dzisiaj nie ma i kolejny dzień zmarnowany. Mam nadzieję, że jutro mi wprowadzą te sterydy, żeby zaczęło się coś poprawiać. Mam dostawać Encorton w dawce 60mg na początek i będą zmniejszać. Wydaje mi się, że duża dawka jak na ciążę ale mam nadzieję, że wiedzą co robią. Są tu najlepsi niby profesorowie. No i masa studentów na wycieczkach , chodzą i wywiady robią.

Odwiedziła mnie dziś córcia, rozkleiłam się na całego jak przyszła i nie mogłam się opanować, tak za nią tęsknię. Posiedzieliśmy 2 godzinki w bufecie i pojechali. Dopiero 3 dni jak jej nie widzę a Zapowiada się jeszcze około tygodnia leżenia eh. Ale jest dzielniejsza ode mnie więc damy radę.

Zdrówka dziewczynki :)

Cieszę się dziewczyny z pozytywnych wieści po usg i pięknych zdjęć :) oby same takie wiadomości tu były! :)

Ja nadal w szpitalu i nadal mi nic nie robią- trochę mnie to irytuje. Czekają na wynik z posiewu kału, miał być dzisiaj ale z kolei mojej dr dzisiaj nie ma i kolejny dzień zmarnowany. Mam nadzieję, że jutro mi wprowadzą te sterydy, żeby zaczęło się coś poprawiać. Mam dostawać Encorton w dawce 60mg na początek i będą zmniejszać. Wydaje mi się, że duża dawka jak na ciążę ale mam nadzieję, że wiedzą co robią. Są tu najlepsi niby profesorowie. No i masa studentów na wycieczkach , chodzą i wywiady robią.

Odwiedziła mnie dziś córcia, rozkleiłam się na całego jak przyszła i nie mogłam się opanować, tak za nią tęsknię. Posiedzieliśmy 2 godzinki w bufecie i pojechali. Dopiero 3 dni jak jej nie widzę a Zapowiada się jeszcze około tygodnia leżenia eh. Ale jest dzielniejsza ode mnie więc damy radę.

Przeoczyłam coś. Czemu Ty w szpitalu?

oar8pg4njr6t44vs.png

U mnie dzis powtorka z wczoraj :( okropny bol glowy :( zaraz pewnie dojda mdlosci... bylam wczoraj taka niemila i opryskliwa dla meza ze mam wyrzuty sumienia caly dzien...myslalam ze dzis bedzie lepiej... Jak u was ?:*

m3sx9jcg8o411yy9.png

To ja tak się od wczoraj czuję haha obiad 2 talerze zupy kalafiorowej, chyba z 5 naleśników z dżemem, po obiedzie jeszcze lody, wielki ptyś, pare ciastek z czekoladą, 2 kiwi i camembert smażony. Potem jeszcze standardowo kolacja. I to na oczach rodziny. Więc patrzyli na mnie jakbym od dawna jedzenia nie widziała. Ale co zrobic jak pierwsze tygodnie chleb z maslem i jeszcze moja wieczna niedowaga - najwyższy czas nadrobić [emoji16]

7v8r9jcg9vxigot5.png

Wow zazdroszcze apetytu.Ja jem na sile bo choc nie mam wymiotow to zupelnie nie mam na nic ochoty.Slodycze to juz wogole odpadaja

Ostatnia edycja:

W jakim wieku masz córcię?

Jesteś może w grupie na fb dot. Crohna i WZJG? Jakby co polecam, fajna atmosfera i może ktoś w podobnej sytuacji wesprze na duchu

74703e3ksg0ul1uj.png

A co sie stalo ze jestes w szpitalu? Duzo zdrowia ci zycze.

madziarra bidulko wytrzymaj dla waszego zdrowia, nie stresuj się. Mam nadzieję że szybko wyjdziesz i leki zadziałają.
U mnie produkcja gołąbków :D

reklama
Tak naprawdę to po przechorowaniu choroby też można mieć powikłania , mój brat po ospie miał zapalenie opon mózgowych wiele miesięcy wracał do zdrowia. Jeśli kobieta w ciąży zarazi się różyczka to dziecko będzie bardzo chore. A moja siostrzenica w wieku 2 lat miała krztusiec , okropna choroba, dziewczynka bardzo cierpiała. Już nie mówiąc o żółtaczce. Każdy ma swoj rozum , sam podejmuje decyzje. Warto przestudiować argumenty obu stron. Ja obserwuję stronę Stop nop- ale tam nikt nikogo nie przekonuje do nie szczepiania tylko do świadomego podejmowania decyzji. Kazdy powinien znać efekty uboczne i skład szczenionek. Ja zamierzam szczepić , ale nie od początku myślę , że od 6 miesiąca życia i nie zamierzam szczepić skojarzonymi.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry